Otvorena veza

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.584
Ja nikad nisam robovala, bukv. Niti meni ko. Totalni off topic.

A za ovu temu imam da kažem sledeće:

Dogovore se muž i žena da imaju otvoren brak. Dozvoljeno im oboma da švrljaju. Muž je švrljao jer je voleo. Žena nije švrljala jer nije volela. Ona je kristalisala termin feminizam u knjigama koje je pisala. (Jedna od) začetnica feminizma.
Mislim toliko o tome da su feministkinje lezbinjakinje i da mrze muškarce.

Što je to, pojma ne znam.

barisca

Poznat
Poruka
7.958
Misliš četiri odjednom u skladu sa temom, ili imaju hronološki red :mrgreen:
Hoces iskreno? Mogu da volim istovremeno vise osoba od ove jedne sa kojom sam trenutno u vezi.

Sto znaci da sam opet promasio sustinu temu, :mrgreen: jer ovi ljudi koji zagovaraju otvorenu vezu, u stvari su takvi da ne vole svoje partnere pravo i istinski. Jer ako te jedan partner ispunjava svojom licnoscu, ne vidim cemu potreba za drugim partnerima.

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.153
monogamnost je pitanje odluke
da li zelis biti nekom lojalan ili ne
Mislim da monogamnost nije pitanje odluke, kao što nije pitanje odluke ni ljubav prema istom ili suprotnom polu.
E sad, naša sredina je takva da potiskuje poligamiju i istopolne veze (u određenom stepenu), a na svakoj jedinki je odluka da li će da dela po društvenim normama i da "glumi" ono što nije, ili će da se prepusti prirodnim nagonima, kakvi god da su.

gost 411056

Aktivan član
Poruka
1.766
Hoces iskreno? Mogu da volim istovremeno vise osoba od ove jedne sa kojom sam trenutno u vezi.

Sto znaci da sam opet promasio sustinu temu, :mrgreen: jer ovi ljudi koji zagovaraju otvorenu vezu, u stvari su takvi da ne vole svoje partnere pravo i istinski. Jer ako te jedan partner ispunjava svojom licnoscu, ne vidim cemu potreba za drugim partnerima.
Cool, ako možes tako, i ako to te druge osobe prihvataju.
Kao što reče Sizif, postoji za to neka prirodna predodredba i koliko ćemo se poviti pred društvenim normama. Moj mentalni sklop kaže da mogu imati osjećanja prema više osoba, samo što nisu iste nijanse i intenzitet osjecanja i uvijek ce postojati ta jedna, koja je vredna odreći se svih drugih.
Na kraju, bude baš tako, monogamija kao izbor.

gost 189405

Elita
Poruka
16.683

Pa da, volim i ja decu, mamu, neke ljude

gost 189405

Elita
Poruka
16.683
Kao što reče Sizif, postoji za to neka prirodna predodredba i koliko ćemo se poviti pred društvenim normama. Moj mentalni sklop kaže da mogu imati osjećanja prema više osoba, samo što nisu iste nijanse i intenzitet osjecanja i uvijek ce postojati ta jedna, koja je vredna odreći se svih drugih.
Amin

barisca

Poznat
Poruka
7.958
Kao u svemu, i za srecnu vezu je potreban odredjen kvalitet. Ako gajis vrednosti najviseg reda onda je sasvim normalo da znas za svoje prioritete. Ja recimo volim da se u vezi osecam samouvereno, nezavisno sta mi sugerise drustvena svest, jer znam da ona nije i ne moze da bude merodavna kada su moja primarna osecanja u pitanju.

petunija_love

Veoma poznat
Poruka
11.250
Da l' biste pristali da sa nekom osobom koja vam je bezuslovno gotivna budete u otvorenoj vezi, dopustajuci joj izlete sa strane, cime joj i uskracujete prevaru kao opciju (jer ne moze da vas prevari, ako joj je "prevara" dopustena). Jel moguce da nekog bezuslovno simpatisete do tog nivoa da pristanete na kompromis da mu dopustite i neki izlet sa strane (kao i on vama) ili mislite da ti izleti sa strane, ako se vec tako jako simpatisete, nisu ni potrebni, vec ste jedno drugom dovoljni? Dal mislite da bi veze i brakovi duze trajali kada bi se tolerisalo ljubavisanje ili bi se time ucinili jos labavijim?

Je l' bi mogli ovo da podnesete i koliko biste dugo izdrzali pre no sto biste pukli?
naravno da bih, ako je u pitanju neku duži ,,staž" veze, jer sasvim prirodno je da u dugim vezama i brakovima partneri švrljaju-sasvim je neprirodno što svi to serendaju da ne rade
za takve stvari potreban je dogovor, prvo da ne startuju u jeku zaljubljenosti-ako postoji, a postoji
drugo, ako je neki površan odnos sa povremenim viđanjem, a dobrom konekcijom-i to je ok

момоа

Legenda
Poruka
69.418
naravno da bih, ako je u pitanju neku duži ,,staž" veze, jer sasvim prirodno je da u dugim vezama i brakovima partneri švrljaju-sasvim je neprirodno što svi to serendaju da ne rade
za takve stvari potreban je dogovor, prvo da ne startuju u jeku zaljubljenosti-ako postoji, a postoji
drugo, ako je neki površan odnos sa povremenim viđanjem, a dobrom konekcijom-i to je ok

Lagao bih kad bih rekao da nisam zbog tebe otvorio ovu temu

BAMBINO_NEGRO

Iskusan
Banovan
Poruka
5.749

To je više nego oke