User Friendly
Buduća legenda
- Poruka
- 25.007
Jagodina: Od Palme džeparac za najluđu noć
Jagodina - Studente je jako obradovala vest da će na poklon od Skupštine grada Jagodina dobiti po 4.000 dinara. Ova odluka oduševila je oko 400 akademaca Pedagoškog fakulteta koji će novac dobiti pred novogodišnje praznike, a oni koji ne žive u Jagodini najavili su da čak planiraju da se presele u pomoravsku prestonicu.
Akademce je obradovao novac koji će uglavnom iskoristiti za predstojeće praznike
Studentima koji su prisustvovali svečanoj akademiji povodom Dana Pedagoškog fakulteta lepu vest saopštio je gradonačelnik Jagodine.
- Jagodina će uvek pomagati studente. Tako smo sada odlučili da studentima damo po 4.000 dinara. Ja sam i ranije pozivao studente u Srbiji da upišu u Jagodini Pedagoški fakultet ili Megatrend. Jagodina je za studente obezbedila povlastice, oni uz indeks mogu besplatno da se kupaju u Akvaparku, da posete Muzej voštanih figura, jagodinski ZOO vrt ili da gledaju utakmice superligaša. Studenti su nam veoma važni, mi želimo da ostanu u Jagodini i da ovde stvaraju porodice i rade - rekao je Marković Palma. Inače, Jagodina je jedan od retkih gradova koji je realizaciju budžeta ispunio 125 odsto, zbog čega je i bilo novca za studente.
Tek u razgovoru sa studentima vidi se koliko su ove povlastice za studente zaista značajne i da zaista mogu da opredele mlade ljude da ostanu u Jagodini i požele da u ovom gradu osnuju porodice.
- Ja planiram da se prijavim u Jagodini, ovde želim da živim i planiram da ovde i ostanem. Ovaj novac je nama studentima jako značajan. Retko koji drugi fakultet ili grad može da izdvoji novac za studente, a u stvari je poenta ulagati u nas. Ja ne želim da odem i živim na nekom drugom mestu, ovde imam sve. Novac ću potrošiti na pripremu za Novu godinu i neki poklon za bliske ljude - kaže Darko Golubović (21) iz Bele Palanke.
Stefan Sokolović (21) iz Smedereva novac će potrošiti na uplatu za novogodišnju noć sa devojkom.
- Super nam je ovo došlo, u pravom trenutku. U Smederevu je cena dočeka oko 35 evra. Novac ćemo, koliko sam ja čuo, dobiti 28. decembra, pre nego što svako ode svojoj kući. Kada kažem drugovima koji studiraju u drugim gradovima, svi su začuđeni i svi nam zavide - kaže Stefan.
Studenti kažu da su prošle godine imali besplatno zimovanje, sedam dana na Kopaoniku i ova odluka se odnosila na 40 studenata, 40 srednjoškolaca i 40 osnovaca. Studenti iz Jagodine mogli su da posete Beč, takođe o trošku grada.
- Novac ću potrošiti na novogodišnje poklone za prijatelje i porodicu, a možda napravimo i neku žurku. Prvi put čujem da studenti dobijaju novac na poklon i oduševljena sam, pravi je trenutak pred Novu godinu. Inače, 2011. godinu dočekaću u Beogradu, tako da mi je ovaj novac dobrodošao i za lične potrebe, spremanje za tu noć - kaže Ivana Ivić (23) iz Paraćina.
Inače, na ovu odluku Skupštine grada jednim delom uticalo je i to što su studenti Pedagoškog fakulteta išli da pomognu obnovu Kraljeva posle zemljotresa, pa je gradsko rukovodstvo na ovaj način želelo da im oda priznanje.
- Ovo je sjajan događaj za studente. Grad im je pružio podršku, a novac će im puno značiti. Sjajna su i skromna deca i siguran sam da će od ovog novac kupiti neku knjigu i poklon za Novu godinu - rekao je Sretko Divljan, dekan Pedagoškog fakulteta.
Pomoć i budućim mladama
Jagodina bi od Nove godine mogla da počne da iz budžeta poklanja po 3.000 evra meštanima jagodinskih sela starijim od 38 godina. Uslov da dobiju poklon jeste da se žene udaju i to prvi put, a ovaj predlog Skupštini grada lično je predložio gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma u cilju porasta nataliteta.
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/223833/Jagodina-Od-Palme-dzeparac-za-najludju-noc
Ma sta mislili privatno o Palmi,coveku svaka cast.