ovo je buducnost bih???

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/29571/cir/Dva-Srbina-pretukli-u-pekari-u-Sarajevu.html
Два Србина претукли у пекари у Сарајеву
Datum: 18.10.2009 23:00
Autor: Ж. Домазет, М. Кењић

СAРAЈЕВО - Дражен Шијаковић (28) и Павле Лучић (26) из Источног Сарајева претучени су у ноћи између суботе и недјеље у пекари "Голд" на Војничком пољу у Сарајеву.

На њих је, кажу, насрнула група од двадесетак младића са палицама, гвозденим шипкама, сатаром и ножевима.

"Гласу Српске" Шијаковић је испричао да су њих двојица отишли у пекару око два часа послије поноћи да купе нешто да поједу.

- Од раднице која ради у пекари наручили смо храну. Када нам је донијела оно што смо наручили, иза ње је изашао радник пекаре и рекао нам да ми ту не можемо да једемо. Не знам шта је био разлог, једино можда то што смо се нас двојица ословљавали именима или бројаница на мојој руци - нагласио је Шијаковић.

Додао је да га је питао зашто не могу ту да једу.

- Он је умјесто да одговори у просторију ушао са дрвеном палицом и насрнуо на нас. Тада је готово истовремено са свих врата навалила руља младића са дрвеним палицама, жељезним шипкама, сатарама и ножевима. Један од њих ме је сатаром ударио по глави - прича Шијаковић. Додаје да је туча трајала неко вријеме и, како каже, више ни сам не зна како се нашао у дворишту.

- Један од нападача је потрчао за нама и рекао нам "немојте да вас исијечем на комаде". У мој аутомобил који је остао отворен и упаљен улетио један од нападача. Стао је на семафору и запријетио нам ријечима "губите се одавде и немојте да вас икада више видимо" - нагласио је Шијаковић.

Послије тога је, каже, мобилним телефоном позвао полицију и једна патрола је дошла веома брзо.

- Међутим, ни они нису смјели да изађу из аутомобила док нису дошле друге патроле. Убрзо послије тога дошла је и хитна помоћ и пребацили су нас у болницу Кошево. Код мене су љекари установили посјекотину и фрактуру лобање, сломљени су ми прсти и једна кост у шаци. На глави имам петнаестак копчи. И љекар који нас је примио на Кошеву рекао нам је да је ово покушај убиства - каже Шијаковић и додаје да су у полицији дали изјаве.

Лучић је истакао да се никада ни са ким није потукао и да му је чудно због чега су их напали младићи у пекари.

- Питао сам их да ми кажу у чему је проблем, али нико није хтио да нам одговори. Професор сам физичког васпитања и увијек сам настојао друге да заштитим од насиља. Изгледа да је у Сарајеву спорно ако вас неко ослови православним именом, јер ничим никога од оних који су нас напали нисмо изазвали - нагласио је Лучић, који има пет копчи на глави, повријеђен лијеви кук и много удараца по тијелу.

Шеф Одсјека за односе с јавношћу МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић изјавио је да је оперативни центар МУП-а Кантона обавијештен да је у пекари "Голд" дошло до туче више особа.

- На лице мјеста изашли су припадници МУП-а КС гдје су затекли Ш.Д., Г.Л.П. и Г.Н. са видним повредама. У разговору смо сазнали да је дошло до туче између Ш.Д. и Г.Л.П. са једне стране и Г.Н. са друге стране. Повријеђени су превезени у КЦ Кошево, гдје су установљене повреде и да су Ш.Д. и Г.Л.П. имали алкохола у крви. О свему је обавијештен дежурни кантонални тужилац и ради се на расвјетљавању овог догађаја - рекао је Нефић и додао да не жели да спекулише да ли је туча била на националној основи.
Снимак

Лучић тврди да у објекту постоји видео надзор, али да су нападачи, када су утрчали са шипкама и палицама угасили свјетло.

- Очито је да су имали намјеру да прикрију напад - казао је Павле Лучић.
sta radi zapad od srba i kako ih gura na noz, pa to je nevidjeno:rtfm:
 
Цео догађај ми личи на класичну сачекушу.

Сад, да ли је та банда пекара чекала било ког Србина да нападне или баш ову двојицу?

Ако је чекала било ког Србина, зар је могуће да га препознају у секунди, малтене док само поручи?

А ако су чекали баш ову двојицу, значи да се знају од раније и онда ови могу да их и препознају.

И ко је то имао алкохола у крви?

Не знам, искрено, све то ми је описано на помало чудан начин... (Кењићево дело? :lol: )
 

Back
Top