Pakistan uveo treći pol

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.498
"Odlukom Vrhovnog suda u Pakistanu, hidžra populacija koja se ne izjašnjava ni kao muški ni kao ženski pol, moći će da dobije ličnu kartu. Pripadnici hidžra populacije su transvestiti, transeskualci i evnusi koji su godinama marginalizovani, prepušteni sami sebi i često se bave nelegalnim poslovima kako bi preživeli. Izdavanje identifikacija ovim ljudima je potrebno za glasanje, ali i za druge društvene situacije.

Kada osoba ne poseduje ličnu kartu na ulasku u internet kafe, recimo, bude lišena prava da koristi usluge i lako izolovana iz zajednice. U Indiji se stanovništvo mora izjasniti kog je pola pri glasanju ali pri učestvovanju u anketama.

Transvestiti su imali poteškoća da se uljuče u zajednicu ali i da se izjašnjavaju o važnim društvenim pitanjima jer su bili isključeni iz istraživanja zbog nemogućnosti iskazivanja pola. Hidžre žive uglavnom u zajednicama koje liče na matrijarhate pod jasnim vođstvom gurua kome zarađeni novac daju za hranu i smeštaj.

Uz hidžre, postoje i paki dečaci (pakhi) koji se oblače u žensku garderobu kako bi dobili dovoljno pažnje i novca, a ne zbog seksualnosti. Sada je na vlastima da odluče da li će razlikovati hidžre, prostituke i osobe koje se tako izjašnjavaju a bave se isključivo zabavom odnosno, uličnom zabavom."

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=05&dd=09&nav_id=510948

Ova slatka muslimanska zemlja čini svakakve slatke muslimanluke. Možda to kaurima neće biti jasno al ko njih pita. :mrgreen:

Siguran sam da će Mingo naći svakakve reči hvale za ovakav korak jedne od najvećih muslimanskih država ... :per:

А извини, КОГ ЈЕ ПОЛА ТАЈ "ТРЕЋИ ПОЛ" ???

Боже ме сачувај...

ебга, очигледно више није битно шта ти је у гаћама већ како се осећаш

тако да мало можеш да будеш жена, мало мушкарац, а ако мислиш да ниси ни једно ни друго мало нешто треће

Боже ме сачувај...

Ти си дискриминатор. Наш закон изричито гарантује једнакост трансполним и иним болесним појединцима.

И шта те брига какав је то пол. Ако власт утврди да има педесет разних полова, има све да их поштујеш :D

Боже ме сачувај...

Da si obrazovan, kao sto nisi, znao bi sta hidzra predstavlja, pa ne bi morao da smaras takvim glupim pitanjima....

Zali boze memorisjkog prostora na ovom forumu kad ga neki tovare svakavim budalastinama, a i dalje nista ne kapiraju. Guglaj malo ili pitaj nekog, pre nego postavljas debilna pitanja ovde. Nije tesko

Poslednja izmena:
Recimo u Bih federaciji u onom muslimanskom delu ja već vidim određene probleme u slučaju da krenu za Pakistanom.

Kako će muju sunetiti ako se izjasni kao "treći pol" i da li to znači da ne može biti optužen za preljubu ? :eek: Ili može, kako se to onda radi ? Šta na to kaže Allah ?

Pa, dobro, negde je moralo da počne. U Pakistanu bar imaju neki naziv, ali kakvu ćemo mi našim tranvestitima i ostalima dati odrednicu. Znam, prepisaćemo od EU, ali neki domaći naziv za Vujakliju ili Klajna morao bi da se smisli

Da si obrazovan, kao sto nisi, znao bi sta hidzra predstavlja, pa ne bi morao da smaras takvim glupim pitanjima....

Zali boze memorisjkog prostora na ovom forumu kad ga neki tovare svakavim budalastinama, a i dalje nista ne kapiraju. Guglaj malo ili pitaj nekog, pre nego postavljas debilna pitanja ovde. Nije tesko

bgd dalibore/john doe znaci ti si hidrzinoga pola? :hahaha: :super:

Mislim da muslimani ti pjjavu komenatrisu kao bolest i u mnogim Islamskim zemljama se homoseksualci definisu kao bolesnici koji se trebaju lijeciti.

Како кад је хиџра прелазак из Меке у Медину, исељење и од тог догађаја и дана рачунате и календар?

У Пакистану, Индонезији и Индији су ти трансвестити увек били заштићени, имају неку функцију. Сад су и полно признати.

Ма то обједињује све те варијације, трансполне, трансродне, вишеполне, вишеродне... за мене "другосрби" значи све то.

Vidi, imamo muški, ženski, srednji (rod) .... pa, sad sledi mešoviti (za ove bi i tranvestite), ali ovi homo :think:
za pol je kakše. Mogu da budu bespolni jer ja ne znam ko tu kome šta radi, kako su podeljene uloge, a i ne mogu da se razmnožavaju

Back