otvaranje privatne skole jezika.

jockobocko

Zainteresovan član
Poruka
187
cao svima,
ja sam jos pre 4 godine zavrsila fakultet u Americi, diplomirala sam na komunikacijama, medjutim sada bih volela da idem u drugom smeru i da mozda otvorim svoju skolicu engleskog jezika. S obzirom da nisam diplomirani filolog iako egleski jezik odlicno znam (ipah sam studije zavrsila na ovom jeziku)... da li neko moze da me uputi da li bih mogla da otvorim skolu ukoliko polozim neke strucne ispite kako bih bila i zvanicno sertifikovana. Pogledala sam na sajtu British Council, ali mislim da nema testova kojima se moze dobiti takav sertifikat. U koliko bih otvorila skolu na ime nekoga ko je diplomirani filolog a ja samo radila kao saradnik, sta bih u tom slucaju polagala.

ocekujem vase odgovore,
puno hvala
:p

cao svima,
ja sam jos pre 4 godine zavrsila fakultet u Americi, diplomirala sam na komunikacijama, medjutim sada bih volela da idem u drugom smeru i da mozda otvorim svoju skolicu engleskog jezika. S obzirom da nisam diplomirani filolog iako egleski jezik odlicno znam (ipah sam studije zavrsila na ovom jeziku)... da li neko moze da me uputi da li bih mogla da otvorim skolu ukoliko polozim neke strucne ispite kako bih bila i zvanicno sertifikovana. Pogledala sam na sajtu British Council, ali mislim da nema testova kojima se moze dobiti takav sertifikat. U koliko bih otvorila skolu na ime nekoga ko je diplomirani filolog a ja samo radila kao saradnik, sta bih u tom slucaju polagala.

ocekujem vase odgovore,
puno hvala
:p

Jеси сигурана да треба да будеш филолог да би била фласник и директор школе страних језика ? Мислим то ми јако чудно да некажем превише бирократски чак и за Србију... Шта онда неко да би отворио софтверску фирму мора да буде дипломирани информатичар... не би рекао да је тако...

Slazem se ali moraju da postoje odredjeni standardi, na primer moze da vlasing bude bilo ko sa novcem ali da bi se dobila dozvola za rad mora da postoji sertifikovana osoba za taj posao, sto bi verovatno u ovoj slucaju bio filolog. zar ne?

То наравно мора да запосли професора енглеског не може она радити ако нема диплому али опет бзв је ако не може да буде власник и да води фирму...

Иначе имам пар другава који нису ван Европе нигде отишли (ни у УК ) и имају сертификат енглеског којим могу да предају енглески деци до 4. разреда и сад ако још нешто положе могу да предају и одраслима... Мислим да се ради о "Cambridge" сертификату али нисам сигуран....Оно што сам чуо јесте да овај сертификат не може да се добије брзо тј. да су потребне године слушања предавања...значи може да га добије неко ко је слушао енглески од 2-3 разреда па до данас...наравно под "слушао" подразумева се приватна школа...

da li su oni upisivali kurseve neke??
ja sam celu osvovnu i srednju imala engelski, i naravno zavrsila faks u americi na engleskom jeziku.

Они су редовно слушали енглески у приватним школама .... Значи како школска година траје 3 пута недељно су имали наставу минимално... Мислим да би најбоље било да одеш до неке озбиљније школе страних језика и да се распиташ... наравно не мој да кажеш да желиш да им будеш конкуренција него би волела да можеш да предајеш енглески и сл ... можеш рећи рецимо да треба да се запослиш у некој страној фирми која жели да има свог професора енглеског за потребе радника...то сам чуо да у неким фирмама има.... ;)

Back