Ovo niste znali - Dačić i Labus stari kumovi!

Torrente Bgd

Buduća legenda
Poruka
34.549
Aktuelni i bivši potpredsednik Vlade u kumovskim vezama preko svojih supruga Sanje i Olivere. Deda i baba Dačićeve žene venčali roditelje Olivere Labus


Potpredsednik Vlade Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić u kumovskim je vezama sa bivšim vicepremijerom i bivšim liderom G17 Plus Miroljubom Labusom, otkriva Press. Ova dva nekada ljuta politička protivnika kumovi su preko svojih supruga. Deda Dačićeve žene Sanje bio je, naime, kum na venčanju roditelja Labusove supruge Olivere.

Reč je o starom kumstvu koje je započeto pre više od pedeset godina, a do danas se skoro potpuno izgubilo, tako da ni mlađi članovi porodica Dačić i Labus više i ne znaju da su nekada bili kumovi!
Kumstvo dve porodice potiče iz beogradskog naselja Rakovica, u kom su se upoznali i sprijateljili Đakovići (porodica Sanje Dačić) i Grbići (roditelji Olivere Labus). Dušan Đaković, Dačićev tast i predsednik SPS-a Rakovice, priča za Press kako su se njegovi otac i majka okumili sa Grbićima.
- Moj otac Petar venčao je oca i majku Olivere Labus, koja se pre udaje za Miroljuba Labusa prezivala Grbić. Oliverina majka zvala se Kosa, a ne mogu da se setim kako joj se otac tačno zvao... Mi smo ga svi zvali Grba, on je tada bio poznati fudbalski trener. Vodio je FK „Rakovica" i bio mnogo dobar čovek... Koliko pamtim, Đakovići i Grbići su se okumili pre više od 50 godina, a obe porodice su živele u Rakovici - priča nam Dušan Đaković. On, međutim, dodaje da odavno više nisu u kontaktu sa Oliverom Labus i njenom porodicom.
- Znate kako to ide, i moji i Oliverini roditelji su umrli, ima tome gotovo 20 godina, a mi mlađi jednostavno nismo održali kontakt... Svako je otišao na svoju stranu. Ali, pamtim da su Kosa i Grba bili divni ljudi, jedna uzorna i poštena porodica - kaže Dušan.
Svi kumovi Borisa Tadića, Vojislava Šešelja, DraškoviĆa, Čanka...

n Predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić venčao je potpredsednika DS-a Dragana Šutanovca. Drugi Tadićev kum je bivši poslanik DS-a Dragoslav Zeko Božović.
n Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj ima nekoliko kumstava sa kolegama, koja su danas potpuno rasturena. On je kum sa Vukom Draškovićem, koji mu je krstio sina Nikolu. Šešelj je kum i sa bivšim radikalom, sada liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem, koji mu je krstio unuka. I na kraju, Šešelj je venčao Aleksandra Vučića.
n Bivši ministri Aleksandar Vlahović i Goran Pitić su kumovi.
n Najpoželjniji kum u DSS-u oduvek je bio Dragan Jočić, koji se okumio sa gradskim funkcionerima Tomislavom Bogetićem i Miloradom Perovićem.
n Ivica Dačić je kum Vladi Iliću, koji je sada njegov šef kabineta u Vladi Srbije, ali i bivšem funkcioneru SPS-a Slavku Veselinoviću. Dvostruki kumovi su funkcioneri SPS-a Branko Ružić i Dejan Backović.
n Lider LSV-a Nenad Čanak je kum sa biznismenom Miodragom Kostićem Koletom, ali i sa Nenadom Opačićem, osuđenim narko-dilerom.


Na naše pitanje da li je možda pozvao Oliveru i Miroljuba Labusa kao goste kada je udavao svoju ćerku Sanju za Ivicu Dačića, Dušan kaže da nije.
- Ih, gde se toga setiste... Znate, ja imam puno kumova, neke sam venčao, a neke krstio... Ne, nisam zvao Labuse na svadbu, znate, jednostavno nije bilo uslova. Inače, ja gospodina Miroljuba Labusa nikada nisam sreo, ali moj zet Ivica mislim da jeste... - kaže Đaković.
Lider SPS-a Ivica Dačić kaže za Press da su mlađe generacije potpuno zaboravile na ovo kumstvo, i otkriva da je Miroljubu Labusu čak jednom i pomenuo da su njih dvojica u kumovskim odnosima preko svojih supruga.
- Ne sećam se kada je to bilo, ali pitao sam jednom Miroljuba da li on zna da su naše porodice okumljene, ali on nije znao ništa! Sanjin deda je venčao roditelje Labusove supruge, ali koliko je meni poznato, ove mlađe generacije sada nemaju nikakve kontakte. To pamte samo oni stariji u familiji... - kaže Dačić.
Olivera Labus bila je prilično iznenađena kada smo je pitali za kumovske veze sa suprugom Ivice Dačića. I ona nam je kratko ponovila da njeni Grbići i Đakovići već dugo nisu u kontaktu.
- Baš ste me iznenadili, pa gde ste se sada toga setili! Kumstvo mojih Grbića i Đakovića jeste staro kumstvo, ali, nažalost, posle smrti naših roditelja ono je prekinuto. Dugo već nemamo nikakav kontakt. Zato me i ne čudi što moj suprug Miroljub nije ništa znao o tome kada ga je Ivica Dačić pitao... - kaže za press Olivera Labus.


http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=75073&sectionId=37

I onda neko pita kad ce izbori :hahaha::hahaha::hahaha: A to sve ista banda rasporedjena u vise stranaka.
 
Poslednja izmena:

Back
Top