Otvorena prva škola seksa, mnogo će se raditi praktično

Papa Smurf

Elita
Poruka
17.348
U blizini Beča otvorena je prva međunarodna škola seksa. Cilj celokupnog nastavnog programa je naučiti ljude raznolikim seksualnim tehnikama koje će promeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih.

Ilva-Maria Thompson, direktorka škole rođena u Švedskoj, tvrdi da, uz sve ostale grane obrazovanja, postoje kvalitetni programi za vežbanje uma i tela, ali ne i sistematski razvijanje seksualnih veština, prenosi k13fok.com.

Štaviše, u obrazovnim institucijama seks je često tabu-tema, spominje se tek u uskoj povezanosti sa reprodukcijom, a teme užitka i seksualnih veština redovno se izbegavaju.

"Naš nastavni program uključuje i teoriju i praksu. Teorija podrazumeva osvrt na prošle i savremene teorije seksualnosti, a učićemo i seksualne pozicije, tehnike dodira, anatomske činjenice... i, što je najvažnije, učenici će imati praksu."

Upisi u školu počeli su nedavno, a iako nastava počinje tek u prvom mesecu 2012., a semestar košta 1.400 evra, većina kolegija je već popunjena.

Semestar u školi uključuje pet kolegija ili tri intenzivna kursa. Većina nastave odvija se na nemačkom, a postoje i posebni vikend-kursevi za parove.

Škola je smeštena u prostranoj vili iz 18. veka koja se nalazi na oko pola sata vožnje od Beča, a opremljena je svim potrebnim rekvizitima, nastavničkim priborom, laboratorijom i studentskim domom, u koji stane oko 20 studenata.

Direktorka se nada da će oni smešteni u domu biti posebno aktivni u izvršavanju svojih nastavnih obaveza i domaćih zadataka, pogotovo praktičnog dela. Takođe, prezervativa će biti u izobilju i biće besplatni.

U školi će, naravno, biti i ispita, a cilj celokupnog nastavnog programa je "obrazovati ljude o njihovoj i tuđoj seksualnosti, te ih naučiti raznolikim seksualnim tehnikama koje će promeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih", zaključuje direktorka.

Naravno, ovakva škola je podigla dosta prašine, pa su tako neki od oglasa za školu zabranjeni na austrijskoj televiziji, a ispred škole se mogu videti demonstranti koji tvrde da je ovo samo veoma glamurozan i dobro zamaskiran način prodavanja seksualnih usluga, pa školu izjednačuju sa javnom kućom.

prikaz.php


Link

I posle neka neko kaze da ne voli skolu... :lol:
 

Back
Top