Pad ugleda vođstva SPC - Porfirije pozvao na povratak na katedre i u klupe, svi ga iskulirali

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
30.690
...

Autorski osvrt na opšti pad ugleda trenutne hijerarhije u SPC...

Ne to nije pad vere ili pad Hriscanstva/Pravoslavlja...jer to se pokazalo i dokazalo u subotu i vera i sabornost i Pravoslavlje!

Vec je u pitanju samo pad ugleda trenutnog nazovimo ga menadzmenta SPC...

Nepoverenje ka istima je opšte, jer ih narod posmatra kao perfidne botove režima nevernika...

Daleko je to od Patrijatha Pavla... miljama i svetlosnim godinama daleko...

Koje su perspektive SPC sa takvim menadzmentom...teško je reči...jer sve je srozano....pocev od toga kome su dodeljivali ordenje dajuci im time alibi za kriminal i nedela pa nadalje...

Jasno je da udba i tzv ekumenisti papisti odavno jašu tom strukturom...ali to je sad dovelo do apsurda...jer poverenje je nikad manje...

Najnoviji dokaz je poziv Porfirijev od nedelje
Ne slucajno dan posle mega protesta u Beogradu...
Ponadali su se on i oni koji njime manipulisu da je to savrsen trenutak da rasture narodni bunt protiv nenarodne vlasti...
Pa je tako neko probao onim hibridnim napadom na mirne ljude u molitvenoj tišini...a neko, tj Porfirije je delovao saopstenjem o "povratku u klupe i na katedre"

Vrlo zalosno je bilo citati to saopstenje Porfirijevo...a jos zalosnije gledati sto ga niko ne dozivljava vise kao Patrijarha....jer znaju od koga to saopstenje dolazi...ne od Patrijarha SPC...vec od Patrijarha SNS...

Praticemo ovde daljnji pad ugleda menadzmenta SPC pa mozda nekad docekamo i svetlije dane ili povratak stare slave, poverenja i ugleda...

...

Poslednja izmena od moderatora:
Neka se otkrije seme Sotone hulom na patrijarha srpskog.
Vaš patrijarh je Jovo Bakić i Srđan Nogo, nevernici.

Nek se proda vozni park Svetog Sinoda i time nahrane gladni...i ako moze koja nekretnina u najnovijoj SPC agenciji za nekretnine...

Vas patrijarh je Dolar onaj na kojem posprdno pise "In God We Trust"...i to im tu sprdnju podvalio Rus...

...

Nek se proda vozni park Svetog Sinoda i time nahrane gladni...i ako moze koja nekretnina u najnovijoj SPC agenciji za nekretnine...

Vas patrijarh je Dolar onaj na kojem posprdno pise "In God We Trust"...i to im tu sprdnju podvalio Rus...

...
Ne ocekujes valjda stvarno da patrijarh poziva na neslogu i nasilje?

Jer ovo sto se ovih dana dogadja cisto je nasilje,nasilje nad redovnim studentima koji zele da uce i plus jos poneko naisilje nad ljudima koji rade u drzavnim organima.
Studenti trebaju da dovedu SPC pred svršen čin tako što će sveštenim licima da postave ultimatum: Ili ste sa nama, ili ste protiv nas.

Pa neka svako bira stranu. Imali su dosta vremena da se odluče.
Inace sta, jel' to pretnja? Hocete ih "jahati" kao '45?. Pa taman toliko treba da se pokazete u pravom svetlu kakvi ste.

Inace sta, jel' to pretnja? Hocete ih "jahati" kao '45?. Pa taman toliko treba da se pokazete u pravom svetlu kakvi ste.
Nećemo ih jahati, ja sam vernik SPC, kao i velika većina nas koji podržavamo studente, ali takvo je vreme došlo da svako mora da se opredeli na koju će stranu.

Baš kao što si se i ti opredelila da budeš sendvičarka.

Nećemo ih jahati, ja sam vernik SPC, kao i velika većina nas koji podržavamo studente, ali takvo je vreme došlo da svako mora da se opredeli na koju će stranu.

Baš kao što si se i ti opredelila da budeš sendvičarka.
E pa to je, sto ne mora da se opredeli, sto vi delujete poneki kao "krizni stabovi" bez ikakvog pravnog osnova.

I trazite da se neko opredeli. Necu da se opredelim, ja sam u dusi burzujka i ne zelim da se opredeljujem ni za jedan "narodni front".

Hocu privremeno, kao sto i jesam, samo za one koji su najvise u manjini i koji su napadani, omalovazavani trenutno a to su "caciji" i ljudi koje gadjaju jajima. Oni nad kojima se sprovodi flagrantni teror i tortura.

A takodje sada iz inata i za Vucica, jer ga jurite kao da vam je za sve u zivotu kriv, i sudite bez suda.

E pa to je, sto ne mora da se opredeli, sto vi delujete poneki kao "krizni stabovi" bez ikakvog pravnog osnova.

I trazite da se neko opredeli. Necu da se opredelim, ja sam u dusi burzujka i ne zelim da se opredeljujem ni za jedan "narodni front".

Hocu privremeno, kao sto i jesam, samo za one koji su najvise u manjini i koji su napadani, omalovazavani trenutno a to su "caciji" i ljudi koje gadjaju jajima. Oni nad kojima se sprovodi flagrantni teror i tortura.

A takodje sada iz inata i za Vucica, jer ga jurite kao da vam je za sve u zivotu kriv, i sudite bez suda.
Ma znao sam ja odavno da si ti njihova, ali nisam znao da si toliko nisko pala da se valjaš u onom blatu Pionirskog parka zajedno sa Mišom Vacićem i Minom Vrbaški.

Ali eto, ima nas raznih.

Pogledajte koliko ucenika uci veronauku u centru a koliko na periferiji Beograda.
Otprilike takav je i raspored skola koji su u blokadi i skola koji to nisu.
Treba i gledati odakle su deca koja dolaze u skolu a ne samo lokaciju skole.
Deca iz centra i malo sireg centra uglavnom su ateisti i uce gradjansko vaspitanje
Kako možeš da budeš vernik a da podržavaš ovo zlo što trenutno vlada?

Ma znao sam ja odavno da si ti njihova, ali nisam znao da si toliko nisko pala da se valjaš u onom blatu Pionirskog parka zajedno sa Mišom Vacićem i Minom Vrbaški.

Ali eto, ima nas raznih.
Pa ne valjam se, ali rado bih se valjala da sam mogla, jer "nije seljak onaj koji ima slamu pred kucom, nego slamu (blato) u glavi".

Prvo ne mozes zlom na zlo.... Zlo je sto mnogi djaci hoce da idu u skole ali profesori koji strajkuju ne daju im da idu. Sa takvim zlom ne mozes pobediti zlo. Plenumi su nedozvoljeni.
Naravno da možeš i trebaš da se usprotiviš zlu i da ga sprečiš da i dalje ubija.

Trenutno je ta borba protiv zla na vlasti dužnost svakog savesnog hrišćanina i svakog građanina.

''Nečovještvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija''

Naravno da možeš i trebaš da se usprotiviš zlu i da ga sprečiš da i dalje ubija.

Trenutno je ta borba protiv zla na vlasti dužnost svakog savesnog hrišćanina i svakog građanina.

''Nečovještvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija''
Upravo suprotno...nisi citao bibliju novi zavet i sveta predanja...hriscanin ne udara zlom na zlo

...

Autorski osvrt na opšti pad ugleda trenutne hijerarhije u SPC...

Ne to nije pad vere ili pad Hriscanstva/Pravoslavlja...jer to se pokazalo i dokazalo u subotu i vera i sabornost i Pravoslavlje!

Vec je u pitanju samo pad ugleda trenutnog nazovimo ga menadzmenta SPC...

Nepoverenje ka istima je opšte, jer ih narod posmatra kao perfidne botove režima nevernika...

Daleko je to od Patrijatha Pavla... miljama i svetlosnim godinama daleko...

Koje su perspektive SPC sa takvim menadzmentom...teško je reči...jer sve je srozano....pocev od toga kome su dodeljivali ordenje dajuci im time alibi za kriminal i nedela pa nadalje...

Jasno je da udba i tzv ekumenisti papisti odavno jašu tom strukturom...ali to je sad dovelo do apsurda...jer poverenje je nikad manje...

Najnoviji dokaz je poziv Porfirijev od nedelje
Ne slucajno dan posle mega protesta u Beogradu...
Ponadali su se on i oni koji njime manipulisu da je to savrsen trenutak da rasture narodni bunt protiv nenarodne vlasti...
Pa je tako neko probao onim hibridnim napadom na mirne ljude u molitvenoj tišini...a neko, tj Porfirije je delovao saopstenjem o "povratku u klupe i na katedre"

Vrlo zalosno je bilo citati to saopstenje Porfirijevo...a jos zalosnije gledati sto ga niko ne dozivljava vise kao Patrijarha....jer znaju od koga to saopstenje dolazi...ne od Patrijarha SPC...vec od Patrijarha SNS...

Praticemo ovde daljnji pad ugleda menadzmenta SPC pa mozda nekad docekamo i svetlije dane ili povratak stare slave, poverenja i ugleda...

...
:pop::pop::pop:

Patrijarh poziva na mir, na normalan život, rad, na stabilnost i medjusobno poštovanje i uvažavanje..

U prevodu: Nećemo nasilje, blokade, širenje mržnje i medjusobni nacionalni kolaps i uništenje. :rtfm:

Back