Pa posle recite da je carska Rusija bila zaostala!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.newsweek.com/id/214585

Ove fotografije su nastale pre 100 gorina.Toliko o zaostalosti!

dobre su boje na fotkama, s obzirom da su slikane pre 100 godina:mrgreen:

a carska rusija jeste bila zaostala, ruralna, zemlja, gde je tanak sloj veleposednika i plemstva ziveo dobro, a najveci deo stanovnistva na granici gladi i egzistencije.

osporavati istorijsku cinjenicu da je upravo carska rusija bila jedna od najnerazvijenih , najzaostalijih drzava toga vremena u evropi, je apsurdno. Postoje knjige, pa udrite , moze i google:D
 
dobre su boje na fotkama, s obzirom da su slikane pre 100 godina:mrgreen:
Obojene su naknadno, i to verovatno u skorije vreme, s obzirom da je jako dobro obojeno. Da su to bojene crno bele fotke, najjasnije se vidi na slici 22. A neke su i zaista u boji.

Naravno, nešto dvoraca i železničkih mostova ništa ne govori o tome kako je to bilo "napredno", pošto je Rusija za zapadne standarde bila poprilično "nazadna". Al' meni ta vrsta industrijske "nazadnosti" ništa ne znači u lošem smislu, za razliku od opšteprihvaćene norme gde su industrija i visoka tehnologija kriterijumi dobrog života, razvijenog društva, itd, jer uopšte nije tako. Zavisi kako gledaš na te stvari i šta ti uopšte znači dobar život i razvijeno društvo, zapravo.

Rusija je mnogo lepa, što se vidi i sa ovih slika. Prosto da ne znaš gde bi pre išao kad se nađeš tamo.
 
Poslednja izmena:
Obojene su naknadno, i to verovatno u skorije vreme, s obzirom da je jako dobro obojeno. Da su to bojene crno bele fotke, najjasnije se vidi na slici 22.

e, hvala ti na objasnjenju, a ja sam mislio da su to originalni snimci u koloru od pre 100 godina, snimani nekom "Lajkom" ili slicnim cudom tehnike:mrgreen:

Rusija je mnogo lepa, što se vidi i sa ovih slika. Prosto da ne znaš gde bi pre išao kad se nađeš tamo.

Savet turistima je da se drze velikih gradova, i da ne zalaze dalje od centra...a ti , kada odes, mozes da poslusas ili ne..:think:
 
koliko vidim radi se o restauriranim fotografijama tako da je svaka prica o kvalitetu same fotografije bespredmetna.
jedino o cemu se moze pricati to je metod koji je koriscen da bi se postigao efekat u boji koji je (ako su fotografije uopste iz tog doba) u to doba bio revolucionaran.

Da se vratim na naslov.
Nijedna zemlja nije napredna ili zaostala..napredni su samo pojedinci a zemlja ce napredovati ako ume da ih iskoristi ili zaostati ako ne ume....

tema je za forum fotografija
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top