Ovo bi mogle da budu nove mere protiv nasilja u školama

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.473
Najveći broj predloga izmena predložen od članova Radne grupe, prema rečima ministra Ružića, odnosi se, na povećanje broja stručnih saradnika u školama, utvrđivanje odgovornosti roditelja i uvećanje novčane kazne, kao i da brojčana ocena iz vladanja ulazi u prosek, kao i da negativna ocena iz vladanja utiče na ponavljanje razreda, (ulazi u tri nedovoljne ocene).

Postoje i značajni predlozi za skraćivanje roka za vaspitno-disciplinski postupak za učenike, kao i suspenzija učenika srednje škole dok traje vaspitno disciplninski postupak, pitanje pojačanog vaspitnog rada, obaveznost stručnog usavršavanja zaposlenih u školama iz oblasti prevencije i sprečavanje nasilja.

Radna grupa za prevenciju nasilja održala je danas drugi sastanak, kojim je predsedavao ministar prosvete Branko Ružić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

- Važno je da još jednom naglasim da svi želimo da unapredimo procedure i njihovu primenu u cilju zaštite učenika i zaposlenih u obrazovanju. Na današnjem sastanku, razmatraćemo vaše predloge i drago mi je da su preventivne i korektivne aktivnosti istaknute kao značajne mere - rekao je ministar Ružić i naveo da je rok do 19. decembra da se usaglase sve predložene mere.Ministar je posebno istakao značaj intersektorske saradnje, kao i potrebu za unapređivanjem načina uspostavljanja i ostvarivanja međusobne saradnje ustanova iz oblasti obrazovanja i vaspitanja, socijalne i dečje zaštite, zdravstva, policije i drugih organa, službi i organizacija. U skladu sa tim, ministar Ružić zahvalio je ministarki za brigu o porodici i demografiju Dariji Kisić, koja je uzela učešće u Radnoj grupi i naglasila da joj je drago da uzme učešće u radu Radne grupe, jer smatra da je nasilje društveni problem u čijem rešavanju je važno da svi učestvuju i daju doprinos.

- Porodice su primarna kuća koja vaspitava dete i uči ga osnovnim vrednostima. Na školi, društvu je da u tome pomogne - rekla je ona.

Mere koje su predložene na Radnoj grupi​


Najveći broj predloga izmena predložen od članova Radne grupe, prema rečima ministra Ružića, odnosi se, na povećanje broja stručnih sardnika u školama, utvrđivanje odgovornosti roditelja i uvećanje novčane kazne, kao i da brojčana ocena iz vladanja ulazi u prosek, kao i da negativna ocena iz vladanja utiče na ponavljanje razreda, (ulazi u tri nedovoljne ocene).


Postoje i značajni predlozi za skraćivanje roka za vaspitno-disciplinski postupak za učenike, kao i suspenzija učenika srednje škole dok traje vaspitno disciplninski postupak, pitanje pojačanaog vaspitnog rada, obaveznost stručnog usavršavanja zaposlenih u školama iz oblasti prevencije i sprečavanje nasilja.

foto-1-830x0.jpg


https://www.telegraf.rs/vesti/srbij...edium=android&utm_campaign=push_notifications
 
Poslednja izmena od moderatora:

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.308
Зато што је до сада релативно био небитан, сукљао се по управним одборима спортских клубова.
Pazi ima završen FPN i to neka generacija iz 90ih...možda zato deluje daleko ispred svoje SNS generacije a i novih starleta koje je Dačić ugurao u parlament.
 

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.163

Mere koje su predložene na Radnoj grupi​


Najveći broj predloga izmena predložen od članova Radne grupe, prema rečima ministra Ružića, odnosi se, na povećanje broja stručnih sardnika u školama, utvrđivanje odgovornosti roditelja i uvećanje novčane kazne, kao i da brojčana ocena iz vladanja ulazi u prosek, kao i da negativna ocena iz vladanja utiče na ponavljanje razreda, (ulazi u tri nedovoljne ocene).


Postoje i značajni predlozi za skraćivanje roka za vaspitno-disciplinski postupak za učenike, kao i suspenzija učenika srednje škole dok traje vaspitno disciplninski postupak, pitanje pojačanaog vaspitnog rada, obaveznost stručnog usavršavanja zaposlenih u školama iz oblasti prevencije i sprečavanje nasilja.https://www.telegraf.rs/vesti/srbij...edium=android&utm_campaign=push_notifications
Ove mere koje su predlozene svakako treba da budu usvojene i da se primenjuju pod obavezno, jer jedino primerom moze deci da udje u glavu da ne treba da se bave vršnjackim nasiljem i nasiljem generalno ..ako se mere donesu a ne sprovode se .ništa od cele te price nece biti
 

Top