Dali je pametno u ovim vremenima otvoriti radnju tipa SVE ZA 1 EVRO[pa bas i nebi bilo sve za 1 evro ali priblizne cene 1 evru bar jedan deo] i dali je to uopsteno govoreci pametno?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dali je pametno u ovim vremenima otvoriti radnju tipa SVE ZA 1 EVRO[pa bas i nebi bilo sve za 1 evro ali priblizne cene 1 evru bar jedan deo] i dali je to uopsteno govoreci pametno?
svaka roba ima svoga kupca, ako ne mislis tako ostavi se trgovine... mnogo takvih radnji jos uvek postoji i rade sa solidnim profitom, ali to ne znaci da ce i tebi ici dobrosvaki pocetak je tezak i svaki posao nosi rizik....
Ja znam coveka iz Novog Sada dva puta smo ga u decembru i jednom u novembru vracali sa mosta "Duga"(hteo da se baci) imao je radnju sve za 100 dinara propao skroz .
U pocetku je imao vezu da nabavi robu jeftino ,onda je veza i robu je morao da nabavlja legalno ,gazda lokala mu digao zakup za 100 posto ,radnice ga potkradale (to je mogao da spreci)
Porez ga je an kraju ugusio ostao je bez kuce!
Oprez
Evo ja planiram da otvorim u Srbiji - "Sve Za 200 dinara" prodavnicu i trazim partnere.
Prodavnica bi kostala oko 50 000 evra da se otvori. Svako ko ima izmedju 500 + evra moze da udje u kombinaciju. zaposlili bi oko 20 ljudi da radi u prodavnici 24 sata. Oko 300 000 evra godisnje ce biti troskove radna snaga i rentiranje prodavnice. Svi koji uloze mogu takodje dobiti i posao u prodavnici,
Da bi prodavnica bila profitabilana mora biti velika najmanje 700m2, i da ima nekoliko hiljada proizvoda. Sve ostalo je siguran promasaj. U Engleskoj, na primer ima funtara POUNDLAND koji prodaje sve za funtu i prosperira, non stop otvara nove radnje po celoj Engleskoj i ima proizvode koji su kvalitetni i jeftini. Slicnih funtara ima na svakom trznom centru i uvek su pune. zarada po artiklu je oko 20p, jer na veliko se vecina proizvoda moze kupiti za 67 penija. (plus pdv 20%).
Pitao sam jednog prijatelja iz Indonezije sta misli o tim funtarama i rece mi da oni imaju nesto slicno u Indoneziji samo sto je sve 50 penija. po kojoj ceni ono nabavljaju robu?
Znaci ako su funtare profitabilne u Engleskoj gde su plate u proseku 2500 evra onda ce sigurno da budu jos uspesnije u Srbiji gde su plate 150 evra u proseku. Znam zenu koja kupuje robu u funtari za funtu (125 dinara) i prodaje je na limundu u Srbiji za 500 do 600 dinara + 200 dinara postarina. zato mislim da je 200 dinara dorba cena, marza bi bila oko 80 dinara u proseku. Ako poredimo sa Pondlandom koji proda oko 5000 proizvoda dnevno onada mozemo ocekivati da prodamo u Srbiji oko 3000 proizvoda svaki dan. Profit bi bio oko 2000 evra na dan. sto znaci oko 500 000 evra godisnje.
vecina robe bi se uvozila iz Engleske po 80 dinara po artiklu + PDV u Srbiji.
Gledao sam po beogradu prodavnice "sve za evro" i slicno. Sve su bedne po izboru, izgledu i kvalitetu. Nije ni cudo sto propadaju.
Sva sreca te nemas lovu jer bismo dobili jos jednog monopolistu![]()
Da, odlicna ti je ideja za velicinu prodavnice. Kada bi neko otvorio prodavnicu velicine jednog supermarketa, sa svim onim reklamama kao i kada se otvaraju razne IDEA-e i Rode, ima velike sanse za uspeh. Jedini problem u tvojoj prici su ulaganja. Ja kad bih imao 50 000 evra, zakupio bih celu pijacu, i drzao monopol na istoj.
50 000 evra su velike pare za trosak, ali ne bas tako velike za bilo koji biznis. Sve za 200 dinara je mnogo unosnije od pijace.