Ovo je ono što se dešava vašem telu nakon što pojedete banane sa crnim tačkama

Sensei

Buduća legenda
Moderator
Poruka
37.770
Činjenica je da što je banana zrelija, to imaju bolje osobine protiv raka.

Japanski istraživači su dokazali da se zrele banane bore protiv raka. Tamne mrlje na zrelim žutim bananama signaliziraju da vaša banana sadrži visok nivo supstance zvane faktor nekroze tumora (TNF), koja uništava kancerogene tumore.

Otkriveno je da su banane sa žutom kožom i tamnim mrljama 8 puta efikasnije u poboljšanju svojstava belih krvnih zrnaca u borbi protiv raka nego banane sa zelenom korom.

Faktor nekroze tumora (TNF-a) i rak

TNF-a je citokin (protein koji signalizira ćelije), uključen u sistemsku upalu i proizvode ga uglavnom makrofagi (vrsta belih krvnih zrnaca koja vare strane supstance i mrtve ćelije). Primarna uloga TNF-a je u regulaciji imunih ćelija i usmeravanju kretanja ćelija ka mestima upale i infekcije u telu. Pomaže u sprečavanju rasta i širenja tumorskih ćelija i pokreće apoptozu (ćelijska smrt).

Studije su otkrile da se nivoi TNF-a značajno povećavaju sa tamnim flekama na kori, pre nego što je cela kora banane postala smeđa.

Studija koju su sproveli japanski istraživači otkrila je da je aktivnost banana sa tamnim pegama uporediva sa aktivnošću Lentinana, hemijskog imunostimulansa koji se intravenozno primenjuje kao sredstvo protiv raka za stimulisanje proizvodnje belih krvnih zrnaca.

(prezrela) Banana na dan - doktor van?

bananas-black-spots-696x418.jpg
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.