OVDE na forumu i kad predocis ISTINU izjava,traze da DOKAZES da je receno! NEVERNICI

INTERESANTNO,ja sam napisao temu da je g-din KUSNER rekao a vi pakujte kako hocete :Da je srbija potpisala priznanje KOSMETA! datum te njegove izjave je bio 4.maja na Nemackom radiju "Deutschefunk koji je u sastavu nemacke nacionalne radio stanice i to je bio INTERVIJU NEDELJE",PRVO JE BILO DA NE ZNAM SRBSKI NEGO DA JE TO NA NEMACKOM KAD SAM PREVE SA NEMACKOG NA SRBSKI ONDA ISPADE DA NE ZNAM NI TAJ JEZIK pa moji ljudi sta cu ja vama kad ste VI svi toliko OBRAZOVANI da me nerazumete a ja sam eto toliko neobrazovan da sam vam naveo prevod i rekao sta vam je MINISTAR FRANCUSKE rekao,a verujte mi koji ima ZNACENJA u EU jer njegova rec ima VELIKU TEZINU u govoru EU/nemojte mi sad molim vas pisati dopune da sam mislio na tezinu kao masu a ne figurativno kao izraz za UTICAJ njegovih reci na navedene izjave.
I kako god da okrecete g-din KUSNER iznosi cinjenicu da je SRBIJA prihvatila KOSMET,e sad vi filozofirajte ko koji jezik govori a ko ne ali tema ove teme je da je on to ucinio i naveden je link,pa ko razume njemu je dosta da procita a oni koji nece da SHVATE pa njima je dovoljan faktor sto je na nemackom pa mogu se sepuriti da to nije tacno jer nije na Srbskom,ali ja tu stvarno nemogu nista promeniti jer iako vam se prevede Vi i dalje se pravite "TOSE" zar ne.tako da nema svrhe da vam onda bilo sta dalje kazem.

Poslednja izmena:
a blago se nama Srbima kad smo stigli da nam Hrvati prevode,ne pogadja njih sto mi gubimo Kosmet ili tako nesto vec ono sto navedoh da su oni "KANDIDAT",g-djice naucite razliku izmedju CLANA i KANDIDATA,jer koliko je meni poznato kad neko nije clan on je KANDIDAT ili kako biste vi to rekli prosim lijepo! ili biste mozda vi preveli "clan iza zaguzne linije EU"jer da vidimo kad bi svi clanovi EU stali u jednu VRSTU i napravili red vi HRVATI opet niste ni u tom redu vec van njega-LINIJE-

PRZNANJE KiM POGRESNO

BIVŠI nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je u ponedeljak da je priznanje nezavisnosti Kosova pogrešan i preuranjen korak, dodajući da je EU popustila pod američkim pritiskom i da to nije u evropskom interesu.
- Priznajući Kosovo, većina članica EU i SAD, umesto da reše probleme, stvorili su mnogo novih. Smatram da je priznanje Kosova pogrešan korak, jer je preuranjeno. Postojali su i drugi putevi - rekao je Šreder, koji je od 1998. do 2005. bio na čelu nemačke vlade.
- EU je bez potrebe popustila američkom pritisku. To rešenje je možda bilo u interesu Amerike, ali, u svakom slučaju, nije u interesu Evrope.
Prema rečima bivšeg nemačkog kancelara, „Srbija, ako to želi, treba u dogledno vreme da postane član EU“, a Kosovo je „moglo da uđe u EU u sastavu Srbije, ili je bilo moguće stvoriti kosovsku nezavisnu državnost tokom zajedničkog stupanja Srbije i Kosova u EU“.

Pošto ja ne znam Nemački, ne mogu da tvrdim ni pobijam ništa od ovoga.

"PRIZNAVANJE KOSMETA NE SME DA SE VIDI KAO GUBITAK SRBIJE VEC MORA SE SHVATITI KAO SANSA ZA POVRATAK ZA OTVARANJEM"

Ovako prevedena rečenica nije jasna. Ne sme se može shvatiti kao "potencijal" - ako se obraća Srbima ( ne sme jer nije ...), a ako se obraća pajtosima onda može da znači kao "da Srbi ne smeju da saznaju - budu svesni da su izgubili ...

Već sam upoznat s problematičnošću ove vesti, pa prema tome, najbolje bi bilo da se naši mediji pozabave prevodom i značenjem ovih reči - pa da diskutujemo ...

Не разумем шта овде није јасно ? Можете ви да тумачите како год хоћете изјаву Кушнера и да његову изјаву оправдавате тиме што је написана на НЕМАЧКОМ!!! Сматрам да Калама који има диплому немачког је апсолутно компетентан да преведе све што је горе написано, и не разумем зашто неко овде намеће другачије тумачење.

Калама, немој да се бринеш па у овој Србији се води детињарија од политике, дођу и нацртају као дете КОЊА НА ТАБЛИ, а онда испод напишу да то није коњ, већ ПЕРА ДЕТЛИЋ.

Немојте овде никога да правите будалом, није народ глуп да не може да схвати о чему се ради.

А за оне који не разумеју НЕМАЧКИ (или се праве да не разумеју и кад се преведе), ево нешто и на СРПСКОМ!!!

Најновија вест

"De Guht: Potpisali smo S S P sa Srbijom bez Kosova
Tanjug - Pre 28 minuta

BRISEL - Belgijski ministar spoljnih poslova Karel de Guht izjavio je večeras Tanjugu da zvanični Brisel smatra da je prošle nedelje u Luksemburgu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (S S P) sa Srbijom bez Kosova i Metohije.

"Moje razumevanje je da smo potpisali sporazum sa samom Srbijom, bez Kosova", izjavio je ministar De Guht.

Belgija je priznala jednostrano otcepljenje Kosova 24. februara i zajedno

sa Holandijom protivila se potpisivanju sporazuma sa Srbijom sve do

poslednjeg sastanka Saveta minitara EU

Na sastanku 29. aprila se Unija ipak odlučila da ponudi Srbiji potpisivanje S S P.

De Guht je istakao da je cilj potpisivanja S S P bilo slanje "pozitivnog

signala" građanima Srbije o namerama EU.

Šef belgijske diplomatije smatra da su njegova zemlja i susedna Holandija uspele da izdejstvuju da primena tog dokumenta, bude suspendovana do punog ipunjenja saradnje Beograda sa Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene u Jugoslaviji..

Primena S S P biće moguća tek pošto Savet ministara EU donese novu

odluku, kojom bi utvrdio punu saradnju Beograda sa Tribunalom u Hagu, naglasio je belgijski ministar."

Не разумем шта овде није јасно ? Можете ви да тумачите како год хоћете изјаву Кушнера и да његову изјаву оправдавате тиме што је написана на НЕМАЧКОМ!!! Сматрам да Калама који има диплому немачког је апсолутно компетентан да преведе све што је горе написано, и не разумем зашто неко овде намеће другачије тумачење.

Калама, немој да се бринеш па у овој Србији се води детињарија од политике, дођу и нацртају као дете КОЊА НА ТАБЛИ, а онда испод напишу да то није коњ, већ ПЕРА ДЕТЛИЋ.

Немојте овде никога да правите будалом, није народ глуп да не може да схвати о чему се ради.

А за оне који не разумеју НЕМАЧКИ (или се праве да не разумеју и кад се преведе), ево нешто и на СРПСКОМ!!!

Најновија вест

"De Guht: Potpisali smo S S P sa Srbijom bez Kosova
Tanjug - Pre 28 minuta

BRISEL - Belgijski ministar spoljnih poslova Karel de Guht izjavio je večeras Tanjugu da zvanični Brisel smatra da je prošle nedelje u Luksemburgu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (S S P) sa Srbijom bez Kosova i Metohije.

"Moje razumevanje je da smo potpisali sporazum sa samom Srbijom, bez Kosova", izjavio je ministar De Guht.

Belgija je priznala jednostrano otcepljenje Kosova 24. februara i zajedno

sa Holandijom protivila se potpisivanju sporazuma sa Srbijom sve do

poslednjeg sastanka Saveta minitara EU

Na sastanku 29. aprila se Unija ipak odlučila da ponudi Srbiji potpisivanje S S P.

De Guht je istakao da je cilj potpisivanja S S P bilo slanje "pozitivnog

signala" građanima Srbije o namerama EU.

Šef belgijske diplomatije smatra da su njegova zemlja i susedna Holandija uspele da izdejstvuju da primena tog dokumenta, bude suspendovana do punog ipunjenja saradnje Beograda sa Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene u Jugoslaviji..

Primena S S P biće moguća tek pošto Savet ministara EU donese novu

odluku, kojom bi utvrdio punu saradnju Beograda sa Tribunalom u Hagu, naglasio je belgijski ministar."

I što reče Velja... Jel' znate kad će to da bude? Nikad.

Back