Ovo je pravi primer vlasti i OPOZICIJE !

Opšta tuča poslanika vlasti i opozicije u parlamentu Ukrajine
petak, 17. decembar 2010.

Poslanici opozicije na čijem čelu je Julija Timošenko i vladajuće Partije regiona potukli se u ukrajinskoj skupštini, pošto su opozicioni poslanici blokirali rad parlamenta. Pet poslanika povređeno, dva teže.

Pet poslanika opozicione frakcije Blok Julije Timošenko (BJT) - Otadžbina povređeno je u Vrhovnoj radi (skupštini), u tuči sa predstavnicima vladajuće Partije regiona, predsednika Viktora Janukoviča.

Tuča je izbila pošto je opozicija, tokom čitavog jučerašnjeg dana, blokirala rad skupštine, protestujući zbog pokrenutog krivičnog predmeta protiv bivše premijerke Julije Timošenko, prenela je agencija RIA Novosti.

Svi povređeni se nalaze u bolnici, a prema rečima poslanika BJT Vladimira Bondarenka, dva poslanika su teško povređena.

Ukrajinski poslanik je rekao da je u tuči učestvovalo najmanje 100 poslanika Partije regiona, ali nije isključio mogućnost da je u incidentu učestvovalo skupštinsko obezbeđenje.

Poslanik Partije regiona Vladislav Zabarski rekao je da je bilo planirano da parlament usvoji nekoliko važnih zakona, uključujući i budžet za 2011. godinu, a poslanici koji su blokirali rad skupštine nisu hteli da odustanu, zbog čega je moralo da se pribegne nasilju.

Zabarski je rekao da poslanici Partije regiona nisu uživali, dok su tukli poslanike BJT-a.

Partija BJT najavila je tužbu protiv poslanika vladajuće partije. Međutim, da bi to bilo moguće, potrebno je da se tim poslanicima ukine imunitet, što treba da izglasa skupština, u kojoj većinu ima Partija regiona.

Timošenkova je, nekoliko dana ranije, saopštila da je Glavno tužilaštvo Ukrajine pokrenulo krivični postupak protiv nje, zbog sumnje da je nenamenski trošila novac koji je Ukrajina dobila u okviru Protokola iz Kjota.

Ukrajinske agencije javile su da je istraga pokrenuta zbog prekoračenja službenih ovlašćenja i da se Timošenkova obavezala da neće napuštati zemlju.

(RTS)
 

Back
Top