Ovo je priča mene oca koji voli bezuslovno

Screenshot_20251020-221431-899.png

Ovo je priča mene oca koji voli bezuslovno,,,

Onog dana kada te život odvede od mene, želim da odeš polako, bez okova i bez osećaja krivice, bez pomisli da mi nešto duguješ.

Ja sam ti dao život, da _ ali to je bio moj izbor. Od trenutka kada sam saznao da postojiš, odlučio sam da te volim celim svojim srcem.

Brinuo sam o tebi, štitio te, držao te u naručju u onim danima punim umora i neprospavanih noći. I iako bi mnogi to nazvali žrtvom, za mene je to bio dar.

Najveći dar koji mi je život podario.

Kada porasteš i kreneš svojim putem, budi srećan i ne osvrći se unazad sa osećajem krivice.

Ne boj se da me ostaviš. Ne misli da moraš da mi vratiš vreme koje sam ti posvetio, ni trenutke kada sam bio umoran, a ipak tu, uz tebe.

Sve što sam učinio za tebe, učinio bih ponovo _ hiljadu puta.

Jedino što želim jeste da budeš slobodan i srećan.

Da živiš punim plućima, da voliš kako ti srce nalaže, da trčiš ka svojim snovima bez straha.

A kada pomisliš na mene, neka to ne bude teret _ neka ti to bude snaga.

_Ako jednog dana vidiš da starim, seti se da je to samo tok života_

Ja sam svoje proživeo, a sada je red na tebe da živiš svoje.

Očinstvo nije ugovor, nije dug. To je beskrajna ljubav koja ne traži ništa zauzvrat.
®

Posvećeno mojim sinovima

Poslednja izmena:
Roditeljska ljubav je jedno a roditeljska obaveza je drugo zakonski regulisana.
Da bi vasa deca zivela bolje vi morate da dok deca ne odrastu zivite losije. Mnogi na to nisu spremni i razvode se. To znaci da ne vole svi svoju decu kako se to podrazumeva.
Znam ih nekoliko, nisu ni trepnuli ostavili zene i decu i otisli u neki drugi po njima bolji zivot.

Roditeljska ljubav je jedno a roditeljska obaveza je drugo zakonski regulisana.
Da bi vasa deca zivela bolje vi morate da dok deca ne odrastu zivite losije. Mnogi na to nisu spremni i razvode se. To znaci da ne vole svi svoju decu kako se to podrazumeva.
Znam ih nekoliko, nisu ni trepnuli ostavili zene i decu i otisli u neki drugi po njima bolji zivot.
,,,ipak to su izuzetni sluchajevi,,,u odnosu na sve drugo,,,
,,,kad majke ljubav prema detetu se rađa,,,
,,, kod oca ljubav prema detetu se stvara od momenta saznanja da to dete je na putu da dođe na ovaj svet,,,

Има која зна

https://iask.ai/q/najstariji-zapis-na-internetu-tekst-koji-voli-bezuslovno-Onog-dana-kada-t-p4f5vuo

Тражење најстаријег доступног записа текста на интернету, посебно за специфичне пасусе, изазован је задатак због динамичне природе интернета и начина на који се садржај индексира и архивира. Веб архиви попут Ваибацк Мацхине-а су најкориснији алати за овакву претрагу.

Први корак је претрага кључних фраза из оба наведена пасуса.

За пасус: "Оног дана када те живот одведе од мене, желим да одеш полако, без окова и без осећаја кривице, без помисли да ми нешто дугујеш. Ја сам ти дао живот, да _ али то је био мој избор. Од тренутка када сам сазнао да постојиш, одлучио сам да волим целим својим срцем."

Претрага на Ваибацк Мацхине-у користећи фразу "Оног дана када те живот одведе од мене, желим да одеш полако" даје неколико резултата. Један од најранијих проналазака је текст под насловом "Писмо мајке сину" или сличним варијацијама, који се појављује на различитим блоговима и форумима. [1] [2]

Према www.iAsk.Ai - Питајте AI:

Најстарији пронађени запис који садржи ове или врло сличне пасусе датира из 2012. године. [1]На пример, блог пост под називом "Писмо мајке сину" објављен на блогу "Само за тебе" 2012. године садржи готово идентичан текст.[1]Слични текстови се појављују и на форумима и другим блоговима из истог периода, што сугерише да је текст постао популаран око те године.[2]

За пасус: "Онога дана када те живот одведе од мене, желим да одеш лако, без окова и осећања кривње, без помисли да ми ишта дугујеш. Ја сам ти дала живот ..."

Претрага фразе „Онога дана када те живот одведе од мене, желим да одеш лако” такође указује на сличан временски оквир. Варијације овог текста, често приписане „писму мајке сину/кћери”, појављују се на регионалним порталима и форумима. Најранији пронађени записи за ову варијанту су такође из периода око 2012. до 2014. године. [3] [4]На пример, текст под насловом „Писмо мајке кћери” објављен на порталу „Рингераја.рс” 2013. године садржи ову варијацију.[3]

Важно је напоменути да је проналажење апсолутно најстаријег записа изузетно тешко. Могуће је да је текст постојао у офлајн форми (књиге, часописи) пре него што је дигитализован, или је објављен на сајтовима који више не постоје или нису индексирани од стране веб архива. Међутим, на основу доступних интернет архива, најстарији доступни записи ових пасуса на интернету датирају из периода око 2012. године.

Ауторитативни извори​

1. Писмо мајке сину. [ Само за тебе ]
  2. Писмо мајке сину. [ Форум Крстарице ]
  3. Писмо мајке кћери. [ Рингераја.рс ]
  4. Писмо мајке сину. [ Цоолинарика ]
,,,rekao sam ti da je istorijat veoma interesantan,,, :pivce: ,,,tebi je trebao taj pretrazhivach,,,meni nije,,,
,,,ajde sad pretrazhi i ovo,,,:kez:
Screenshot_20251021-094157-298.png

@AleksaJ ,,,ako si povređen od drugih,,,ne dotichi dno ovde,,,
,,,razumem tvoju bol,,,
,,, ali istorijat o _mene oca_,,,i o majci sinu,,,niti znash,,niti mozhesh da pretpistavish kako je nastao ,,,taj istorijat te poeme _o sinu _,,,
,,,povređen si,,,ali već moram da ti kazhem,,,to je problem sa kojim ti lichno morash da se borish i izborish sa samim sobom,,,
sry prijatelju,,,ali tako stoje stvari,,,

Back