Озакоњена неписменост!

Poruka
20.103
Озакоњена неписменост!​

Ученицима осмог разреда који ће ускоро полагати завршни испит биће признати и правописно неисправни одговори!

pisanje-v.jpg

То упутство Министарства просвете пренето је током обуке за прегледаче тестова, која је у Чачку одржана крајем прошле недеље, а не важи само за питања која су непосредно везана за правопис. Такође, ђацима се неће рачунати у грешку ако мешају латиницу и ћирилицу. Због тога су негодовали Актив професора српског језика и књижевности Моравичког округа као и удружење „Родитељ“. Актив сматра да је недопустиво да се прихвата и онај одговор у којем, на пример, ученик погрешно употреби велико или мало слово или прекрши друга основна правописна правила. Удружење „Родитељ“ изненађено је препоруком, пошто је „циљ наставе српског језика да описмени ученике и опреми их свим знањима потребним за даље школовање и живот“.

http://www.alo.rs/vesti/50296/Ozakonjena_nepismenost


**************************************************************************************************************Све боље од бољег!

Могуће да је некоме засметало што наши ђаци и студенти сваке године освајају највећа признања на међународним такмичењима, из појединих области, па је и ту "УМЕШАО" прсте и рекао "РАЗВАЉУЈ", ионако нам је све у држави већ поприлично "разваљено",...па ћемо онда врло брзо имати неписмене, необразоване и ко зна какве још генерације!!!

.
 

lanavi

Aktivan član
Poruka
1.908
Ja bih da kaжem neшto na ovoj temi. Od шestog razreda nosim jaku чetvorku i mislim da je naш nastavnik iz Srpskog jezika dobro pripremio za prijemni nas tako da se nadam da moj planirani upis u jeziчku Gimnaсiju nemoже da se nedesi. Takoђe primeчујем дa ovi s petice uopште nisu vetji kapacitet nego im prepisuju ocene da nekvare prosek. Ovo je i dobra prilika da se zavalim Ministru zarku obradovicu ako uopшte чita novine za razumevanje za nas nekad stvarno nepravedno oшteћene џake pa da poшteno bez prepisivanja poloжimo taj ispit. Hvala joш jednom do nebesa i nazad,?!.
 
Poslednja izmena:
Poruka
20.103
Ja bih da kaжem neшto na ovoj temi. Od шestog razreda nosim jaku чetvorku i mislim da je naш nastavnik iz Srpskog jezika dobro pripremio za prijemni nas tako da se nadam da moj planirani upis u jeziчku Gimnaсiju nemoже da se nedesi. Takoђe primeчујем дa ovi s petice uopште nisu vetji kapacitet nego im prepisuju ocene da nekvare prosek. Ovo je i dobra prilika da se zavalim Ministru zarku obradovicu ako uopшte чita blitc za razumevanje za nas nekad stvarno nepravedno oшteћene џake pa da poшteno bez prepisivanja poloжimo taj ispit. Hvala joш jednom do nebesa i nazad,?!.:zcepanje:

.
 

velke712

Elita
Poruka
24.631
drug obradovitj weoma dobro zna ge jje buducnost a vi nazadni eljemnti koji nas optuzhujete da smo neppismeni ste u stvari buljashi

i svi vi koji tvrdite da je ministarstvo prosvete informisanja i kulture u stvari ministarstvo mraka dezinformisanja i kicha pogledajte samo spotove nashe dive hellene karleushe i stidite se kolko je ona ispred vas telenktualne gnjide
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.