• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Padobranstvo

P

padidv

Gost
Beograd,Paracin...,ne znam tacna imena i adrese klubova(pretrazi net).Obuka sa prvim skokom je oko 150e,a svaki naredni skok se placa zavisno od visine od 15e =1000m pa >>>>>>>>>>>>>SAMO PAD.ZNAJU ZASTO PTICE PEVAJU!
 

vucica!

Obećava
Poruka
55
ВАЗДУХОПЛОВНА ШКОЛА АЕРОКЛУБА ''ЗРЕЊАНИН''
Дирекција: 23000 Зрењанин, ул. Жарка Зрењанина бр.7
тел. 023 /36-579, факс /34-390, e-mail: [email protected]
Аеродром ''ЕЧКА-ЗРЕЊАНИН'': тел. /факс 023 /881-076
нон-стоп тел. за питања о падобранству 063 / 806-29-15
Текући рачун, ДЕЛТА БАНКА број: 160 – 18702 - 36

ЦЕНОВНИК ОБУКЕ И УСЛУГА У ПАДОБРАНСТВУ ЗА 2004. ГОДИНУ

КОРИСНИЧКА ГРУПА
А Б В Г

ВРСТЕ УСЛУГА ЦЕНЕ УСЛУГА ( EUR )

1. курс ''ОСНОВНА ОБУКА'' (скокови са принудним активирањем падобрана)- 25 ------ Х ------ Х ------ Х
2. курс ''ВИША ОБУКА'' (слободни пад и извођење маневара) ---------------------- 25 ------ Х ------ Х ------ Х
3. курс ''ПАКОВАЊЕ'' (детаљно познавање и паковање падобрана) -------------- 25 ------ Х ------ Х ------ Х
4. курс ''CLASSIC'' (скокови на циљ и фигуративни скокови) -------------------------- Х ------- Х ----- 25 ----- Х
5. курс ''FS'' (RW скокови) ------------------------------------------------------------------------- Х ------- Х ----- 25 ----- Х
6. курс ''CF'' (CRW скокови) ----------------------------------------------------------------------- Х ------- Х ----- 25 ----- Х
7. место у авиону за скок са висине од 1000 метара ------------------------------------ 10 ----- 7.5 ---- 7.5 ---- 3
8. место у авиону за скок са висине од 1500 метара ----------------------------------- 12.5 ---- 10 ----- 10 --- 4.5
9. место у авиону за скок са висине од 2000 метара ------------------------------------ 15 ---- 12.5 --- 12.5 --- 6
10. место у авиону за скок са висине од 2500 метара ----------------------------------- 17.5 ---- 15 ----- 15 --- 7.5
11. доплата за скокове на воду или ноћне скокове ----------------------------------------- Х ------- Х ------ 5 ----- 2
12. најам ''STUDENT'' падобрана и опреме (по скоку) ------------------------------------ 3.5 ----- 3.5 ----- Х ----- Х
13. најам ''SPORT'' падобрана (по скоку) ------------------------------------------------------- Х ------- Х ----- 1.5 ---- Х
14. паковање главне куполе падобрана ------------------------------------------------------- 2.5 ----- 2.5 ---- 2.5 ---- Х
15. паковање резервне или спашавајуће куполе падобрана ---------------------------- Х ------- Х ------ 20 ---- Х
16. технички преглед (систем веза, резервна купола, главна купола) --------------- Х ------- Х ------ 20 ---- Х
17. дневно праћење са припремом и анализом ---------------------------------------------- 3 ------- 3 ------ 2 ------ Х
18. скрипте ---------------------------------------------------------------------------------------------- 4.5 ----- 4.5 ----- Х ----- Х
19. књижица евиденције скокова падобраном (за ученике падобранце) ----------- 3.5 ----- 3.5 ----- Х ----- Х
20. књижица евиденције скокова падобраном (за лиценциране падобранце) ---- Х ------- Х ------ 10 ---- 10
21. пријављивање на испите или продужење лиценци (без такси) ------------------ 7.5 ----- 7.5 ---- 7.5 ---- Х
22. полиса осигурања ''ДДОР Нови Сад'' на 12 месеци ---------------------------------- 7.5 ----- 7.5 ----- Х ----- Х
23. преноћиште у аеродромским капацитетима --------------------------------------------- 3 ------- 3 ------- 3 ----- Х
24. дневна исхрана по особи у ресторану ''Каштел'' (мин. 10 особа) ---------------- 7.5 ------ Х ----- 7.5 ---- Х
25. снимање земаљским теле – видео системом -------------------------------------------------- по договору
26. ваздушно фото – видео снимање ------------------------------------------------------------------ по договору

''STUDENT'' падобрани су произведени у САД-у и опскрбљени су ''CYPRES'' аутоматима
У цену скока ученика падобранаца урачунато је и обавезно присуство инструктора у авиону
Учионица за извођење теоријске обуке је КЛИМАТИЗОВАНА и опремљена видео средствима
Употреба ''сунђера'', ''електронске нуле'' и заштићеног простора за паковање је БЕСПЛАТНА

А ГРУПА – УЧЕНИЦИ ПАДОБРАНЦИ
Б ГРУПА – УЧЕНИЦИ ПАДОБРАНЦИ УЗРАСТА ОД 16 ДО 18 ГОДИНА СА ПОДРУЧЈА ЗРЕЊАНИНА
В ГРУПА – ЛИЦЕНЦИРАНИ ПАДОБРАНЦИ
Г ГРУПА – ЧЛАНОВИ ПАДОБРАНСКЕ СЕКЦИЈЕ АЕРОКЛУБА ''ЗРЕЊАНИН''
Х – УСЛУГЕ КОЈЕ ОДРЕЂЕНА ГРУПА УОБИЧАЈЕНО НЕ КОРИСТИ

ЦЕНЕ СУ ИЗРАЖЕНЕ У ЕВРИМА ,СА УРАЧУНАТИМ ПОРЕЗОМ НА УСЛУГЕ, А ПЛАЋАЊЕ СЕ ВРШИ ДИНАРСКИ ПО КУРСУ НА ДАН УПЛАТЕ

Аеродром ''ЕЧКА – ЗРЕЊАНИН'' на ком се одвијају падобранске активности у организацији Аероклуба ''Зрењанин'' и његове Ваздухопловне школе, налази се на шестом километру магистралног пута из смера Зрењанина ка Београду са леве стране пута и видно је обележен путоказним таблама из оба смера.
У непосредној близини аеродрома постоје продавнице са прехрамбеним артиклима, као и хотели, ресторани и бензинске пумпе, тако да уколико дуже боравите на аеродрому можете изабрати вама одговарајући начин исхране. На аеродроому је сем смештаја у објекту са тушевима по веома популарној цени, могуће и бесплатно камповати са сопственом опремом. Уколико имате потребу за повећаном интимношћу или комфором можете ноћити у оближњим хотелима.
Сви заинтересовани који желе да започну падобранску обуку морају имати најмање шеснаест година, и писмено одобрење једног од родитеља (старатеља) уколико су малолетни, и морају завршити посебан лекарски преглед за падобранца. Преглед се може обавити у медицинским установама које имају овлашћене комисије, и којих има у свим већим местима (обично су то Медицина рада или Медицина спорта). Лекарски преглед за ''А'' и ''Б'' корисничке групе (ученике падобранце) има важност дванаест месеци од датума издавања, осим ако нису назначена посебна ограничења.
Падобранска обука је конципирана по начелу ''корак по корак'', тако да се по обављеном лекарском прегледу комплетан теоријски курс ''ОСНОВНА ОБУКА'' уз извођење првог скока може извести у току само једног дана. Цена пакет аранжмана ''ПРВИ СКОК'' износи 59,5 евра за ''А'' корисничку групу. У ову цену су урачунати поменути курс, место у авиону за скок са висине од 1000 метара, најам запакованог ''STUDENT'' падобрана са припадајућом опремом, дневно праћење са припремом и анализом, скрипте, књижица евиденције скокова падобраном (за ученике падобранце) и полиса осигурања.
Цена сваког наредног скока у склопу ''ОСНОВНЕ ОБУКЕ'', која траје до изведеног десетог скока, за ''А'' групу износи 16 евра, у шта су урачунати место у авиону за скок са висине од 1000 метара и најам запакованог ''STUDENT'' падобрана са припадајућом опремом, на шта се додатно плаћа 3 евра за дневно праћење са припремом и анализом. Ученицима падобранцима закон дозвољава извођење максимално до три скока дневно, тако да уколико скочите три скока дневно цена појединачног скока ће износити 17 евра, а уколико скочите један скок дневно цена скока ће износити 19 евра. Трајање и интензитет ове обуке нису ограничени, али паузе у току извођења обуке не би смеле да износе више од 30 дана. У противном теоријски део се мора поновити што вам ствара непотребне трошкове.
По комплетно завршеном теоријском и практичном делу курса ''ОСНОВНА ОБУКА'', који се практично може извести за четири дана по цени од 212,5 евра за ''А'' корисничку групу, можете изабрати да прво завршите курс ''ПАКОВАЊЕ'', за који је потребно одвојити три везана дана (овај курс изводимо искључиво радним данима), који вам даје право да у току курса ''ВИША ОБУКА'' самостално пакујете главну куполу падобрана без потребе да ту услугу плаћате, или да одмах по завршеној ''ОСНОВНОЈ ОБУЦИ'' започнете ''ВИШУ ОБУКУ'' уз даље издвајање новца за услугу паковања главне куполе падобрана.
У сваком случају пре изласка на полагање за стицање лиценце падобранца, на које можете изићи са изведених педесет скокова, морате завршити и курс ''ПАКОВАЊЕ''
Уколико сте раније изводили падобранску обуку са десантним или школским падобранима са округлим главним куполама (у Војсци или другим школама), а још увек нисте лиценцирани падобранац, комплетну обуку морате проћи из почетка зато што се падобранска обука у Ваздухопловној школи Аероклуба ''Зрењанин'' изводи савременим школским падобранима са главним и резервним куполама типа ''КРИЛО'' и адекватним методама обуке, што ће се од ове године у Србији и Црној Гори врло вероватно увести и као обавезни стандард у обуци.
За обуку вам ми обезбеђујемо сву потребну опрему, тако да је довољно да понесете само патике и тренерку или неки други једноделни или дводелни спортски комплет који треба да су што је могуће ужи уз тело и довољно еластични. Увек понесите и додатни дукс и хеланке или сл. за случај да се температура амбијента спусти. Није на одмет имати на располагању и пар тањих ''голф''рукавица.
Плаћање свих услуга се реализује унапред ако иде преко Текућег рачуна Аероклуба ''Зрењанин'' (као доказ обавезно понети оригинални примерак оверене уплатнице), или на лицу места ако га вршите готовински (за шта вам се издаје оверена признаница).
Уобичајено највећи интензитет падобранских активности на аеродрому ''ЕЧКА – ЗРЕЊАНИН'' одвија се викендима, мада зависно од интересовања радимо и преко радне недеље.

ПРЕ ДОЛАСКА ОБАВЕЗНО НАС КОНТАКТИРАЈТЕ НА ТЕЛЕФОН: 063 806 29 15
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.