Overclock procesora

Poruka
3.810
Ryzen 7 7800x3d

Nije mi jasno posto nije isto kao na Intelu. U Biosu ako hocu da klockam jel idem u minus - ili u plus +? Sudeci po svemu moras u minus ici da bi procesor doterao do nekih 5 zarez nekoliko gigaherca. Ne znam koliko moze, vodeno mi hladjenje, mozda moze 5.3ghz. Ako ima neko slicnu plocu i procesor, koja podesavanja u BIOS-u da potrazim? Hvala

lupio sam sinoc RAM na 6000mhz i latenciju na 39. oseti se u google chrome kako sve radi fluidnije. sto se tice CPU, izgleda mi tu da ne moze dalje od 4,999mhz, moze jedino power limit na 120 i 140W. a sto se tice clocka ono za positive i negative CURVE, tu sam stavio na minus -25 negative, pojma nemam.

nije ni jeftina, oko 35 hiljada sam novu bio kupio proslog leta.
koje vodeno hlađenje imaš?
moje je Arctic Liquid Freezer II 280 , ok je ali nije za neki ekstra OC.....

1763452600840.png

nije ni jeftina, oko 35 hiljada sam novu bio kupio proslog leta.
ako je poredis sa asrok onda nije jeftina, mada i asrok ima skupih tj sve zavisi od modela..iako je tuf asus, monogo je jeftina od asus rog strix..zato i kazem da
ne spada u grupu "skupih" maticnih ploca..dal odradjuje poso, naravno da odradjuje..

zajebo si se za latenciju..amd ram sa expo od 6000mhz, najbolji je sa C30..doduse zadnjim mjesec dana ramovi su otisli u nebesa..

То је буџетска плоча.
На западу коштају око 200 евра, код нас скупље.
Не играј се са оверклоком процесора да не би било проблема
pa kako budžetska?
kada imaš ploče za 50e a ova 4-5 puta skuplja...... nije strix ali ajde da ne preterujemo

pa kako budžetska?
kada imaš ploče za 70e a ova 3-4 puta skuplja...... nije strix ali ajde da ne preterujemo
Буџетска.
На пример буџетске плоче b850 или x870 најнижа цена је 200 евра.
Јефтиније нема
Имаш mAtx са слабијом напонском секцијом за мале паре.
Atx су мало боље и коштају мало више

Ne znam sta ocekujes od tih 300mhz sto ce biti nazovi "jaci"? Po meni, veliki rizik a mala nagrada.
Da mozes da ga kloknes na 6000-7000 mHz pa da kazes, mada opet ne vidim sta je to toliko bitno sto radis da ti ta razlika cini neku razliku.
Po meni najveci efekat ces da vidis ako kupis m2 sa pcie 5 i ram sa 7600mhz uz dobru graficku.
To ce da **** mamu, ako si ovde uzeo 4 generaciju pci m2 i 6000mhz onda si se zajebao.
Sve komponente moraju da ti budu u istoj klasi, nema min-max.

Back