"OVO JE VELIKI KORAK ZA ODLIV MOZGOVA" Gradonačelnik Čačka dao sumanutu izjavu o odla

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.417
"OVO JE VELIKI KORAK ZA ODLIV MOZGOVA" Gradonačelnik Čačka dao sumanutu izjavu o odlasku mladih iz zemlje, a onda se IZVINJAVAO I PRAVDAO (VIDEO)

j_Yk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlR  VN01EQV8vZjM3Y2FiMDZkMDBlNGU5OWI0YzUxMDU0M2E4ZmMzM  WUuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Iako Srbija, kao i druge zemlje u okruženju imaju ozbiljan problem sa takozvanim “odlivom mozgova”, odnosno odlaskom mladih i obrazovanih ljudi u “bolji svet”, ima i onih u državnim strukturama koji smatraju da je to veoma dobra stvar. Ili, možda, samo ne znaju o čemu govore.

Takav je slučaj gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji je pre nekoliko dana, prilikom potpisivanja donacije za naučno-tehnološki park u ovom gradu, bio baš “inspirativan”, posle čega nema ko ne bi poželeo i zaista da ode iz ovog grada.

- Veoma sam srećan, najviše zbog toga što je ovo veliki korak za odliv mozgova iz Čačka, za početak, u Beograd, a naravno kasnije diljem Evrope i sveta - kazao je on.

Prvi čovek Čačka je, praktično, poručio da je dobro da se ljudi školuju i usavršavaju u gradovima u kojima žive, kako bi ih kasnije napustili, i poslove potražili “diljem Evrope i sveta”.

Tako će, zahvaljujući Vladi Srbije, tehnološki park u Čačku dobiti 46 miliona dinara za opremanje i početak rada ali, zahvaljujući Todoroviću, u njemu vrlo verovatno da će se malo ko zadržati, pošto ih je on ispratio i iz grada i iz zemlje.

Gradonačelnik Čačka se nakon ove izjave izvinio, rekavši da je u pitanju lapsus i da, ko radi, taj i greši.

- Izvinjenje svima koji su se osetili povređenima, prvenstveno mladima, ako su to pogrešno protumačili. Ljudski je priznati grešku, onaj ko radi, ima pravo i na grešku, a oni koji ništa ne rade ne mogu ni pogrešiti - rekao je Todorović, koji je i funkcioner SNS.

jel ovo bajkerov rodjak neki ahahahahahha nije ovo slucajno

- - - - - - - - - -

preduhitrio si me

Moljac na dezurstvu i prvi i za Poglavnika uvek spreman, da virtualno pogine, za dobar i kalorican sendvic, uz koka-kolicu.

Odakle li vise pronalaze "ovoliku djubrad i mamlaze"...SNS je inkubator, debilizma, kretenizma, ljudi sa posebnim potrebama, dno dna, sav ljudski sljam, skart, olos je tu udruzen.

Moljac na dezurstvu i prvi i za Poglavnika uvek spreman, da virtualno pogine, za dobar i kalorican sendvic, uz koka-kolicu.

Odakle li vise pronalaze "ovoliku djubrad i mamlaze"...SNS je inkubator, debilizma, kretenizma, ljudi sa posebnim potrebama, dno dna, sav ljudski sljam, skart, olos je tu udruzen.

od kako je SNS na vlasti ja glasam za opoziciju ne znam sta hoces od mene

"OVO JE VELIKI KORAK ZA ODLIV MOZGOVA" Gradonačelnik Čačka dao sumanutu izjavu o odlasku mladih iz zemlje, a onda se IZVINJAVAO I PRAVDAO (VIDEO)

j_Yk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlR  VN01EQV8vZjM3Y2FiMDZkMDBlNGU5OWI0YzUxMDU0M2E4ZmMzM  WUuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Iako Srbija, kao i druge zemlje u okruženju imaju ozbiljan problem sa takozvanim “odlivom mozgova”, odnosno odlaskom mladih i obrazovanih ljudi u “bolji svet”, ima i onih u državnim strukturama koji smatraju da je to veoma dobra stvar. Ili, možda, samo ne znaju o čemu govore.

Takav je slučaj gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji je pre nekoliko dana, prilikom potpisivanja donacije za naučno-tehnološki park u ovom gradu, bio baš “inspirativan”, posle čega nema ko ne bi poželeo i zaista da ode iz ovog grada.

- Veoma sam srećan, najviše zbog toga što je ovo veliki korak za odliv mozgova iz Čačka, za početak, u Beograd, a naravno kasnije diljem Evrope i sveta - kazao je on.

Prvi čovek Čačka je, praktično, poručio da je dobro da se ljudi školuju i usavršavaju u gradovima u kojima žive, kako bi ih kasnije napustili, i poslove potražili “diljem Evrope i sveta”.

Tako će, zahvaljujući Vladi Srbije, tehnološki park u Čačku dobiti 46 miliona dinara za opremanje i početak rada ali, zahvaljujući Todoroviću, u njemu vrlo verovatno da će se malo ko zadržati, pošto ih je on ispratio i iz grada i iz zemlje.

Gradonačelnik Čačka se nakon ove izjave izvinio, rekavši da je u pitanju lapsus i da, ko radi, taj i greši.

- Izvinjenje svima koji su se osetili povređenima, prvenstveno mladima, ako su to pogrešno protumačili. Ljudski je priznati grešku, onaj ko radi, ima pravo i na grešku, a oni koji ništa ne rade ne mogu ni pogrešiti - rekao je Todorović, koji je i funkcioner SNS.

Kako da postavi nekog pametnog kada svi odlaze i jos su ispraceni.

Mozda bi bilo bolje da smo pod zvanicnom stranom okupacijom a ne ovako.

Mladi, pametni i obrazovani odlaze.
Ostaju poslušni balvani da vladaju.
Samo meni bliski ljudi, tj, njihova deca,
visoko obrazovana:
Kumova 2 sina - Austrija
Prijateljev sin (a i drugi planira) - Norveška
moja dva brata od strica - Norveška
Sestričina bila pa se vratila da se ovde uda - Norveška
Moj sin USA.
Magistar informatike sa CISCO licencom.
Za njega nije bilo adekvatnoig posla u BG ili PG.

A ovakve zapad hoće.
Oni su pragmatični - računaju koliko je koštalo njihovo školovanje.

Poslednja izmena:
Не налазим да је његов језички лапсус толико страшан.

Дешава се.

Нити налазим да је одлив мозгова из Чачка у Београд и Дизелдорф посебно страшан.

Мислим јесте тужан, али то не може да заустави један председник општине, проблем је комплекснији од тога.

Дешава се.

Него кад сам последњи пут био у Чачку, пало ми је на памет...

Тамо, што кажу Чачани, "код дилера", код пијаца.

Има једна стара зграда у којој се налази апотека (државна).

И апотека има подрум, који је испод нивоа улице, па прозори подрума гледају на један "јарак" који гради улица, а то удубљење је на нивоу улицом покривено дебелим стаклом које је онако, као дно од тегле.

А то стакло је поломљено и у "јарак" испред прозора од подрума апотеке је натрпана гомила смећа и лишћа.

Оно што градоначелник може да уради, јесте да пронађе начин да се рецимо такве ствари очисте и репарирају.

Да град добије топлу, домаћинску атмосферу.

А то тамо одавно не видех.

Mladi, pametni i obrazovani odlaze.
Ostaju poslušni balvani da vladaju.
Samo meni bliski ljudi, tj, njihova deca,
visoko obrazovana:
Kumova 2 sina - Austrija
Prijateljev sin (a i drugi planira) - Norveška
moja dva brata od strica - Norveška
Sestričina bila pa se vratila da se ovde uda - Norveška
Moj sin USA.
Magistar informatike sa CISCO licencom.
Za njega nije bilo adekvatnoig posla u BG ili PG.

A ovakve zapad hoće.
Oni su pragmatični - računaju koliko je koštalo njihovo školovanje.

I jos ako imas malu decu i ozenjen si, veliki plus.

Kod mene je isto egzodus u opstini sto skolovanih sto neskolovanih.

Juce sam se cuo sa drugaricom iz Srbije koju sam ucio da svira gitaru pre, kaze evo i ja radim hr pasos skupljam papire .... nema ko ne bezi

Тамо, што кажу Чачани, "код дилера", код пијаца.

Има једна стара зграда у којој се налази апотека (државна).

И апотека има подрум, који је испод нивоа улице, па прозори подрума гледају на један "јарак" који гради улица, а то удубљење је на нивоу улицом покривено дебелим стаклом које је онако, као дно од тегле.

А то стакло је поломљено и у "јарак" испред прозора од подрума апотеке је натрпана гомила смећа и лишћа.

Оно што градоначелник може да уради, јесте да пронађе начин да се рецимо такве ствари очисте и репарирају.

Да град добије топлу, домаћинску атмосферу.

А то тамо одавно не видех.

nista ovde nisam razumeo sta si rekao

Back