Ove nedelje diskutujemo o....

Au pic...
Ja potpuno zaboravio na ovo,drvce moje carobno,vis' da su ovakve diskursije sterilne,dzaba sve.
Cu' te ogrnem jednim ordenom prvog reda u obliku reputacije za tvoje forumsko pregalastvo.
Koliko uginulih tema,mogli bi jednu pogrebnu manufakturu da pokrenemo ovdje,forumski Arlington.

Pajo, Pajo, definitivno si omatorio kad se tako lako predajes. :cmok2:

Javljam se kad odgledam nesto o cemu mi se diskutuje sa drugima, a sve ostale pozivam da urade isto. :)

Колико видим прошло је 6 година од задњег поста на овој теми. Желео сам да отворим једну овакву тему, али пошто већ постоји, пробаћу да оживим ову. Јел заинтересован неко да учествује на овој теми? Ја већ имам један предлог, али прво да видим јел вољан неко да учествује, да не дискутујем сам са собом.

А да ми покренемо гласање, да свако предложи по један филм и да се онда гласа за предлоге и чији предлог буде имао највише гласова, о том филму да се дискутује целе недеље. Шта кажете?

Пошто није било других предлога нећу вас малтретирати да гласате, него ћу ја лепо повући свој предлог, па тако ћемо ове недеље дискутовати о Пакленој поморанџи. Мени је филм одличан, али се не слажем са многима да је један од најболеснијих филмова. Није ми чак ни у 100 најболеснијих филмова икад. Али је прича свакако одлична. Допала ми се што поставља питање шта је веће зло. Да ли истребити зло или одузети човеку слободну вољу? По мени је ово друго горе. Жао ми је што у филм није убачено последње поглавље књиге, и тиме је изостављена порука приче да се свако може променити својом вољом ако жели. Засад толико од мене.

Пошто није било других предлога нећу вас малтретирати да гласате, него ћу ја лепо повући свој предлог, па тако ћемо ове недеље дискутовати о Пакленој поморанџи. Мени је филм одличан, али се не слажем са многима да је један од најболеснијих филмова. Није ми чак ни у 100 најболеснијих филмова икад. Али је прича свакако одлична. Допала ми се што поставља питање шта је веће зло. Да ли истребити зло или одузети човеку слободну вољу? По мени је ово друго горе. Жао ми је што у филм није убачено последње поглавље књиге, и тиме је изостављена порука приче да се свако може променити својом вољом ако жели. Засад толико од мене.

I meni je film bio odlican, muzika mi se posebno dopala kao i kostimi i scenografija. Nisam citao knjgu ali sam negde cuo da u poslednjem poglavlju Aleks koji nastavlja po starom samo sa novom ekipom srece svog druga Pita koji se ozenio i okrenuo ledja "ultra-nasilju", to i njega na kraju inspirise da se promeni. Ispravi me ako gresim :)

I meni je film bio odlican, muzika mi se posebno dopala kao i kostimi i scenografija. Nisam citao knjgu ali sam negde cuo da u poslednjem poglavlju Aleks koji nastavlja po starom samo sa novom ekipom srece svog druga Pita koji se ozenio i okrenuo ledja "ultra-nasilju", to i njega na kraju inspirise da se promeni. Ispravi me ako gresim :)
Јесте баш тако је књига завршена. По мени је то требало убацити у филм. Али добро Кјубрик не би био Кјубрик да није филм направио на његов специфичан начин. :)

Toliko filmova sam odgledala i pola pozaboravljala jer nije bilo nista vredno pamcenja. S druge strane slike iz ovog filma ne blede. Nasilje nikad nije bolje izgledalo, nikad nije bilo tako zabavno. S jedne strane mi je drago sto je film i dalje aktuelan i inspirise, ali bih svakako volela da sam videla jos neki koji bi se nasao u istoj kategoriji nezaboravnih ostvarenja.

Back