Ovako izgleda DualSense bežični kontroler za PlayStation 5

Smarti

Buduća legenda
Poruka
30.383
Ovako izgleda DualSense bežični kontroler za PlayStation 5


Sony PlayStation 5 konzola će biti predstavljena krajem godine, a ranije smo saznali hardverske specifikacije uređaja i kako se poredi sa Microsoftovom Xbox Series X konzolom. Sada je Sony objavio informacije o gamepad kontroleru za PlayStation 5.

Kontroler je prepun zanimljivih funkcija, koristi haptički odziv, ima ugrađen mikrofon, Sony Tempest 3D AudioTech i novi oblik. Kada je u pitanju dizajn, Sony ke implementirao estetiku u dva tona boja.

Sony DualSense je bežični kontroler, za koji kompanija tvrdi da je "najbolji PlayStation kontroler do sada". Zanimljivo je da DualSense odbacuje tastere u boji kakve imaju klasični PlayStation gamepadovi, pa tako više nema zelenog trougla, plavog X i crvenog O tastera. Sony se odlučio za više futuristički dizajn, sa prerađenim lightbar-om.

sony2_82.jpg


Sa novim kontrolerom, Sony dodaje prolagodljive okidače za svoje L2 i R2 tastere, kao i haptički odziv kako bi se povećala imerzija u igrama. Kompanija obećava i dug radni vek baterije za nove kontrolere, zajedno sa smanjenjem težine i nekim dodatnim funkcijama.

Dual Sense sada ima Sony Share taster, koji menja PlayStation 4 Share taster, ali nudi sve funkcije koje su postojale, uz dodatak nekin novih opcija.


Sony je takođe potvrdio da će više informacija o PlayStation 5 konzoli objaviti u narednim mesecima, a ovo uključuje detalje o dizajnu sistema i softverske funkcije.

Izvor: Sony
 

Back
Top