LastDay
Domaćin
- Poruka
- 3.716
Da, alii za zarastanje rane.To je antibiotik koliko vidim
Nije nužno
Baš su dobri.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Da, alii za zarastanje rane.To je antibiotik koliko vidim
Nije nužno
Vakcinisan sam 2016. Rekli su da važi 10 godinaОбавезно узми заштитну вакцину (антитетанус).
Рана ће дуго да те мучи ...
Vakcinisan sam 2016. Rekli su da važi 10 godina
non stop su mi kao detetu kolena i laktovi bili u krastama. Vozio sam bajs i stalno padao ČVeliki pozdrav svima
Ukoliko prilikom pada oderemo kožu sa kolena i lakta, koje preporuke biste dali da rana što pre zaceli, da što pre prođe?
Pre dva dana sam pao sa bicikla, stavio sa zavoje preko rana, ali i dalje nešto curi iz rana jer lakat i koleno se po ceo dan pomera.
Kako što pre zaceliti rane?
Hvala na savetima
Takve Rane ne treba previjati... Ja sam imao sav od 20cm+, nosio sam steznik I zavoj 5 dana posle ponpreporuci lekara skinuo. Jedino sto sam stavljao je onaj flaster koji je protiv oziljaka I ukapirao ds je glupost. Na sredini trece nedelje skinuo savoveOprao sam rane i namazao neku kremu koja je protiv infekcija rana. Posle sam previo rane narednog dana.
Imam zavoje na obe rane.
Problem je što se koleno i lakat (pogotovo desni) stalno pomeraju.
Veliki pozdrav svima
Ukoliko prilikom pada oderemo kožu sa kolena i lakta, koje preporuke biste dali da rana što pre zaceli, da što pre prođe?
Pre dva dana sam pao sa bicikla, stavio sa zavoje preko rana, ali i dalje nešto curi iz rana jer lakat i koleno se po ceo dan pomera.
Hvala na savetima
zateze te i ok curi pa je nezgodno jer ostavlja fleke, ali ti zapravo nista nece bitiNisu u pitanju obicne ogrebotine već odrana koža (nekih 20 cm na laktu) i rana na kolenu zbog koje jedva hodam, idem deset puta sporije nego inače, a moram da idem da radim. Po prirodi posla moram da hodam.
Možda ako neke od vas sarkastika i cinika i dalje hrane mama i tata ne možete da shvatite šta znači kada si povređen, a sam si u inostranstvu.
Zato i pitam koji je najbrži način da se to zaceli, da zaraste. Da li je bolje pustiti da se sve osuši i bude krasta ili stavljati odmah zavoj. Kada stavim zavoj štitom od infekcije ali stalno nešto curi iz rane, nikako da stvrdne jer nema vazduha.
Kako čistiti rane itd.
Razumem želju pojedinaca da sve i svakoga ismevaju ali ne znam zašto se uopšte javljaju na ovakve teme kada već imaju toliko drugih "antologijskih" tema.
Nisam mogao da idem kod doktora jer sam nedavno preselio u inostranstvo i ovde nemam zdravstveno osiguranje.
Nikako da se uhvati krasta jer stavljam zavoje, a stalno izlazi limfa. Za tri dana imam slobodne dane pa ću moći više vremena da budem u kući bez zavoja.Treba krasta da se uhvati. Da li non stop krvaris?
A to je najgore što stalno curi a ja na poslu nosim belu košuljuzateze te i ok curi pa je nezgodno jer ostavlja fleke, ali ti zapravo nista nece biti
ako te nervira
probaj ovim flasterom u spreju, a znam i da je bio neki drugi sprej slicne namjene za sportiste
mislim da je bio antibiotski
pitaj u apoteci
ne sjecam se kako se zvao
ja sam imala slicnu oderotinu na bedru s vanjske strane
nije bilo zabavno, ali je proslo samo od sebe
nisam zatvarala nicim
zmu je imao isto od pada s bajsa na obe ruke
isto nicim nije pokrivao
samo je proslo
a dobro to je bas sranjeA to je najgore što stalno curi a ja na poslu nosim belu košulju
Pogledacu sutra, svakako. Nisam stigao ovih dana jer sam bio prezauzet. Kada završim posao apoteka je zatvorena. Sutra ujutro.a dobro to je bas sranje
probaj naci neki sprej za rane tu u apoteci
ako ima kod nas ima i tu gdje si sigurno neka opcija
https://www.oazazdravlja.rs/ostecena-koza-i-opekotine/7288-silben-nano-repair-sprej-za-rane-125ml
da li si ti cuo za bolovanje sa obzirom da nisi radno sposoban,ne mozes da hodas ? Otvoris bolovanje, mirujes,rana ce ti zarasti u procesu mirovanja i na vazduhu.Od primanja saveta na forumu nece ti se junacke rane zaceliti i to nemoj da dozivljavas kao ismejavanje.Povredjen si ,bolovanje i mirovanjeNisu u pitanju obicne ogrebotine već odrana koža (nekih 20 cm na laktu) i rana na kolenu zbog koje jedva hodam, idem deset puta sporije nego inače, a moram da idem da radim. Po prirodi posla moram da hodam.
Možda ako neke od vas sarkastika i cinika i dalje hrane mama i tata ne možete da shvatite šta znači kada si povređen, a sam si u inostranstvu.
Zato i pitam koji je najbrži način da se to zaceli, da zaraste. Da li je bolje pustiti da se sve osuši i bude krasta ili stavljati odmah zavoj. Kada stavim zavoj štitom od infekcije ali stalno nešto curi iz rane, nikako da stvrdne jer nema vazduha.
Kako čistiti rane itd.
Razumem želju pojedinaca da sve i svakoga ismevaju ali ne znam zašto se uopšte javljaju na ovakve teme kada već imaju toliko drugih "antologijskih" tema.
Nisam mogao da idem kod doktora jer sam nedavno preselio u inostranstvo i ovde nemam zdravstveno osiguranje.
Zavisi koliko je rana duboka i da li ima upale . Kako sam razumela u pitanju je veća površina ?Pogledacu sutra, svakako. Nisam stigao ovih dana jer sam bio prezauzet. Kada završim posao apoteka je zatvorena. Sutra ujutro.
Najgore mi je što koleno ne mogu da savijam pa me to baš usporava.
U svakom slučaju , hvala na savetima
Slikaj ranu pa pošalji , možeš i na pp da bih ti rekla nešto konkretnijeNisu u pitanju obicne ogrebotine već odrana koža (nekih 20 cm na laktu) i rana na kolenu zbog koje jedva hodam, idem deset puta sporije nego inače, a moram da idem da radim. Po prirodi posla moram da hodam.
Kako čistiti rane itd.
нека буде да си само одерао кожу, па ће већ некако зацелити.Pogledacu sutra, svakako. Nisam stigao ovih dana jer sam bio prezauzet. Kada završim posao apoteka je zatvorena. Sutra ujutro.
Najgore mi je što koleno ne mogu da savijam pa me to baš usporava.
U svakom slučaju , hvala na savetima
Мени као малом ракије залију и прође о'ма.Veliki pozdrav svima
Hvala na savetima
napisao je da radi,ako radi po automatizmu je od prvog dana zdravstveno osiguran i ima pravo na bolovanje makar radio samo jedan dan.Mozda nije osiguran ako radi u Bocvani,ali ako radi na zapadu osiguran je.Jedino ako radi na crno pa to precutkuje.а да још једном прочиташ његов пост, па онда пиши о боловању.