Pagani i Pogani

U skladu je sa temom o tome raspravljati ali ne moramo, sta vam ne odgovara nije trojstvo
to mi je poznato
a Prema Bibliji Bog je jedan.
\isus nije utemeljio trojstvo nego Car Konstantin 325 Nikejskim Koncilom.
On ga je proglasio Bogom
Није.. Ради сe о старој Платоновој двојби - анархија насупрот деспотије...

Није.. Ради сe о старој Платоновој двојби - анархија насупрот деспотије...
Kada smo kod Platona besmrtnost duse je njegovo ucenje jos u 2 veku ne
a prema Bibliji covek je dusha i kada covek umre, dusha umire.
Zato i postoji vaskrsenje kao temeljno ucenje hriscanstva - vracanje coveka - dushe u zivot

Danas u informacionoj eri nikako. Tj nikako ako zelis da ocuvas ljudsku slobodu. Covek sa povecanjem "slobode" posle nekog vremena pada u anarhiju i devijacije ce se uvek umnozavati, jer je ljudski um kvarljiva roba... A da se uvede neka spartanska ili severnokorejska varijanta opet je podlozna vladavini male grupe ljudi koja je takodje sklona ludilu... Jedini izlaz iz zacaranog kruga je kroz Hrista..
Jesi li ti izašao iz začaranog kruga?

A zašto bi čuo tako nešto,pitao bih nekoga,osim ako nije nabasao usput. Svako sluša,o tako nečemu nešto,ono što je zastupljeno tamo gde je rodjen..
Vidim MIta ti je odgovorio na ove dve rečenice, pa je valjda razumeo.
Ja ne znam na kom si jeziku ovo rekao.

Da li su zaista bitna ta dva naziva iz naslova teme? Da li si slušajući
Sinišu došao do takvih razmišljanja? Jesi li siguran da si ga dobro čuo?

Izvnini jel' tebi deluje normalno to što on priča?
Да. Шта је ту што он прича нералније од било чега другог. Да ти је жену Бог створио од ребра? Да си настао од мајмуна? Са неутралне тачке гледишта, једнака вероватноћа као и да смо стигли са Сиријуса.

Да. Шта је ту што он прича нералније од било чега другог. Да ти је жену Бог створио од ребра? Да си настао од мајмуна? Са неутралне тачке гледишта, једнака вероватноћа као и да смо стигли са Сиријуса.
Prvo čovek priča neviđene laži i gluposti. Niko na ovom svetu ne zna kako je nastao svemir niti kako je nastao život na zemlji, a kamo li kako su nastali ljudi.

Prvo čovek priča neviđene laži i gluposti. Niko na ovom svetu ne zna kako je nastao svemir niti kako je nastao život na zemlji, a kamo li kako su nastali ljudi.
Постоје људи који знају. Не зезам те. Има људи који су у контакту са Творцем. Не седи се безвезе годинама по неким манастирима у планинама. Наравно, то није обавезно, али су изолованост и мир таквих средина погодни за духовни развој.

Са друге стране, зашто онда не причаш да су сви еволуционисти и религиозни људи лудаци, ако заиста верујеш да не знају? Ако узмемо да је тако, по чему су њихове нереалне тврдње ОК, а Тодорове нису? Хајде онда све заједно да их окарактеришемо лудацим.

To su sve lažovi i prevaranti. Tvorac ne postoji. A baš bih voleo da čujem imena tih prevaranata.
Која доза мржње и заслељености... Одсуство сваке умерености, памети и обзира.. Апсолутна дезоријентација... До те мере да ми те је искрено жао...

Докажи да не постоји
Zašto ne verujem u boga? Ili još bolje, zašto vi u njega verujete? Pa valjda teret dokazivanja pada na onoga ko veruje? Vi ste sve ovo započeli. Kada bih vam prišao i rekao vam „Zašto ne verujete da ja mogu da letim?“, odgovor bi bio „A zašto bih vam verovao?“ Onda bih ja rekao „Zato što je to stvar vere.“ Kada bih vam nakon toga rekao „Dokažite da ne mogu da letim. Eto, vidite da ne možete da dokažete?“, vi biste se verovatno okrenuli i otišli.......

citat iz > https://pescanik.net/zasto-sam-ateista/

Zašto ne verujem u boga? Ili još bolje, zašto vi u njega verujete? Pa valjda teret dokazivanja pada na onoga ko veruje? Vi ste sve ovo započeli. Kada bih vam prišao i rekao vam „Zašto ne verujete da ja mogu da letim?“, odgovor bi bio „A zašto bih vam verovao?“ Onda bih ja rekao „Zato što je to stvar vere.“ Kada bih vam nakon toga rekao „Dokažite da ne mogu da letim. Eto, vidite da ne možete da dokažete?“, vi biste se verovatno okrenuli i otišli.......

citat iz > https://pescanik.net/zasto-sam-ateista/
Ко је тебе шта питао... Ништа ниси рекао...

Back