Ovako se to radi!

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Jagodina: Od Palme džeparac za najluđu noć

Jagodina - Studente je jako obradovala vest da će na poklon od Skupštine grada Jagodina dobiti po 4.000 dinara. Ova odluka oduševila je oko 400 akademaca Pedagoškog fakulteta koji će novac dobiti pred novogodišnje praznike, a oni koji ne žive u Jagodini najavili su da čak planiraju da se presele u pomoravsku prestonicu.

Akademce je obradovao novac koji će uglavnom iskoristiti za predstojeće praznike
Studentima koji su prisustvovali svečanoj akademiji povodom Dana Pedagoškog fakulteta lepu vest saopštio je gradonačelnik Jagodine.

- Jagodina će uvek pomagati studente. Tako smo sada odlučili da studentima damo po 4.000 dinara. Ja sam i ranije pozivao studente u Srbiji da upišu u Jagodini Pedagoški fakultet ili Megatrend. Jagodina je za studente obezbedila povlastice, oni uz indeks mogu besplatno da se kupaju u Akvaparku, da posete Muzej voštanih figura, jagodinski ZOO vrt ili da gledaju utakmice superligaša. Studenti su nam veoma važni, mi želimo da ostanu u Jagodini i da ovde stvaraju porodice i rade - rekao je Marković Palma. Inače, Jagodina je jedan od retkih gradova koji je realizaciju budžeta ispunio 125 odsto, zbog čega je i bilo novca za studente.

Tek u razgovoru sa studentima vidi se koliko su ove povlastice za studente zaista značajne i da zaista mogu da opredele mlade ljude da ostanu u Jagodini i požele da u ovom gradu osnuju porodice.

- Ja planiram da se prijavim u Jagodini, ovde želim da živim i planiram da ovde i ostanem. Ovaj novac je nama studentima jako značajan. Retko koji drugi fakultet ili grad može da izdvoji novac za studente, a u stvari je poenta ulagati u nas. Ja ne želim da odem i živim na nekom drugom mestu, ovde imam sve. Novac ću potrošiti na pripremu za Novu godinu i neki poklon za bliske ljude - kaže Darko Golubović (21) iz Bele Palanke.

Stefan Sokolović (21) iz Smedereva novac će potrošiti na uplatu za novogodišnju noć sa devojkom.

- Super nam je ovo došlo, u pravom trenutku. U Smederevu je cena dočeka oko 35 evra. Novac ćemo, koliko sam ja čuo, dobiti 28. decembra, pre nego što svako ode svojoj kući. Kada kažem drugovima koji studiraju u drugim gradovima, svi su začuđeni i svi nam zavide - kaže Stefan.

Studenti kažu da su prošle godine imali besplatno zimovanje, sedam dana na Kopaoniku i ova odluka se odnosila na 40 studenata, 40 srednjoškolaca i 40 osnovaca. Studenti iz Jagodine mogli su da posete Beč, takođe o trošku grada.

- Novac ću potrošiti na novogodišnje poklone za prijatelje i porodicu, a možda napravimo i neku žurku. Prvi put čujem da studenti dobijaju novac na poklon i oduševljena sam, pravi je trenutak pred Novu godinu. Inače, 2011. godinu dočekaću u Beogradu, tako da mi je ovaj novac dobrodošao i za lične potrebe, spremanje za tu noć - kaže Ivana Ivić (23) iz Paraćina.

Inače, na ovu odluku Skupštine grada jednim delom uticalo je i to što su studenti Pedagoškog fakulteta išli da pomognu obnovu Kraljeva posle zemljotresa, pa je gradsko rukovodstvo na ovaj način želelo da im oda priznanje.

- Ovo je sjajan događaj za studente. Grad im je pružio podršku, a novac će im puno značiti. Sjajna su i skromna deca i siguran sam da će od ovog novac kupiti neku knjigu i poklon za Novu godinu - rekao je Sretko Divljan, dekan Pedagoškog fakulteta.

Pomoć i budućim mladama
Jagodina bi od Nove godine mogla da počne da iz budžeta poklanja po 3.000 evra meštanima jagodinskih sela starijim od 38 godina. Uslov da dobiju poklon jeste da se žene udaju i to prvi put, a ovaj predlog Skupštini grada lično je predložio gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma u cilju porasta nataliteta.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/223833/Jagodina-Od-Palme-dzeparac-za-najludju-noc

Ma sta mislili privatno o Palmi,coveku svaka cast.:worth: Kad bi ovako svaki grad brinuo o svijim stanovnicima gde bi nam kraj bio!

Ma Palma je čudo...da ironija bude veća taj bi i ovu zemlju vodio daleko bolje od bukvalno svih sa političke scene u ovoj državi,u to sam ubeđen...
(da ironija bude još veća, to ne govori toliko o njima koliko o njemu...)

posao opstina i drzave generalno nije da gradjanima daje milostinju od par hiljada dinara vec je posao drzave da obezbedi gradjanima pozitivno i povoljno ekonomsko okruzenje u kom ce gradjani moci sami da rade i zarade za svoj zivot.

posao opstina i drzave generalno nije da gradjanima daje milostinju od par hiljada dinara vec je posao drzave da obezbedi gradjanima pozitivno i povoljno ekonomsko okruzenje u kom ce gradjani moci sami da rade i zarade za svoj zivot.

Upravo tako!

Sve ostalo je vid potkupljivanja,a posto je sve urnisano,i cena kupovine je mizerna!

Nesposobnost sadašnje vlasti i ekonomska kriza, napraviće velika pomeranja u naklonostima glasača.
Vakum koji će nastati htenjem glasača za nečim novim, popuniće, dobrim delom Palma. I pored bizarnosti svoje pojave i komičnog nedostatka obrazovanja, manira i komunikacije, on, od Jagodine pravi oazu, usred opustošene Srbije. Bar se stiče takav utisak.
Svoju kriminalnu prošlost i sadašnju despotsku vladavinu, uspešno pakuje u domaćinske oblande.
Sve u svemu, sledeće izbore, Palma može očekivati sa optimizmom.
Jedini iz koalicije na vlasti.

to je u Jagodini...
u Indjiji mesecna karta od Indjije do Bg,udaljenog 50km kosta 300 dinara,a od mesta pre Indjije,tj od Stare Pazove do Bg kosta oko 4000 dinara,a bliza je Bg...jer Indjijcanima opstina daje...znaci oni im daju bukvalno 4000 svaki mesec :)
pa ondaaa ne znam...budzetlije dobijaju novac svaki mesec od opstine koji ne vracaju...msm da je par hiljada...1500 ili 2000,tako nesto...ma super im je...
a mi iz Pazove slepo crevo...nit u Bg nit u Vojvodini...

Sta da kazu dere ih ko mlade majmune.

i prodaje gradsko zemljiste kako stigne, stambene zgrade se grade na nemogucim mestima. negde izadjes iz ulaza i udaris facom o susednu kucu.
privatnici uglavnom cute i ne javljaju se ovde, boje se reperkusija, mogu da prodju gore od reketiranja.
jagodina je kao neka italijanska chetvrt u njujorku sa svojim don-om.

nezaposlenost zbog toga je jeziva tamo, chupa se od uspesnih malih privrednika i daje za socijalu koja je vecina tamo i onda mu se svi oni klanjaju.
na duze staze, ovo ce da se razbije o glavu jagodincima

kad jednom rasproda sve, jagodinci ce da ostanu bez gradskog zemljista, a onda ce da se udari jos veci namet na privrednike pa ce ostati i bez radnih mesta.
budzet ce da isprazni iz momenta i masa koja radi po opstinama, na izmisljenim radnim mestima ce morati kuci svojoj pa na republicki budzet.

Ma sta mislili privatno o Palmi,coveku svaka cast.:worth: Kad bi ovako svaki grad brinuo o svijim stanovnicima gde bi nam kraj bio!

.nishta to nije teshko ,samo treba iskoreniti korupcija i mita iz lokalnih samouprava i bilo bi para i za mostove i metroe i parkove i vodovode ,ko je ikad imao priliku da radi sA NEKIM JAVNIM PREDUZECEM ZNA KAKO SE NADUVAVAJU FAKTURE I KAKO SE NENAMENSKI TROSHE PARE ......

.nishta to nije teshko ,samo treba iskoreniti korupcija i mita iz lokalnih samouprava i bilo bi para i za mostove i metroe i parkove i vodovode ,ko je ikad imao priliku da radi sA NEKIM JAVNIM PREDUZECEM ZNA KAKO SE NADUVAVAJU FAKTURE I KAKO SE NENAMENSKI TROSHE PARE ......

nemo zayebavas.
u jagodini imas zgradu de sede gospodje ciji je jedini poso da "overavaju fotokopije", znaci ima pechat u ruku i neku debelu knjigu i njih tri deru masu njih koji su dosli iz okolnih 50 sela da urade neki dokument.

kad odes da vadis licna dokumenta, gospoda imaju i kusur da ti daju u fijokama kad moras da im das mito. svi vide, svi znaju, zna i palma, on je samo jedan sprat gore

nemo zayebavas.
u jagodini imas zgradu de sede gospodje ciji je jedini poso da "overavaju fotokopije", znaci ima pechat u ruku i neku debelu knjigu i njih tri deru masu njih koji su dosli iz okolnih 50 sela da urade neki dokument.

kad odes da vadis licna dokumenta, gospoda imaju i kusur da ti daju u fijokama kad moras da im das mito. svi vide, svi znaju, zna i palma, on je samo jedan sprat gore

Ako je tako sto onda mu ljudi uvek daju glasove i sto on uvek dobija izbore tamo? Nisam isao za Jagodinu,ali kako se vidi iz prilozenih informacija ne zivi se tako lose. Tvoje optuzbe bez dokaza nista ne vrede.

Ako je tako sto onda mu ljudi uvek daju glasove i sto on uvek dobija izbore tamo? Nisam isao za Jagodinu,ali kako se vidi iz prilozenih informacija ne zivi se tako lose. Tvoje optuzbe bez dokaza nista ne vrede.

zasto glasaju za njega?
pa pise ti gore, tip prodaje gradsko zemljiste, unistava lokalnu privredu da bi delio poklone.
pa to svi znaju u jagodini, nemam sta da ti dam dokaze, pogotovo ne o korupciji, svedocim ti ovde kao neko ko je sve to video i iskusio kao jagodinac.
prosek plate u jagodini je jedva 200 evra, ljudi gube posao svugde redom i onda se navuku na opstinski budzet pa hvale palmu koji im je uzeo posao.

to nece da traje, ne za dugo, objasnjeno je gore.
tu "ekonomiju" moze svako da vodi, pogledaj administracioni grad beograd ui njihove plate, odakle su one?
tadic je uredio za beograd, palma za jagodinu, ostali placaju

jagodinci bre, javite se ovde i slobodno pisite, ovde ste anonimni

Back