Ovo je uhapšena predsednica suda u Nišu: Pustila osuđenika na uslovnu slobodu u zamenu za odmor na Zlatiboru

~zmaj~

Buduća legenda
Poruka
27.837

Ko je uhapšena predsednica suda u Nišu: Osuđenika pustila u zamenu za odmor na Zlatiboru, bila na čelu veća koje je oslobodilo Zvonka Veselinovića​

Predsednica suda u Nišu Dragana Živadinović (55) uhapšena je danas u akciji MUP zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu položaja. Sumnja se da je kao predsednik vanraspravnog veća ovog suda donela rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovnu slobodu osuđenog R. M, za šta je dobila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru sa svojom porodicom. O Živadinovićevoj su ranije pisali mediji, a reč je o sudiji koja se nalazila na čelu sudskog veća koje je oslobodilo kontroverznog biznismena Zvonka Veselinovića.

Kako je saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena sudija, Dragana Živadinović, u periodu od februara do avgusta 2023. godine iskoristila svoj službeni položaj predsednika Višeg suda u Nišu tako što je po prethodnom obećanju i dogovoru sa osuđenim R.M., kao predsednik vanraspravnog veća Višeg suda u Nišu donela i potpisala rešenje kojim se usvaja molba za puštanje na uslovni otpust osuđenog.

1697722525-predsednik-1024x684.jpg
Foto:ni.vi.sud.rs
Ona se tereti da je za tu službenu radnju primila vaučer za boravak u hotelu na Zlatiboru čime je pribavila sebi i članovima svoje porodice imovinsku korist, jer je iskoristila vaučer za boravak u hotelu u trajanju od sedam dana sa porodicom. Prema tvrdnjama tužilaštva, postoje osnovi sumnje da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R.M., B.M., dok je osuđeni R.M bivši direktor i odgovorno lice.

Vaučer vredan više od 100.000 dinara​

Vaučer je, prema navodima MUP, bio vredan 112.700 dinara.

Дакле... Када ослободи државне криминалце већ осуђене за нелегално ископавање шљунка... Добије унапређење.

И сада одједном иста та држава је хапси за 100,000 дин.

ПОрука... Можеш злоупотребљавати службени положај за партију али не и за себе.

Moguće je da se nekom zamerila.
Ко се коме замерио,ја то не знам.
Али знам да у овој тренутној Србији мош опуштено да убијеш Човека и ти си за 3 дана на Слободи-ако имаш лове да частиш Владајући Естаблишмент.

meni je ovo malo smesno.

mislim, naravno da je za hapsenje, ali rade se utaje, prevare i korupcije u milionima evra a ovu hapse za 1.000 evra.

ono u fazonu, evo, nesto radimo.

to ti je ko borba protiv narkotika

prolaze tone droge sleperima dok se istovremeno hapse narkosi i sitni dilercici za sibicu vutre i osudjuju na 2 i vise godina

to ti je ko borba protiv narkotika

prolaze tone droge sleperima dok se istovremeno hapse narkosi i sitni dilercici za sibicu vutre i osudjuju na 2 i vise godina
Je li bre ti, zasto si se "unamcorisao" pa te nema na onoj svojoj temi? Sta radis to?

@ tema

Ne znam slucaj, naravno da sve nepravilnosti ako ih je bilo treba kaznjavati, ali ovo sto Tihi kaze tacno je, a ja bih dodala, da dok se ne ispita odakle onolikim ljudima , jer njih 85% kupuje nove stanove za kes, pare, dzaba su ovakvi pojedinacni slucajevi za sitne pare.

Moguće je da se nekom zamerila.

Новосадска већа судија ( женских ) деценијама у Апелацином суду имају разрађену шему.

Отежу другостепене процесе жалбене

које им воде адвокати мужеви

и на крају процеса ,

све по закону ( који је у межувремену преиначен јер се 60 000 жалби на ту тему у стразбуру води )

наплате затезне камате за судско/адвокатске услуге

Тако да процес који 'у разумном року' треба за месец да се заврши развуку на пет година затезник и од 1 400 евра направе 5 000 евра .

Ту није крај. Запрете по кратком поступку одузимањем некретнина.ако у 14 дана непљунеш новац

Нормално то не знаш .. и бранио би ... и затукли би те као последњу хуљу мислећи да си у дилу са Апелационашицама .....

а оне би извукле своје гоозице и смејале би ти се

А ти ето чистога срца ђубрад браниш

Je li bre ti, zasto si se "unamcorisao" pa te nema na onoj svojoj temi? Sta radis to?

@ tema

Ne znam slucaj, naravno da sve nepravilnosti ako ih je bilo treba kaznjavati, ali ovo sto Tihi kaze tacno je, a ja bih dodala, da dok se ne ispita odakle onolikim ljudima , jer njih 85% kupuje nove stanove za kes, pare, dzaba su ovakvi pojedinacni slucajevi za sitne pare.

Ко да казни ?

Убијали су десетине хиљада старих у корону гушећи их интубирањем.. цепали им душнике и инфекција лакше улазила ..И само одписивали

Неко да казни ...Ма хајде не сањај ...

Ко да казни ?

Убијали су десетине хиљада старих у корону гушећи их интубирањем.. цепали им душнике и инфекција лакше улазила ..И само одписивали

Неко да казни ...Ма хајде не сањај ...
Ima istine...sto je najgore ni stampa posle ne proprati slucaj do kraja nego sve padne u zaborav.

meni je ovo malo smesno.

mislim, naravno da je za hapsenje, ali rade se utaje, prevare i korupcije u milionima evra a ovu hapse za 1.000 evra.

Управо то.

Хиљаду евра проневери свако мало сваки председник месне заједнице, смешна пара.

Сад… постоји и могућност да ће ускоро до њеног суда доћи неки предмет Веселиновић /Радоичић а за разлику од 2019. овај пут се не жели да им суди судија коју имају у шаци… рецимо.

meni je ovo malo smesno.

Ovo je najopasniji vid korupcije, stvar je dokazana i treba da robija. U Americi bi tako odležala da bi se ostali stresali pri samoj pomisli.

Back