Ovo je porodica stradala u požaru: Dečica od 2, 4, 5 i 7 godina i njihovi roditelji se ugušili od dima u Novom Sadu (foto)

mario80

Legenda
Poruka
68.074
https://www.blic.rs/vesti/hronika/f...oja-je-stradala-u-pozaru-u-novom-sadu/7hgd94e

U požaru koji je noćas izbio oko 2 sata u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, stradala je šestočlana porodica. Danijel A. i Maja S. ugušili su se od dima zajedno sa svojih četvoro dece od 2, 4, 5 i 7 godina.
Screenshot_2024-08-23-11-45-21-795-edit_com.miui.gallery.jpg

Svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće i prema prvim informacijama uzrok smrti je gušenje.
Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj lica mesta.

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. Ovo su prve fotografije sa mesta požara u kojoj je život izgubila cela jedna porodica.

Poslednja izmena:
Do požara je izgleda došlo usled zapaljenja tokom punjenja litijumske baterije na električnom biciklu ili skuteru. Ovo je strašna opomena za sve koji pune bilo kakva električna vozila u kući. To može samo napolju. Čak i zapaljenje telefona ili laptopa može izazvati strašan požar, što se u prošlosti i dešavalo.

Do požara je izgleda došlo usled zapaljenja tokom punjenja litijumske baterije na električnom biciklu ili skuteru. Ovo je strašna opomena za sve koji pune bilo kakva električna vozila u kući. To može samo napolju. Čak i zapaljenje telefona ili laptopa može izazvati strašan požar, što se u prošlosti i dešavalo.
Ово је неописива трагедија и опомена сваком кориснику литијумских батерија да се упуте у функционисање истих.
Свако ко оставља телефон на пуњачу без надзора предао је свој живот и имовину у руке непостојане контролне електронике.
За све који не знају, када та електроника закаже и дође до препуњења литијумских батерија пожар је неминован.
Нажалост падоше прве жртве литијума и без рударења истог.

Moram takođe da primetim i da je ta kuća bila nekakva poluudžerica sa mnogo drveta, kartona i drugih zapaljivih stvari. S jedne strane je bila naslonjena na ogradu groblja i tu su prozori bili zatvoreni tako da je bekstvo bilo nemoguće.
U pitanju su romi i ne adekvatna kucica.
To nikako da pomenes

U pitanju su romi i ne adekvatna kucica.
To nikako da pomenes
Ne znam šta su, ali kuću sam otprilike opisao. Prolazio sam tuda ranije nekim poslom pa znam kako to sve izgleda. Ima tu još takvih kuća tako da je velika sreća što požar nije zahvatio i njih.

Jedino resenje koje ja vidim je da se za ljude starijeg doba i socijalno nesituiranih ili roma obezbedi hotel , kao nekad sto su bili omladinski hoteli ili radnicki hoteli

Onda bi svaka porodica morala da ide ili u takav hotel ili da ima propisnu kucu....i da je sposobna za staranje...
Naplata najvise sa tromesecnim zaostatkom i odatle pravac zatvor...ili mentalna ustanova...

Gledao sam u francuskoj kako je to reseno , sine od buke i seljakluka tj nepristojnosti , svadjaju se tuku se, ubijaju se, ali nema mrdanja....

Radi se o jednoj specifičnoj situaciji, objekat nema priključenu električnu energiju nego su u pitanju produžni kablovi. Čvrst objekat gde je porodica i pronađena, gde postoji prozor koji se naslanja na ogradu Almaškog groblja, samim tim oni su bili onemogućeni da se evakuišu", kazao je Milovac novinarima na licu mesta.

Nije važno da li su romi.

Litijum je smrt!

Tako je.

Ne znam šta su, ali kuću sam otprilike opisao. Prolazio sam tuda ranije nekim poslom pa znam kako to sve izgleda. Ima tu još takvih kuća tako da je velika sreća što požar nije zahvatio i njih.

Vi demokrate stalno merkate tudje kuće i dvorišta...
"Išao sam napred pa sam gledao levo desno" nije nego

Mora da je bila ganc nova cigina baterija ali je nije "formirao"
Bitno da je naštancao četvoro dece da žive u sobičku. Ali kao što rekoh na drugoj temi, "čeda naprave oni novu decu"

Back