Ovo ni slučajno nemojte da radite ako vas ujede zmija otrovnica

Evo ga.. na 10:17 je pominju.. ali samo kao najavu.. iako je ostatak priče ispravan, moguće je da je im je ta slika fejk.. vidim da sad masovno prave lažne slike i biljaka i životinja.. više se stvarno ni u šta ne može verovati..

Лик каже да му је то као слику послао неко од субскрајбера и позива и остале да шаљу занимљиве слике... тако да ми ово ипак више мирише на обрађену него на стварну фотку.

Лик каже да му је то као слику послао неко од субскрајбера и позива и остале да шаљу занимљиве слике... тако да ми ово ипак више мирише на обрађену него на стварну фотку.
Da.. verovatno da jeste.. ja je nikad ne bih ubacila u realnu priču o zmijama, pa onda mislim da ne bi ni drugi.. ali takav moj stav često bude opovrgnut.. :D
Inače, "colorfull" sam prevela kao "šarena".. (pa nisam znala kako bih drugačije).. a pomislila sam da bi mogao biti neki varijetet prilagođen delovima sveta sa šarenom vegetacijom.. tamo bi bila odlično kamuflirana..

Ali i ja mislim sada da je fejk.. staviću napomenu u onaj post..

Da.. verovatno da jeste.. ja je nikad ne bih ubacila u realnu priču o zmijama, pa onda mislim da ne bi ni drugi.. ali takav moj stav često bude opovrgnut.. :D
Inače, "colorfull" sam prevela kao "šarena".. (pa nisam znala kako bih drugačije).. a pomislila sam da bi mogao biti neki varijetet prilagođen delovima sveta sa šarenom vegetacijom.. tamo bi bila odlično kamuflirana..

Ali i ja mislim sada da je fejk.. staviću napomenu u onaj post..
Очекивао би човјек да овако занимљивих фотки има по нету, међутим, нема их. Сем те једне нашао сам само још једну:
Ај што пише: „Anaconda Verde” (зелена анаконда) па онда „serpiente cobra” него је и сама змија „скраћена” тј. нема оног дијела који је плавкаст са жуто-наранчастим на врху леђа. Дакле, већ имамо двије различите верзије те фотке. Кад сам боље загледао, чини ми се да то уопће и није краљевска кобра него она обична тзв. „наочарка”. Краљевске немају тако изражен тај клобук (више им је уз тијело, дужи али ужи од правих кобри), ни тамне кругове који су на овој фотки црни. Ај сад је и мене зачачкало, покушаћу наћи праву, изворну фотку од које је оно направљено, кад стигнем.
Успут, јеси сигyрна да је писало colorfull, a ne npr. colorFILL? :lol:

Ima i klipova kad samo bace klupko i ove se razmisle po telu.
Јес, немам паметнијег посла него да лежим док змије по мени размишљају... ;):lol:

Онима који плаћају за ово свакако треба пофидбути цијену, таквим будалама је гријех допустити да задрже свој новац. :lol:
Пази, кад ми се нека госпоЏа представи као поетеса, сав се оспем, али ова је и њих сјебала, она је – серпентеса! :rotf:

Очекивао би човјек да овако занимљивих фотки има по нету, међутим, нема их. Сем те једне нашао сам само још једну:
Ај што пише: „Anaconda Verde” (зелена анаконда) па онда „serpiente cobra” него је и сама змија „скраћена” тј. нема оног дијела који је плавкаст са жуто-наранчастим на врху леђа. Дакле, већ имамо двије различите верзије те фотке. Кад сам боље загледао, чини ми се да то уопће и није краљевска кобра него она обична тзв. „наочарка”. Краљевске немају тако изражен тај клобук (више им је уз тијело, дужи али ужи од правих кобри), ни тамне кругове који су на овој фотки црни. Ај сад је и мене зачачкало, покушаћу наћи праву, изворну фотку од које је оно направљено, кад стигнем.
Hajde.. bilo bi baš super da uspeš da je nađeš! :D Inače, i meni više liči na naočarku.. (osim što je malo povelička)..

Успут, јеси сигyрна да је писало colorfull, a ne npr. colorFILL? :lol:
Hahaha.. ma jesam.. :)

Таман како сам и претпоставио... Наиме, поред теорије постања и теорије еволуције, имамо и очигледну праксу фотошопиране еволуције. :mrgreen:
У почетку бјеше кобра... Обична, индијска кобра прво је постала „зелена анаконда”, илити на латинском serpiente cobra :dash:, а онда је неко на то још додао пар завоја да змија буде дужа, напуцао боје да што више шљаште... и ето нама шарене краљевске кобре! ;)

123.jpg

Таман како сам и претпоставио... Наиме, поред теорије постања и теорије еволуције, имамо и очигледну праксу фотошопиране еволуције. :mrgreen:
У почетку бјеше кобра... Обична, индијска кобра прво је постала „зелена анаконда”, илити на латинском serpiente cobra :dash:, а онда је неко на то још додао пар завоја да змија буде дужа, напуцао боје да што више шљаште... и ето нама шарене краљевске кобре! ;)

Pogledajte prilog 1356304
Super! Bravo za ovu istragu! 👍 :heart: A stvarno je šteta što to rade.. Čitam da, osim slika, i glasove veštački produkuju i da mogu da kopiraju već postojeće.. (kaže, koriste ih za pokušaje pljački tamo gde sigurnosni sistem traži glasovnu potvrdu vlasnika).. Tačno se uskoro ničemu više neće moći verovati..

Idem onda da uklonim tu sliku iz one teme, da ne unosi ljudima zabunu.. ili, bolje, neka ostane da stoji tako sa napomenom da je fejk.. (neka ljudi znaju da je fejk, obzirom da se pojavljuje širom neta u tekstovima o najlepšim zmijama sveta)..
A za slike one druge dve vrste šarenih zmija si potvrdio da su OK.. je li tako.. da njih ostavim?

Poslednja izmena:
Друге двије заиста постоје, мада им оне фотке нису „репрезентативне” у смислу да су ипак мало обрађене, „напуцане” су боје да би што више дречале. То се из авиона види на овој црвеностраној змији чија фотка чак није ни пажљиво обрађивана па да се боје напуцају само змији него је све на слици дречаво. Погледај само траву, само што не капне боја с екрана колико се трава зелени. :lol:

maxresdefault.jpg

Ево видео снимка те змије, јесте шарена, али не баш толико да свијетли у мраку од силних боја. :lol:

Друге двије заиста постоје, мада им оне фотке нису „репрезентативне” у смислу да су ипак мало обрађене, „напуцане” су боје да би што више дречале. То се из авиона види на овој црвеностраној змији чија фотка чак није ни пажљиво обрађивана па да се боје напуцају само змији него је све на слици дречаво. Погледај само траву, само што не капне боја с екрана колико се трава зелени. :lol:

maxresdefault.jpg

Ево видео снимка те змије, јесте шарена, али не баш толико да свијетли у мраку од силних боја. :lol:
Ma da.. pa baš preteruju sa tim korekcijama fotografija..

Ma da.. pa baš preteruju sa tim korekcijama fotografija..
Нећеш вјеровати, али то исто раде и с насловним странама и разним „рибетинама” на њима. Средити нпр. нечије лице (уклонити бубуљице, црвенило и сл.) и лијепо га „испеглати” је послић који ипак потраје... Све боре које се на великом повећању виде треба оставити јер то даје слику КОЖЕ која је лијепа и на крају добијеш лијепо ЛИЦЕ а да нико не зна да ли је сређивано или није. Јок, нико тако не ради, звизне с пар кликова и направи лице пластичним тј. умјесто лијпог лица на насловној страни имаш пластичну лутку. Чак и скупи, луксузни часописи то раде. Не разумијем, али ајде...

Back