Pošto ja ne znam Nemački, ne mogu da tvrdim ni pobijam ništa od ovoga.
"PRIZNAVANJE KOSMETA NE SME DA SE VIDI KAO GUBITAK SRBIJE VEC MORA SE SHVATITI KAO SANSA ZA POVRATAK ZA OTVARANJEM"
Ovako prevedena rečenica nije jasna. Ne sme se može shvatiti kao "potencijal" - ako se obraća Srbima ( ne sme jer nije ...), a ako se obraća pajtosima onda može da znači kao "da Srbi ne smeju da saznaju - budu svesni da su izgubili ...
Već sam upoznat s problematičnošću ove vesti, pa prema tome, najbolje bi bilo da se naši mediji pozabave prevodom i značenjem ovih reči - pa da diskutujemo ...
Не разумем шта овде није јасно ? Можете ви да тумачите како год хоћете изјаву Кушнера и да његову изјаву оправдавате тиме што је написана на НЕМАЧКОМ!!! Сматрам да Калама који има диплому немачког је апсолутно компетентан да преведе све што је горе написано, и не разумем зашто неко овде намеће другачије тумачење.
Калама, немој да се бринеш па у овој Србији се води детињарија од политике, дођу и нацртају као дете
КОЊА НА ТАБЛИ,
а онда испод напишу да то није коњ, већ ПЕРА ДЕТЛИЋ.
Немојте овде никога да правите будалом, није народ глуп да не може да схвати о чему се ради.
А за оне који не разумеју НЕМАЧКИ (или се праве да не разумеју и кад се преведе), ево нешто и на СРПСКОМ!!!
Најновија вест
"De Guht: Potpisali smo S S P sa Srbijom bez Kosova
Tanjug - Pre 28 minuta
BRISEL - Belgijski ministar spoljnih poslova Karel de Guht izjavio je večeras Tanjugu da zvanični Brisel smatra da je prošle nedelje u Luksemburgu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (S S P) sa Srbijom bez Kosova i Metohije.
"Moje razumevanje je da smo potpisali sporazum sa samom Srbijom, bez Kosova", izjavio je ministar De Guht.
Belgija je priznala jednostrano otcepljenje Kosova 24. februara i zajedno
sa Holandijom protivila se potpisivanju sporazuma sa Srbijom sve do
poslednjeg sastanka Saveta minitara EU
Na sastanku 29. aprila se Unija ipak odlučila da ponudi Srbiji potpisivanje S S P.
De Guht je istakao da je cilj potpisivanja S S P bilo slanje "pozitivnog
signala" građanima Srbije o namerama EU.
Šef belgijske diplomatije smatra da su njegova zemlja i susedna Holandija uspele da izdejstvuju da primena tog dokumenta, bude suspendovana do punog ipunjenja saradnje Beograda sa Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene u Jugoslaviji..
Primena S S P biće moguća tek pošto Savet ministara EU donese novu
odluku, kojom bi utvrdio punu saradnju Beograda sa Tribunalom u Hagu, naglasio je belgijski ministar."