Ovo nije za hroniku: U kosovskom selu Talinovac ubijen bračni par Jevtić

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
U kosovskom selu Talinovac ubijen bračni par Jevtić

Supružnici Milovan i Ljiljana Jevtić iz povratničkog sela Talinovac, u kosovskoj opštini Uroševac, ubijeni su u petak uveče nešto posle 22 sata u tom mestu.

Iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju su naveli da su ubijeni Jevtići imali oko 55 godina. Koordinator opštine Uroševac Milan Janjić rekao je agenciji Beta da još nije poznato kako su stradali supružnici.

On je rekao da ih je policija našla mrtve u kući, u selu Talinovac, i da je u toku uviđaj. Janjić je rekao i da su se supružnici u to selo na KiM vratili 2004. godine.

On je potvrdio da su večeras predstavnik povratničkog sela Talinovac Milovan Jevtić i njegova supruga Ljiljana pronađeni mrtvi u svojoj porodičnoj kući. Janjić je rekao da je Ljiljana doputovala u Talinovac pre nekoliko dana, te da od meštana niko ništa nije čuo jer se kuća Jevtića nalazi izdvojena na kraju sela.

- Supružnike je ubijene pronašao komšija koji je došao u posetu. Euleks i kosovska policija su blokirali kuću i ne puštaju nikoga unutra - rekao je Janjić za Kim radio.

Jedan od predstavnika seoskog odbora Branislav Milenković izjavio je da su oko 22:10 u njegovu kuću došli policajci.

- Došao je i komandir kog poznajem i pitao me kad sam poslednji put video Jevtiće. Video sam ih juče, išli smo kombijem u Štrpce - odgovorio sam. Onda mi je on rekao da su njih dvoje ubijeni - rekao je on.

Milenković je tražio da se pet-šest srpskih porodica evakuišu iz sela u Štrpce, na šta mu je policajac odgovorio da je selo puno policije i da ne brine za bezbednost.

Ovo se moglo očekivati ali Euleks nije preduzeo ništa.

Odlazak zapadnih pulena sa vlasti u Srbiji prvo će osetiti kosovski Srbi na svojoj koži.
 

Back
Top