Ovaj glumac je legenda a verovatno vam je promaklo

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.520
Vidim sliku i privuče mi pažnju kako su lep i skladan par. A posle pročitam malo o njemu.

Koliko vi znate o njemu?

1730048348805.png

Legenda Sir Christopher Frank Carandini Lee (Belgravija, London, 27. maj 1922 - Bolnica Čelsi i Vestminster, London, 7. jun 2015) i njegova supruga danska slikarka i bivša manekenka Birgit Gitte Kroencke Lee sa svojim Mercedes-Benz 300 SE iz 1966. 🌟 🌹

- Bio je jedini član glumačke ekipe "Gospodara prstenova" koji je upoznao Tolkiena;
- igrao je Drakulu 12 puta;
- pisac Ijan Fleming, njegov rođak, iskoristio ga je da stvori Džejmsa Bonda;
- tokom svoje karijere glumio je u skoro 280 filmova;
- ušao u Ginisovu listu kao najcitiraniji glumac na ekranima;
- tečno govorio engleski, francuski, italijanski, španski, nemački, švedski, ruski i grčki;
- sa 90 godina objavio hevi metal pesmu "Let legend Mark Me as the King", čime je Li verovatno najstariji hevi metal pevač ikada

Vidim sliku i privuče mi pažnju kako su lep i skladan par. A posle pročitam malo o njemu.

Koliko vi znate o njemu?

Pogledajte prilog 1632936

Legenda Sir Christopher Frank Carandini Lee (Belgravija, London, 27. maj 1922 - Bolnica Čelsi i Vestminster, London, 7. jun 2015) i njegova supruga danska slikarka i bivša manekenka Birgit Gitte Kroencke Lee sa svojim Mercedes-Benz 300 SE iz 1966. 🌟 🌹
Super fotka
Odličan glumac
Ne znam nešto puno ali igrao je u Gospodaru prstenova

- Bio je jedini član glumačke ekipe "Gospodara prstenova" koji je upoznao Tolkiena;
- tečno govorio engleski, francuski, italijanski, španski, nemački, švedski, ruski i grčki;
- sa 90 godina objavio hevi metal pesmu "Let legend Mark Me as the King", čime je Li verovatno najstariji hevi metal pevač ikada
negde sam procitala da ustvari nikada nije upoznao Tolkina? inace bas danas sam negde procitala da je poslednje sto je uradio -gledao LOTR pred smrt.Bolnicari su taj film zatekli na tv-u.

Pgrao je dosta dobro i kriminalce i u americkim i engleskim filmovima.

Back