lionagate
Aktivan član
- Poruka
- 1.399
Ja sam pisao o '90-tim, tad su primali 14-15 studenata glume na klasu na drzavnom ( i tad jedini u BGD) FDU. Mladji Janketic je po biografiji na interMetu poceo studirati 2001-ve, a koliko me varljivo secanje sluzi tad ni "cuveni" i jedini privatni univerzitet BK nije imao studije glume, tako da je studije upisao u NS. Gde mu je, uzgred, i otac bio profesor. Ovim nista ne prejudiciram, upisao je studije tamo gde je ziveo, zavrsio ih i sad gradi karijeru a vi mozete reci da li je pravi glumac ili vezara. No to, opet, ne govori da li je u pravu ili ne sa izjavom koja je uskomesala turbo-srbadiju.-tim, tad je bilo -timZnaš kako to ide sada kod nas?
Beogradski Fakultet dramskih umetnosti (odsek glume) svake godine primi klasu od 10 studenata DESET studenata
Ostali (privatni) fakulteti u Srbiji svake godine prime još ukupno 90 studenata DEVEDESET studenata koji plate godišnje 4.000.- evra
( puta 4-5 godina studiranja, jeste cca. 20.000.- evra!!!)
Znači, svake godine imamo 90 plaćenih diploma i 10 diplomiranih glumaca...
100 glumaca godišnje... a u Beogradu postoji 7-8 glavnih pozorišta i ne znam koliko još malih scena sa strane...
I ne primaju se svake godine novi glumci u pozorišta...
Iskreno rečeno, meni nije žao nekih mentalnih kerefeka koje zamišljaju kako je lepo biti poznat, popularan, biti na naslovnim stranicama, biti "elita" grada,
a koji su za sve to platili 20.000.- evra... i ne treba da imaju posao... treba da izudaraju glavu o "kamen mudrosti" i oni i oni koji su im platili takvo ludilo
U Srbiji je ekstremno izrazeno to gazenje ljudi ako se ne slazes sa njihovim politickim stavom - ostatak socijalistickih vremena, partijske kritike i medijskog linca. Znaci, krenes kako je taj i taj vezara u svom poslu ( o kome uzgred nemas pojma), kako mu je, dalje, tata Boskic sredio i skolu i posao i brak, kako je u krajnosti idiot jer eto, samo idiot moze da ima suprotan stav tebi. Nikad se ne analizira ideja, uvek se gaze i valjaju u blato ljudi su imali smelosti da je obelodane. E zato se pre svega treba iseliti iz Srbije, zato sto su ljudi u Srbiji nepopravljivi. Bar za sad.