Pad ugleda vođstva SPC - Porfirije pozvao na povratak na katedre i u klupe, svi ga iskulirali

vi ocekujete od crkve da izadje na ulicu i da se deklarativno izjasni i pozove na smenu vlasti

nije realno niti ce ikada biti niti je to uloga crkve

vidi se da ste totalni pocetnici u pravoslavlju

uloga crkve je da nas sve sjedinjava zblizava , da zavadjene miri - u ljubavi prema Hristu

Crkva t reba da bude iznad dnevne politike, sujeta, podela, mrznje, spletki, intriga

Vucic ce pasti samo je pitanje vremena

I treba biti strpljiv i smiren i to je to a ne ostrascen i pun mrznje i gneva
ko da njih briga za boga, srpsku crkvu i srpski narod, bitno im da narane svoj ego.

"Питање: Свети апостол Павле тврди да су власти које владају овим светом „од Бога установљене.“[3] Да ли треба да прихватамо било којег властодршца, владара или епископа који су по Божијем допуштењу постављени у своја здања?
Одговор: Бог у Свом закону каже: „Даћу вам пастире по срцу вашем.“[4] Из овога је очигледно да су властодршци, који су достојни власти коју носе, од Самога Бога уведени у своје звање. Други, пак, властодршци који су недостојни свога звања, уводе се у њих по Божијем допуштењу, или по Његовој светој вољи због недостојности народа над којим владају
" (св. Анастасије Синаит).
Свака душа да се покорава властима које владају; јер нема власти да није од Бога, а што су власти, од Бога су постављене.

Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе
.

nema potrebe za tumačenjem kada jasno piše

mnogo si ostrascen

djavoiman rekao bih

crkva nije politicka stranka pa da bira strane

uloga crkve je da nas sve zblizava ujedinjuje i miri

a ti bi svadju i krv
Ja sam se već odavno ujedinio sa ovima

https://n1info.rs/vesti/gradjani-izvizdali-vladiku-skup-podrske-svesteniku-nikoli-u-kragujevcu/

481095754_1066633982165169_3549612707227495079_n.jpg

https://www.google.com/search?q=vla...ate=ive&vld=cid:3d7946a2,vid:Ta2Ra_YSjNE,st:0

GjnTDabW8AAQ4xe.jpg

"Власт је у начелу, у принципу од Бога. Али кад се власт одметне од Бога и иступи против Бога, онда се она претвара у насиље, и тиме престаје бити од Бога и постаје од ђавола. Тако, ми хришћани знамо и тајну власти и тајну насиља: власт је благословена Богом, насиље је проклето Богом. Све што је од Бога – добро је, чим се злоупотреби – од ђавола је. Злоупотреба Божјег – то је ђаво, и сав ђаволизам свих светова, па и човечанског. Власт је од Бога; и док се држи у Богу и под Богом и са Богом – она је благословена. Чим напусти Бога, она постаје насиље, и тиме преноси себе под власт противбога – ђавола.

Такво је еванђелско, апостолско, светомученичко, светоотачко, православно учење о природи и вредности власти. Такво је свето и непогрешиво учење Православне Цркве Христове о томе, такво од почетка до сада, и од сада па кроза све векове векова.
" (св. Јустин Ћелијски).

mnogo si ostrascen

djavoiman rekao bih

crkva nije politicka stranka pa da bira strane

uloga crkve je da nas sve zblizava ujedinjuje i miri

a ti bi svadju i krv
E sad ne znam, ti me ubeđuješ da se ujedinim i sa ovima

https://x.com/Pe_zla/status/1902027275727454614

7ebd2e18a2f078ad80ce60520f2b1aaa.jpg

Da je moje dete neko pretukao palicama kao što su ova četvorica pretukla onu devojku, pa ja bih počinio masovno ubistvo članova njihove partije/navijačke grupe.

Gledao sam jednog čuvenog britanskog ateistu koji je imao razne rasprave sa hrišćanima u UK.
sada peva drugu pesmu, nakon ubijana hrišćanstva i pojačanom broju muslimana priznaje da je pogrešio i da je vodio lošu bitku.
Uskoro šerijat. ;)

Jer islamistima tamo ne sme ništa da se kaže odmah je diskriminacija i hate crime al zato je opušteno kenjao 30 godina po hrišćanima.
nisam neki hrišćanski vernik ali realno da je hrišćanstvo približnije našem dobu od mudžosa. ali vernik SPC koji pljuje istu šta on da očekuje.
ja je pak vidim kao neki naš čuvar identiteta zato je i srpska crkva.kada nismo imali kroz istoriju državu crkva je držala narod na okupu, zato se i zove saborna a ne razdorna što bi ovi neoliberali hteli da je rasture uz pomoć naivnih vernika. a crkva nam je temelj, patrijarsi se menjaju, ne shvataju ovi šta to sve znači jer misle da su popili svu pamet sveta.

E sad ne znam, ti me ubeđuješ da se ujedinim i sa ovima

https://x.com/Pe_zla/status/1902027275727454614

7ebd2e18a2f078ad80ce60520f2b1aaa.jpg

Da je moje dete neko pretukao palicama kao što su ova četvorica pretukla onu devojku, pa ja bih počinio masovno ubistvo članova njihove partije/navijačke grupe.

ne lupetaj luposti

crkva treba da ostane izvan vase borbe za vlast sa vucicem

nego besni ste jer nemate snage sami da srusite ovo nepomenika pa vam sad kriva crkva zbog toga

nsita niste drugaciji i bolji od naprednjaka

"Питање: Свети апостол Павле тврди да су власти које владају овим светом „од Бога установљене.“[3] Да ли треба да прихватамо било којег властодршца, владара или епископа који су по Божијем допуштењу постављени у своја здања?
Одговор: Бог у Свом закону каже: „Даћу вам пастире по срцу вашем.“[4] Из овога је очигледно да су властодршци, који су достојни власти коју носе, од Самога Бога уведени у своје звање. Други, пак, властодршци који су недостојни свога звања, уводе се у њих по Божијем допуштењу, или по Његовој светој вољи због недостојности народа над којим владају
" (св. Анастасије Синаит).
Pa nedostojni ste Maki, sta se cudis? Nedostojni ste svi koji ste toliko ostrasceni da ste protiv brata.

Jedno je ukazivati mu, pa i demonstracijama, ali mrzeti (ga), to je vec greh.
I ti zato "drvlje i kamenje" bas na Crkvu?

Pa nedostojni ste Maki, sta se cudis? Nedostojni ste svi koji ste toliko ostrasceni da ste protiv brata.

Jedno je ukazivati mu, pa i demonstracijama, ali mrzeti (ga), to je vec greh.

I ti zato "drvlje i kamenje" bas na Crkvu?
Оправдана критика црквених поглавара није дрвље и камење на Цркву

Ово пак јесте:
https://informer.rs/politika/vesti/...v-vucicevog-dolaska-u-crnu-goru-za-badnji-dan
https://www.alo.rs/vesti/politika/milov-vladika-udario-na-srbiju/139852/vest

...

Autorski osvrt na opšti pad ugleda trenutne hijerarhije u SPC...

Ne to nije pad vere ili pad Hriscanstva/Pravoslavlja...jer to se pokazalo i dokazalo u subotu i vera i sabornost i Pravoslavlje!

Vec je u pitanju samo pad ugleda trenutnog nazovimo ga menadzmenta SPC...

Nepoverenje ka istima je opšte, jer ih narod posmatra kao perfidne botove režima nevernika...

Daleko je to od Patrijatha Pavla... miljama i svetlosnim godinama daleko...

Koje su perspektive SPC sa takvim menadzmentom...teško je reči...jer sve je srozano....pocev od toga kome su dodeljivali ordenje dajuci im time alibi za kriminal i nedela pa nadalje...

Jasno je da udba i tzv ekumenisti papisti odavno jašu tom strukturom...ali to je sad dovelo do apsurda...jer poverenje je nikad manje...

Najnoviji dokaz je poziv Porfirijev od nedelje
Ne slucajno dan posle mega protesta u Beogradu...
Ponadali su se on i oni koji njime manipulisu da je to savrsen trenutak da rasture narodni bunt protiv nenarodne vlasti...
Pa je tako neko probao onim hibridnim napadom na mirne ljude u molitvenoj tišini...a neko, tj Porfirije je delovao saopstenjem o "povratku u klupe i na katedre"

Vrlo zalosno je bilo citati to saopstenje Porfirijevo...a jos zalosnije gledati sto ga niko ne dozivljava vise kao Patrijarha....jer znaju od koga to saopstenje dolazi...ne od Patrijarha SPC...vec od Patrijarha SNS...

Praticemo ovde daljnji pad ugleda menadzmenta SPC pa mozda nekad docekamo i svetlije dane ili povratak stare slave, poverenja i ugleda...

...

I njih ce da pociste NARODNI ZBOROVI.

Оправдана критика црквених поглавара није дрвље и камење на Цркву

Ово пак јесте:
https://informer.rs/politika/vesti/...v-vucicevog-dolaska-u-crnu-goru-za-badnji-dan
https://www.alo.rs/vesti/politika/milov-vladika-udario-na-srbiju/139852/vest
Sta ti treba Maki da se spustas tako nisko da navodis takve toalet papire i ono sto je bilo?

Kao, "neko je los, i to mi daje za pravo da budem jos gori"? Cemu to stalno uporedjivanje ako (smatras da) si bolji?

Sta ti treba Maki da se spustas tako nisko da navodis takve toalet papire i ono sto je bilo?

Kao, "neko je los, i to mi daje za pravo da budem jos gori"? Cemu to stalno uporedjivanje ako (smatras da) si bolji?
Само показујем како изгледа право пљување владика СПЦ. Исти тај режим чија су таблоидна смећа у доба величанствених литија клеветале блаженопочившег митрополита Амфилохија нама данас продаје причу како брани Србију од којекаквих обојених револуција.

Само показујем како изгледа право пљување владика СПЦ. Исти тај режим чија су таблоидна смећа у доба величанствених литија клеветале блаженопочившег митрополита Амфилохија нама данас продаје причу како брани Србију од којекаквих обојених револуција.
Nemoj mesati ta dva, Crna Gora je bila ipak nesto drugo, na kraju, pokazalo se da nisu ni sa Milom bili bliski, kako su/ste ih tada nabedjivali.

Да, нема. Али се стално импутира људима, па и вјерницима, који желе активнију улогу Цркве да "пљују" што је небулоза.
Pa ne moze crkva da se mesa u politicka pitanja. Njen narod je isti onaj narod i na ulicama, i koji glasa za Vucica, a to je ne mali broj.

A svako je slobodan od svestenika da glasa kako hoce.

Back