ozbiljna tema ne svadjajte se na njoj

Tek sada vidim tvoju temu i ne mogu da ne pisem
Ako je tvoja ambicija (a vidim da jeste) da u zivotu "menadzujes" niposto ne odustaj od tog posla...ne bi trebalo da je plata najpresudniji faktor...vazno ti je iskustvo na mjestu menadzera, vazno ti je da na CVu mozes da napises da si to (uspjesno)radila pa, ko zna, mozda u buducnosti nadjes posao koji ti je blize, makar ces vidjeti da li je to pravi posao za tebe...mozda vidis da je menadzerstvo prestresno za tebe...mislim....ja ne bih odustala dok ne bih dala sve, ali SVE od sebe...i (ja) ne vidim negativnosti u tvom slucaju...vise vremena od kuce...jbga...nema i jare i pare...vise love za cuvanje tvoje curice...zar nije ona krenula u skolu, pa tih par sati mozes da ustedis..5 sati u vozu (welcome to the club)...a da studiras?
Da sam na tvom mjestu ne bih se ni razmisljala......go ahead and good luck girl!

Hani, jel moze molba?

- ajde daj nam cene:
-----------------------------------------
- Iznajmljen stan, recimo... dvosoban do 50 m2.
- gorivo bezolovni recimo - mesecno ako putujes na posao sat vremena autom.
- hleb/mleko/jogurt
- meso
- povrce
- voce (ovo znam ali za one koji ne znaju)
- internet
- kablovska
- zakup garaze...
- struja
- telefon
- komunalije
...
i tako to?
to nisam mogao da vidim a nasi iz inostranstva to nikad nece da kazu tacno. Kazi ti za France, u evrima, cisto da vidim odnos u cenama.
poz.

Choko,jeste,ali u Norveskoj radnik prima platu 3-4 000 evra i Norveska ima veci prosek zarade od EU.
I sto je shok bio za mene kada sam slusao da Norveska za 5 godina ima 4 milijarde $ suficita u budzetu. Znaci imaju 4 MILIJARDE $ viska para za 5 godina. Mislim ludilo! Nije ni cudo sto nece u UE...ne bih ni ja. Trebaju posle te milijarde da dele sa sirotanima kao sto su Poljska,Litvanija,Estonija,Slovacka...
Choko,jeste skupu,ali se i radnik vise placa.

PLESsitnihDEMONA:
Choko,jeste,ali u Norveskoj radnik prima platu 3-4 000 evra i Norveska ima veci prosek zarade od EU.
I sto je shok bio za mene kada sam slusao da Norveska za 5 godina ima 4 milijarde $ suficita u budzetu. Znaci imaju 4 MILIJARDE $ viska para za 5 godina. Mislim ludilo! Nije ni cudo sto nece u UE...ne bih ni ja. Trebaju posle te milijarde da dele sa sirotanima kao sto su Poljska,Litvanija,Estonija,Slovacka...

Choko,jeste skupu,ali se i radnik vise placa.
Zavisi koji radnik. :wink: Lekari, advokati, sudije itd imaju i vise od toga ali obicni radnici npr prodavci imaju prosecnu platu 1500 eventualno 2000 eura. :wink: Ja jos uvek nisam upoznala nekoga ko ima platu 4 000 evrica. :? Ustvari lazem, jesam, shefica u firmi u kojoj radim ponekada. Nije ni ovde sve med i mleko, niko nije na ulici, to je istina ali retki se razbacuju.
A ovo jeste... Imaju para kao blata i nista ne daju. Kada im spomenes EU, vecina iskolaci oci! :roll: A bas steta sto nece da udju, sve bi bilo jeftinije. :-(
Opet ponavljam, zavisi koji radnik. Mislim da se razumemo, ovde kada dvoje radi npr. muz i zena, mogu stvarno imati svasta i ustedeti i sve ali kada je samo jedno onda je tesko. :?

Ne znam za cijene ostalih proizvoda i usluga,ali u Njemackoj i Austriji su cijene u prehrambenim prodavnicama ,nize od onih kod nas,a prosjecne plate su im dva,tri puta vece...:roll: Ovo je samo "odokativnom "metodom,tako da se neko ne uhvati sad da trazi dlaku u jajetu...:) Znaci,bar je hrana i kozmetika jeftinija,a mislim i komunalije...Ma sta da pricam,vidi se kakvo je stanje cim odes negdje u eu,a kakvo je kod nas...i ne znam zasto ljudi tamo kukaju,kad se od prosjecne plate moze sasvim solidno zivjeti,sto se za nase uslove ne bi moglo reci...:roll: E sad,ne bih da ulazim u ekstremne slucajeve koji svugdje postoje...

chokolada:
Zavisi koji radnik. :wink: Lekari, advokati, sudije itd imaju i vise od toga ali obicni radnici npr prodavci imaju prosecnu platu 1500 eventualno 2000 eura. :wink: Ja jos uvek nisam upoznala nekoga ko ima platu 4 000 evrica. :? Ustvari lazem, jesam, shefica u firmi u kojoj radim ponekada. Nije ni ovde sve med i mleko, niko nije na ulici, to je istina ali retki se razbacuju.
A ovo jeste... Imaju para kao blata i nista ne daju. Kada im spomenes EU, vecina iskolaci oci! :roll: A bas steta sto nece da udju, sve bi bilo jeftinije. :-(
Opet ponavljam, zavisi koji radnik. Mislim da se razumemo, ovde kada dvoje radi npr. muz i zena, mogu stvarno imati svasta i ustedeti i sve ali kada je samo jedno onda je tesko. :?

coko ,kazes da obicni radnici imaju platu 1500 eura prosjecno...Hoces li nam reci koliko je npr.prosjecna stanarina ,struja,telefon,prehrana...bas me zanima...:roll:

pa hanibalka ako je probno ,, možda je i plata trenutna ,,, možda te procenjuju kako reaguješ i sl ... ne znam kako to kod tebe funkcioniše ,, ali povlastice i nadogradja plate idu tek kasnije ,, ???? ili ne ??? pa raspitaj se kako su ostali počinjali ,,, raspitaj se za ostale plate rukovodioca koji su na tvom nivou ,,, mada ja sam uvek za bolji posao ,,, dokaži se da valjaš ,,, neka potraje neko vreme ,,, pa se onda požali u fazonu --da zaslužuješ više jer vredno radiš ,,,, ja mislim da treba da se boriš ,,nije mala stvar

hvala Hani
.. znaci... osnovni troskovi prelaze 1000 evra... ili 1500?
To bi bilo na nivou cele Evrope... Zapadne... U Nemackoj znaju da predju i 1600 po negde u gradovima. Osnovni troskovi. Hrana, struja, telefon, grejanje, kirija, auto i odrzavanje, garaza, bejbisiterka i kuvanje i ciscenje...
...
A sta ti preostane je za luxuries... Shoping i sl...
...
Evo toga i kod nas za 2-4 godine. To je na tom nivou sasvim ok. Hvala... poz

Hani, ajde nevezano za celu pricu, sta se bre ovo desava u Francuskoj?
Nije valjda stvarno istina da gore citavi delovi gradova, da su kola popaljena, banke, skole, prodavnice, da je u svim gradovima (ili njihovim delovima) opsti haos?
...
Sta se to u stvari desava tu?
(znam da je tema vise za politiku, ali... tamo bi odma skocili ovi sto mrze zapad da galame "tako vam i treba kad ste deo vatikansko jevrejske zavere da se vaskoliki srpski narod baci na kolena":lol:
pa da bi smo to izblegli, kazi ovde)
poz

Ja sam mislio da mi ne lupamo glavu nego da nam hani kaze, ona je tamo, ******... Da cujemo iz prve ruke... Ali cujem da se sve cesce pominje rec REVOLUCIJA... mislim, ono tipa "potlacene narodne mase se dizu iz pepela..." :lol:
...
Da vidite sad kad LePen i njegovi fasisti krenu da reaguju... "Vive la France, la France pour le Francais..." Sto je isto kao kad nasi obrazovci napisu "Srbija Srbima" :roll:

Back