"Ovde ima MALE DECE, STARIJIH I BOLESNIH" Igor je sa porodicom upravo došao do grčke granice, a sad zajedno sa još DVESTA ljudi prolazi kroz PAKAO

pa znas kako, nije lose, nikako ne idi u hotele jer su dno sa svime, mozda samo visoka klasa. grcka je za paradajz turiste, ljudi idu porodicno i ko ne voli da bude okruzen decurlijom i ekipama koje su sa celim familijama ne treba ni da ide... more je prelepo narocito na ostrvima, sve zavis sta ko trazi na letovanju...meni je dubrovnik bio destinacija leti broj 1 dve decenije...posle sam isao po sredozemlju. opet u hrvatskoj ako si mogla da svaris one rifketove makarane, hvarane i slicne, more je isto tako lepo i cisto. najlepsa je bila istra, jer tamo nikad nije bilo pizdarija, ali more im je go q...

Samo kamp ili solo smestaj sa sto manje dece u okolini.

kake veze ima, u grcku nisu islii makarani, ni slovenci, vec samo i iskljucivo srbi.
naravno nisu svi grci takvi...posle tri prsta pocinje ono o cemu sam pisao, kod atine je najgore po nas. tako da o grckoj mozes da pricas nekom drugom a ne meni.
sto je najtragicnije cak ni solunska regija danas nije sto je bila, jer je toliko albanaca tamo i polako preuzimaju infrastrukturu ,tako da ni sami grci ne znaju kako da izadju na kraj sa njima...stari zaeb, dovedes jeftinu radnu snagu, a ona te na duge staze poede.
OK, tvoje iskustvo, ja imam drugačije. U Grčkoj sam kao kod kuće, a obišao sam puno. I uopšte nije tačno d aimaju takav neki problem sa šiptarima, množda u Atini, kao velikom centru, ali to turiste nešto i ne dotiče. Naročito ne one koji u Grčku idu na letovanje, tj. na more o čemu je ovde reč.

OK, tvoje iskustvo, ja imam drugačije. U Grčkoj sam kao kod kuće, a obišao sam puno. I uopšte nije tačno d aimaju takav neki problem sa šiptarima, množda u Atini, kao velikom centru, ali to turiste nešto i ne dotiče. Naročito ne one koji u Grčku idu na letovanje, tj. na more o čemu je ovde reč.
pa i ja sam kao kod kuce... isao 7 godina svake na halkidiki... lepo more kod super grka... pricam o generalnim utiscima... a da imaju u atini vise to ne znam, znam ono sa solunske regije gde su angazovani kao sezonci i pola njih se ne vraca u postojbinu posle leta vec se inkorporiraju, dal kao ilegalci il kao starosedeoci sa dokumentima...to ne znam.

mislim u grcku se ide zbog mora koje je prelepo a ne zbog grka...

Meni je fascinantna ova srpska opsjednutost odlaskom na more, pretpostavljam da nam je to ostalo još iz vremena komunizma kad je svako išao na more i to je otprilike bio najvažniji i najuzbudljiviji momenat u godini. Stvari su se pogotovo otele kontroli pre desetak godina kada su Srbi otkrili jeftina lerovanja u Grčkoj, poznajem na desetine ljudi koji bi i pesnicama branili svoje tvrđenje da nema ničeg lepšeg u životu od 10 dana na moru u Grčkoj.
(Dare, 16. jun 2020 19:59)

Dok smo mogli ko ljudi da letujemo po
Istri,Dalmaciji i Jadranskim ostrvima niko normalan nije ni pomišljao na Grčku....
Ma da nam je neko platio 80 - tih ne bi išli u Grčku.
Sem možda onih paprikara sa Juga Srbije.

Da smo se rastali ko ljudi i da smo
Hrvatsku kao i sav normalan svet priznali 1991 godine (umesto 1995) sada bi ko ljudi letovali u Rovinju,Makarskoj,Hvaru,Korčuli,Dubrovniku....itd.
Ovako se kupamo u mulju Ade Ciganlije i Paralije a na Hrvatsko primorje dolaze prebogati turisti sa Zapada svetski džet set .
(3210, 16. jun 2020 22:13)
# Link komentara
Prvo moraš da znaš d aplivaš, pa onda da zaradiš dovoljno za more. I da, ja se slažem da je 10 (ja idem malo više) na moru izuzetno bitno. A o jeftinim letovanjima u Grčkoj pričaju oni koji je nikad nisu videli, ili bar nisu otišli dalje od Paralije, eventualno do Pefkohorija.
Istra je katastrofa, hladno, kamen i ježevi. Dalmacija ima Kornate koji su prelepi, ali i za to ti treba neki čamac da bi uživao, ili da se zabiješ u neki Biograd NM ili Pakoštane ili tako neku selendru.
Hrvatska obala i more su klasa ispod Grčke, a tri puta su skuplji, na stranu što je usluga jedno deset puta lošija.
Taj koji piše o jeftinim plažama u Grčkoj nije video niti čuo za ozbiljna letovališta, pa poredi babe i žabe.

И овде на форуму сам сретала људе који још у новембру почну да маштају о тих десет дана Грчке. Шта је у питању, нека ментална болест??? Појма немам.
I ti se hvališ time da nemaš pojma? Svašta. :eek:

Prvo moraš da znaš d aplivaš, pa onda da zaradiš dovoljno za more. I da, ja se slažem da je 10 (ja idem malo više) na moru izuzetno bitno. A o jeftinim letovanjima u Grčkoj pričaju oni koji je nikad nisu videli, ili bar nisu otišli dalje od Paralije, eventualno do Pefkohorija.
Istra je katastrofa, hladno, kamen i ježevi. Dalmacija ima Kornate koji su prelepi, ali i za to ti treba neki čamac da bi uživao, ili da se zabiješ u neki Biograd NM ili Pakoštane ili tako neku selendru.
Hrvatska obala i more su klasa ispod Grčke, a tri puta su skuplji, na stranu što je usluga jedno deset puta lošija.
Taj koji piše o jeftinim plažama u Grčkoj nije video niti čuo za ozbiljna letovališta, pa poredi babe i žabe.

Ovo je komentar sa portala b92, nisam ja pisao.

Inace nzm za plivanje da li meni kazes ili???

pa znas kako, nije lose, nikako ne idi u hotele jer su dno sa svime, mozda samo visoka klasa. grcka je za paradajz turiste, ljudi idu porodicno i ko ne voli da bude okruzen decurlijom i ekipama koje su sa celim familijama ne treba ni da ide... more je prelepo narocito na ostrvima, sve zavis sta ko trazi na letovanju...meni je dubrovnik bio destinacija leti broj 1 dve decenije...posle sam isao po sredozemlju. opet u hrvatskoj ako si mogla da svaris one rifketove makarane, hvarane i slicne, more je isto tako lepo i cisto. najlepsa je bila istra, jer tamo nikad nije bilo pizdarija, ali more im je go q...
Teška glupost, ti izgleda nisi bio u hotelu u Grčkoj nikad.
Dubrovnik je izvikano sranje, osim ako ne želiš da ti psuju srpsku majku kao meni tamo? Plaže su im nikakave, da ne kažem govnjive (jer im godinama plivaju govnа po plažama). Ali ako ideš u Dubrovnik da gledaš staru arhitekturu, to je onda druga priča.

Охридско језеро је, рецимо, предивно. Била сам два пута и опет бих да није далеко. Цене пристојне, храна одлична.
Ali jezero nije more. To je ono glavno. I šta je daleko u Severnoj Makedoniji, pa ne ideš peške valjda? :eek:
A te "pristojne" cene, šta to znači, zar nisi kukakala na paradajz turiste, a ti jedna od njih? Što se tiče hrane, tu je Hrvatska na poslednjem mestu, dok Grčka ima svoju, svetski priznatu kuhinju.

pa i ja sam kao kod kuce... isao 7 godina svake na halkidiki... lepo more kod super grka... pricam o generalnim utiscima... a da imaju u atini vise to ne znam, znam ono sa solunske regije gde su angazovani kao sezonci i pola njih se ne vraca u postojbinu posle leta vec se inkorporiraju, dal kao ilegalci il kao starosedeoci sa dokumentima...to ne znam.

mislim u grcku se ide zbog mora koje je prelepo a ne zbog grka...
Naravno, gde god da putuješ ideš zbog mesta, ne zbog ljudi. Osim u Hrvatsku gde bi išao zbog mesta, ali ne ideš zbog ljudi. :mrgreen:

Стварно треба да престанеш са тим глупостима. Цео свет помаже Вучићу око избора :roll:, дај одрасти мало, смешан си.
Stvarno mu pomaze, evo otvorise granice, ljudi stigose na more i jedini su, nema guzve.

"CELO MORE JE SAMO NAŠE": BLIC U GRČKOJ Majka iz Srbije sa dvoje male dece prva turistkinja u Haniotiju, evo kako je danas bilo na plažama

McTk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0RJN01EQV8vYjMwMTIwYzZhOWRjM2RjM2Y0MzZiN2QxMDQ3ZTFjOTAuanBnkZMCzQLkAIEABQ

Sve što juče tokom dana nisu mogli srpski turisti uradila je danas majka sa dvoje dece iz Kruševca. Prešla kolima bugarsko-grčku granicu i bućnula se se naslednicima u Egejsko more.

Bez obzira na sve, ponosnoj majci nije bilo svejedno na putu do Haniotija.

- Rezervisali smo letovanje još pre korone i posle dugo premišljanja odlučili da odemo na more. Posebno smo se zabrinuli tokom jučerašnjeg dana pošto je sve što se dešavalo bio pravi haos - ističe hrabra turistkinja.

Ipak, kako kaže, ništa od onoga što je juče videla na televiziji nije doživela danas na putu.

- Išli smo kroz Bugarsku za Grčku i stigli u Hanioti oko 10 ujutru. Na granici smo čekali oko sat vremena, ali nismo imali nikakvih problema. Pored nas videla sam još dva automobila sa kruševačkim tablicama -
priča nam jedna od prvih gošći iz Srbije koja je želela da ostane anonimna.

Koliko god to htela, nije mogla ostati neprepoznatljiva na dugačkoj plaži u Haniotiju. Jedina je sa decom pričala na srpskom jeziku. Jedina među svega desetak kupača.

- Deca i ja jedva smo dočekali da uđemo u more. Ovo je nešto najlepše što sam doživela na letovanju. Imam osećaj da je more samo naše. Prava milina - smeje se naša sagovornica.

Od večeras, i turisti koji su uplatili aranžmane preko agencija mogu da putuju u Grčku iz Srbije.

Кретенизам. Шта би радили да живе у некој Монголији.
Ti kao da si zavidna nekome ko ide na more, tako si pisala i prosle godine, pa ako se tebi ne ide na more ili ne u sezoni, shvati da ima i drugacijih koji su uzgred, i vecina. Nemaju ljudi dzaba leti godisnje odmore, pa ko moze ili voli, neka ide, kao da je u tome nesto lose.

Живео сам у нека чудна времена када су нас из обданиште слали на море, па основа школа, организовано, па смо се у средњој школи и на факултету већ ишли ко је где хтео, углавном у ондашње иностранство. па сам службено био у Словенији и Истри по три месеца (пет пута сам стигао да се окупам), па ми ни се некако више није ни ишло на море. Имао сам службени пут од Книна до Бара, па ми дешавало да се ујутро пробудим, а да нисам сигуран у ком сам граду. Али беше му.

Да никада у животу нисам био на мору, гадило би ми се да ми неко одређује да ли смем да пређем границу са било које стране. Фуј. И не сажаљевајте комплексаше. Лепа је Србија, а ово није кисело грожђе.

Back