Ovo je najpopularniji kabriolet u Europi

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
222.589
Za početak - nisam ljubitelj kabrioleta. Nekad sam bio, ali mi se u međuvremenu smučila ideja da mi sunce tuče u glavu, a i jako duvanje pri većim brzinama mi nije simpatično.
No, da me je neko juče pitao koji je najpopularniji kabriolet bez razmišljanja bih rekao da je to Mazda MX 5 Miata. Verovatno zato što sam taj kabriolet poslednjih godina najčešće viđao.

No međutim ...

Ovo je najpopularniji kabriolet u Europi​

1723268993181.png

Nekonvencionalne ideje u automobilskoj industriji mogu biti vrlo riskantne. Najčešće znače neuspjeh, no postoje izuzetci koje potvrđuju da se ponekad postigne više nego što su svi slutili.

Ovaj kabriolet izvrstan je primjer. Kada je predstavljen 2019., većina ljudi ga je gledala sa sažaljenjem. Zašto? Jer teoretski ovakva ideja nije imala ekonomskog smisla.

U međuvremenu je 2024. godina i pokazalo se da je u kategoriji coupe/cabriolet ovaj model bio najprodavaniji u Evropi.

Volkswagen T-Roc cabrio je pun pogodak​

Da, glavni lik ove priče je Volkswagen T-Roc cabrio. Njemački brend odlučio je na neki način poludjeti, a ovo je u njegovom slučaju prava rijetkost. Klasični crossover ostao je bez stražnjih vrata i krova. Umjesto krova, koristi se platneni koja se može saviti i rasklopiti potpuno električno.

Jednim pritiskom tipke možete transformirati oblikovani crossover u kabriolet s malo povećanim razmakom od tla. Kako pokazuju prodajni rezultati, ovaj je koncept na Evropskom tržištu doživio vrlo topao prijem.

Kao što vidite, neki modeli mogu pobuditi veliko zanimanje, iako u teoriji njihova ciljana gupa kupaca nije velika. Ponekad je teško predvidjeti entuzijazam o određenom automobilu, a T-Roc Cabrio najbolji je primjer.

Njemački kabriolet proizvodi se u Portugalu, dok se zatvorene verzije istog automobila proizvode u Njemačkoj. S obzirom na tip karoserije, T-Roc danas nema konkurencije.
https://www.automobili.ba/ovo-je-na...lTUlKD2lhYGo9pzaDw_aem_XZYqciW8gbG9YvIRID0Cmg

Zaista sam iznenađen. Jeste da je VW nekad pravio Bubu kabrio i onaj mali Karman, ali u međuvremenu je popularnost kabrioleta veoma opala, a Nemci su poznati po tome što idu na sigurno.

Evo još malo slika:

1723269231880.png

1723269246362.png

Šta mislite zašto je VW (opet) uspeo? Da li volite kabriolete, ovaj ili neki drugi?

Aha, znači u tom grmu leži zec. Pa da, tako i Teslu 3 i Y nude po Americi za jedno 400 i nešto dolara mesečno i prodali su ih mnogo.

Pa tako se na zapadu kupuju novi auti, retko ko kupuje za kesh.
Sad vidim novog CRV-a hibrida reklamiraju za 399 mesecno, da mi treba ne bih se razmisljao, ali mi, stvarno, ne treba, jer svog starog sam pre par meseci prodao jer sam poslednje 2 godine presao oko 6K ukupno :D

Za početak - nisam ljubitelj kabrioleta. Nekad sam bio, ali mi se u međuvremenu smučila ideja da mi sunce tuče u glavu, a i jako duvanje pri većim brzinama mi nije simpatično.
No, da me je neko juče pitao koji je najpopularniji kabriolet bez razmišljanja bih rekao da je to Mazda MX 5 Miata. Verovatno zato što sam taj kabriolet poslednjih godina najčešće viđao.

No međutim ...

Ovo je najpopularniji kabriolet u Europi​

Pogledajte prilog 1591564

Nekonvencionalne ideje u automobilskoj industriji mogu biti vrlo riskantne. Najčešće znače neuspjeh, no postoje izuzetci koje potvrđuju da se ponekad postigne više nego što su svi slutili.

Ovaj kabriolet izvrstan je primjer. Kada je predstavljen 2019., većina ljudi ga je gledala sa sažaljenjem. Zašto? Jer teoretski ovakva ideja nije imala ekonomskog smisla.

U međuvremenu je 2024. godina i pokazalo se da je u kategoriji coupe/cabriolet ovaj model bio najprodavaniji u Evropi.

Volkswagen T-Roc cabrio je pun pogodak​

Da, glavni lik ove priče je Volkswagen T-Roc cabrio. Njemački brend odlučio je na neki način poludjeti, a ovo je u njegovom slučaju prava rijetkost. Klasični crossover ostao je bez stražnjih vrata i krova. Umjesto krova, koristi se platneni koja se može saviti i rasklopiti potpuno električno.

Jednim pritiskom tipke možete transformirati oblikovani crossover u kabriolet s malo povećanim razmakom od tla. Kako pokazuju prodajni rezultati, ovaj je koncept na Evropskom tržištu doživio vrlo topao prijem.

Kao što vidite, neki modeli mogu pobuditi veliko zanimanje, iako u teoriji njihova ciljana gupa kupaca nije velika. Ponekad je teško predvidjeti entuzijazam o određenom automobilu, a T-Roc Cabrio najbolji je primjer.

Njemački kabriolet proizvodi se u Portugalu, dok se zatvorene verzije istog automobila proizvode u Njemačkoj. S obzirom na tip karoserije, T-Roc danas nema konkurencije.
https://www.automobili.ba/ovo-je-na...lTUlKD2lhYGo9pzaDw_aem_XZYqciW8gbG9YvIRID0Cmg
Pa i nije baš. Taj model više se neće proizvoditi, a to što je prodat u Evropi više od Mazde Miate ne čini ga najpopularnijim kabrioletom. Prvi po prodaji je BMW ov Mini kabriolet.
https://www.yahoo.com/news/volkswag...EPpK7IHHDQ-hfEucJ-xIa1XPSiLYTU_aLSBhCoJIloJPu

Zaista sam iznenađen. Jeste da je VW nekad pravio Bubu kabrio i onaj mali Karman, ali u međuvremenu je popularnost kabrioleta veoma opala, a Nemci su poznati po tome što idu na sigurno.

Evo još malo slika:

Pogledajte prilog 1591566
Pogledajte prilog 1591567

Šta mislite zašto je VW (opet) uspeo? Da li volite kabriolete, ovaj ili neki drugi?
Moj kabriolet veoma dugo ga imam i jos uvijek ga volim, tamno sivi ne ova boja.

80cd60_27347ef45bb94e72b767547f1c10415d~mv2.jpg

Šta uopšte ljudi nalaze u kabrioletima? Sva kola sad imaju klimu, a vetar u kosi i sunce u glavu ćete mnogo bolje osetiti na motociklu, a i ribe provereno vole bajkere. Nije Frederik mutav.
I ja vise volim motocikl od kabrioleta ali volim i kabriolet ,dva sjedista, ljepse se ponasa u krivinama i bez krova imas osjecaj da si napolju ,daleko ljepse kad si u nekim lijepim predjelima u odnosu na normalno auto. Kompletnu juznu Evropu sam prosao kabrioletom,sve obalom od Dubrovnika pa Italija obalom i Toskane pa francuska obala pa spanska.

IMG_20240810_151959.jpg

Poslednja izmena:
Mozda kad imas 19 20 godina, moj kum je jednom dosao sa devojkom kad je imao toliko ...audi i sad ja sam vise gledao audi, a devojka je bila neka rasna plavusa, i fino vaspitana , bukvalno kao da ide uz auto , a i on je bio fin, maksimalno....

Mozda bih trebao da vidim kako sad stoje stvari , nismo se videli odavno , to je neki caletov kum on zna kako i zasto , a ja ne znam klince. iako je klinac stariji od mene...

Sa druge strane, mene je fascinirao jedan drugi audi , ne taj lepi crveni koji ide uz plavusu i kabrio a i lepo slusa volan, to sam probao...
Mene je fascinirao jedan audi gde smo nas trojica krupnih od 120kg sedeli a da se nismo dodirivali , plus smo imali 3 fotokopir masine u gepeku , nikad veci gepek nisam video...
Kazu mi da je to 93 kvatro jaje, ja ne znam, jeste da je 93 ali sta je ne znam...
A fotokopir masine nisu male, nisu to fotokopir aparatici, nego full profesional..

Tih nekoliko voznji u tom audiju i to pozadi , to sam zapamtio ...jer meni je sve nisko , udaram glavom , osim u audiju pozadi , a mecka i audi napred..bmw, to nije za mene..frnacuzi , to isto nije za mene..
Da bi moglo ovo ostalo to mora da je krstarica, onda moze bmw, volvo , saba ili sta vec...

Eto laicki znaci , drugaciji je odziv volana kod kabrioleta mozda...ili je to bilo kod audija...mozda zato sto su brzi , a opet krstarice su jos brze

Poslednja izmena:

Back