Pozorište Ova će biti ista (Atelje 212)

mr Kiza

Aktivan član
Poruka
1.860
Detaljnije o predstavi:
https://atelje212.rs/predstave/ova-ce-biti-ista-stasa-bajac-premijera/

Pisao sam bio na drugoj temi da sam vec odgledao predstavu iste autorke koja prethodi ovoj ("Ovaj ce biti drugaciji"), i rekao da mi se nije svidela zbog jednostranog prikaza musko-zenskih odnosa. Mislio sam da je autorka u ovom komadu mozda eventualno uspela da bude nesto objektivnija, ali nista od toga. Zapravo je ovo jos mizandricnije ostvarenje, u kome su prikazana trojica pavijana neandertalaca punih kesa, sklonih porocima alkohola i droge, i njihov negativan odnos prema svim devojkama, sa varijacijama zasto su oni zapravo takvi. Nije propusteno da se suptilno posprda ni sa temama Kosova, ni da se provuku aluzije na erotsku fascinaciju sinova svojim majkama. Mislio sam da ce prica biti drugacija od prethodne, ali i tu su one u potpunoj vezi, s obzirom da se sve tri glumice iz "Ovaj ce biti drugaciji" pojavljuju u spotu koji se emituje na platnu scenografije, a jedan od likova biva ubijen na nacin koji je vec opisan u toj predstavi. Sve je to protkano obiljem koriscenja vulgarnih izraza i urlanja protagonista sa scene. Vidim da predstava definitivno ima svoje fanove (iako je bilo vece pred slavu, mala sala je bila rasprodata, a tako je bilo i u novembru kada sam prvi put hteo da odem da je gledam), ali meni je za sada na prvom mestu negativnih ostvarenja koje sam ispratio ove godine i svakako je ne bih ponovo gledao.

Back