Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
I nad papom postoji papa, i nad patrijarhom postoji patrijarh?
Svako ima pravo na sopstveni stav, ali cinizam, predočen u stihovima o papi, kao i omalovažavajući, s visine i arogantan ton pisma (između redova a i u redovima - "Овде нећу улазити у чињеницу како сте и на који начин устоличени на трону Светога Саве, али ћу Вас подсетити да сам још 12. јануара 2010. године, под мојим пуним именом и презименом обелоданио да ћете Ви бити нови српски Патријарх .... Године преко антисрпског „Блица“ јавно сам понудио опкладу да ће нови Патријарх бити Иринеј, владика нишки!" itd) ne bi trebalo da budu svojstveni nijednom verniku. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog gordosti.
Шта ћемо кад је унапред најавио ко ће бити изабран за патријарха?
Поглејте хронолошки време и све ће бити јасно.
Зар неко може бити оптужен за нешто што је унапред предвидео?
О Орвеле! Баш си дилетант. Ниси се сетио нечега што се данас некима мота по главама!
"Običnim" ljudima nikad neće biti jasno ni znano šta to u stvari elita radi...Šta se krije iza težnje posete pape Srbiji i iza otpora istom
činu vrha zapadne elite. Jer papa spada u sam vrh zapadne elite...Šta se hoče time?
Ja tu vidim upotrebu pape (kao institucije)na menjanje Srbije u državu prilagodljiviju zapadu...Trebalo bi uslediti,posle posete,promena
kalendara (s Julijanskog na Gregorijanski...)
Ma mrzi me da ove stvari komentarišem...Uglavnom je opravdano uvredljivo ponašanje zapadnjaka prema nama...Neprijatno i...tačka...
Već vidim reklame: "Dočekajte Novu srpsku Novu godinu (NSNG: 25-ti decembar), Novu godinu (NG: 1. januar), reprizu Nove godine (RNG. 2. januar), Božić (7-mi januar), Staru srpsku Novu godinu (SSNG: 14-ti januar) u restoranu kod gazda Miće... paket 5 in 1... ol inkluziv! Švecki sto sas sve prasićima, a za vegetarijance mlada jagnjetina..."
Svuda u svetu se formiraju monopoli, trustovi, kooperativi, itd. pa je dosao red i na ujedinjenju dve izuzetno jake finansijsko-religiozne organizacije, privilegovane finansijskim imunitetima i osobodjene od bilo kakvog oporeza.