Quantcast

Ovako će teći saobraćaj nakon izgradnje solitera kod Pošte

Teksački Rendzer Voker

Poznat
Banovan
Poruka
7.243
Ovako će teći saobraćaj nakon izgradnje solitera kod Pošte

Simulacija JP "Urbanizam" pokazuje da gradnja Galensovog solitera u centru grada neće uzrokovati saobraćajne gužve u centru Novog Sada.


Snimak ove saobraćajne simulacije je postavljen na Jutjubu i prikazuje protok vozila sada i kako će navodno izgledati posle gradnje 13-spratnice od 40.000 kvadrata.

Ono što se vidi iz snimka koji prikazuje saobraćaj između 13 i 14 časova, je da će vozila u Galensovu zgradu ulaziti bez problema i zakrčenja okolnih ulica.

Video zapis pokazuje da će se u ovaj kompleks ulaziti sa Trga galerija i iz Ulice Narodnih heroja, a izgleda da je planiran podzemni parking. Naime, ranije se spominjalo da će zgrada imati garažu od više stotina parking mesta, od čega  bi deo bio namenjen i ostalim građanima, a ne samo onima koji žive i rade u toj zgradi.
Izradu ove studije gradskog preduzeća, platio je Galens koji i zida zgradu. Podsetimo da uprava ovog javnog preduzeća, kao i gradska vlast podržavaju zidanje solitera i pored protivljenja stručne javnosti, građana i opozicije.

Gradnja Galensovog solitera još nije počela, jer još nisu dobili sve dozvole. Pre skoro dva meseca je uz proteste građanasrušena zaštićena zgrada Komunalne banke i uklonjen spomenik posvećen jermenskoj porodici Čenazi na mestu nekadašnje Jermenske crkve.
 
Top