Отварање Олимпијских игара 2024. или сумрак цивилизације?

То свакога изнервира.
И мене нервира кад налетим на снимке Јоване Јеремић кад парадира као генерал или царица, утроба ми се окрене кад видим шта се све у овој држави дозвољава и коме, али то не значи да сам слепа за остало.
Moj utisak je da bednici kakvi smo postali gledamo kako da srucimo nas "pravednicki gnev" na ljude koje je bezbedno pljuvati, a ovde vredimo koliko kanalizacija u Dunavu.

Moj utisak je da bednici kakvi smo postali gledamo kako da srucimo nas "pravednicki gnev" na ljude koje je bezbedno pljuvati, a ovde vredimo koliko kanalizacija u Dunavu.
Српски народ одавно није народ војводе Мишића, постали смо мишеви, уљуљкани у доба социјализма, растргнути инфлацијама, наплашени ратовима, чекамо да нам неко донесе нешто боље и лепо, а да сами не мрднемо дупетом.

Ne.. cak je Hitler "progutao arijevsku knedlu" i nije zabranio učestvovanje Džesi Ovensa na Olimpijskim igrama u Berlinu 1936. i njegove 4 zlatne medalje
Pogledajte prilog 1586401

Da, ja sam bas spomenula Ovensa na nekoj temi.
I ne samo njega, mnogo puta su sportisti bili cak i otvoreno protiv neke politike a politicari im nisu mogli nista.

Dobar primer je Muhamed Ali koji je bio veliki kriticar Vijetnamskog rata, lomili su ga, oduzeli mu sve titule, osudili ga ali on je uvek stajao iza one koju vecina roditelja i danas pominje deci "nije koliko jako mozes da udaris vec koliko jak udarac mozes da izdrzis".

Pa opet su mu ti isti politicari dali olimpijsku baklju u Atlanti koju je drhtavim rukama i upalio.

Mnogo su nekulturni ispali prema sportistima.

Mislim da postoji mnogo ljudi na ovoj planeti koji su skrajnuti zbog godina ili se tek vaspitavaju, puno siromasnih, puno invalida, puno bilo kog sveta koji ceka taj neki festival i to neko otvaranje da se poraduje, da mu dan bude lepsi i tako dalje.

Primer je moja baka. Ona ima preko 90 godina, zivi potpuno sama, izgubila je celu svoju porodicu, sport obozava, prati sve sportove, zna sve sportiste, to je njen nacin prisustva na svetu.
Majku mu, ona je manjina, i ona zasluzuje da joj bude lepo, da skuva to sta moze da pije i da ulepsa sebi vece.

Ako idemo ka manjinama, mnogooo je manjina na svetu, mnogo ponizenog, mnogo unesrecenog sveta.
Dajte im nadu, ulepsajte im dan.

Moj komsija kada sam bila dete bio je invalid, bio je covek kada sam ja bila dete. On je bio najveci navijac fudbalskog kluba. Pricala mi je mama da kada bi deca igrala loptu na ulici on bi kroz resetke terase kao sutitao nogicama. Divan covek.
Svejedno, imao je dozivotne ulaznice za neku lozu na stadionu. O tome se ranije bar malo vodilo racuna.

Stadion je inace od reci stadia, grcke mere za duzinu, nesto manje od 200m, sto je bila osnova trkackih takmicenja u Olimpiji.
Zato su mahom svi imali stadione, kao i iz prakticnih razloga, ali okej to nije nuzno.
Ali uznemiriti ljude kojima treba da bude lepo dok cekaju sportiste...cemu, zasto...

Церемонија је врло злонамерна, циљано. А јесте слободно креирана, то је бар очигледно.
И не уклапа се у перцепцију огромне већине људи на кугли земаљској, колико год се ви упињали да докажете супротно.
Nema nikakve zle namere. Vidim da najvise smeta onaj mali deo sa modnom reviom. U modnom svetu jesu najcesce gej i isfeminizirani muskarci, tako jeste, ali to samo po sebi nije nikakva zla namera.Nameru su imali da pokazu sve razlicitosti iz svoje percepcije(mode). I tu je zaista bilo svakakvih osoba, od zene sa velikim viskom kilograma obucene u ono sto se te zene neusudjuju da obuku do zene sa bradom. Uzeto je umetnicko delo Tajna vecera,jer je to nesto sto se cesto uzima kao inspiracija,a oni to ne vide kao nikakvo skrnavljenje. Naravno ne bismo videli ni mi da je u sredini umesto debele zene bila neka nezna, ljupka i beskrajni zenstvena zena, a oko nje takodje ugladjene zene sa ukusom koje za nas pojam nisu vulgarno obucene. Da li bismo se tada bunili? Naravno da ne bi... Da se razumemo, nije to nesto sto se meni ama uopste svidja, ali razumem da to postoji, razumem razlicite poglede na stvari, a na kraju uvek je i postojalo...
Dakle sa jedne strane nemamo po mom misljenje nikakvu zlu nameru u smilu da pokazuje prezir i mrznju prema ljudima, a sa druge strane milione ljudi po citavoj Evropi koji mrze, preziru, zele najgore, da mogu satrli bi celu onu reviju .Pa se to siri na mrezama na milone koji nisu ni gledali ceremoniju, pa se pljuje, mrznja se mnozi i buja zahvaljujuci mrezama jako brzo. Nemojte da vas zavara vreme mira koje nedozvoljava ratne osvete i da mislite kako su eto mrzitelji dobri, jer tim "drugacijima" nista ne fali. A ustvari cim dodje do ratova i mrzitelji dobiju slobodu ulice ce biti krvave od krvi tih gejeva.Narod ce ih razapeti, njih i sve koji su drugaciji.Kad dodje ta sloboda za nasilje, zvana rat, onda se vidi ko zaista i sta zeli...Ne bi naravno svi ubijali,neki bi okretali glavu, neki bi rekli "zasluzili su". Uglavnom svi oni zajedno cine jednu ogromnu masu i sadrzani su u njoj....Nasa percepcija je takva sve vreme,mi mislimo da nesto trpimo sa njihove strane godinama,oduvek,da im sve dajemo i dozvoljavamo, a oni su nezahvalni i traze jos. Jos su i losi, zlonamerni, zele da vladaju svetom i skrnave religiju... Sva ta percepcija dovela je do ogromne mrznje koja uvek moze da eksplodira i u kojoj se zlocini mogu ciniti...

GTrrl_iXkAAHiBh.jpg

Umetnicki direktor OI Tomaso Jolly koji je osmislio performans na otvaranju olimpijskih igara.

Да, али нису били заступљени сви. Није било стрејт мушкараца и жена, или су се просто изгубили у мору брадатих жена, испалих мудашаца и иних на сцени.
Апсолутна диспропорција.

Nema nikakve zle namere. Vidim da najvise smeta onaj mali deo sa modnom reviom. U modnom svetu jesu najcesce gej i isfeminizirani muskarci, tako jeste, ali to samo po sebi nije nikakva zla namera.Nameru su imali da pokazu sve razlicitosti iz svoje percepcije(mode). I tu je zaista bilo svakakvih osoba, od zene sa velikim viskom kilograma obucene u ono sto se te zene neusudjuju da obuku do zene sa bradom. Uzeto je umetnicko delo Tajna vecera,jer je to nesto sto se cesto uzima kao inspiracija,a oni to ne vide kao nikakvo skrnavljenje. Naravno ne bismo videli ni mi da je u sredini umesto debele zene bila neka nezna, ljupka i beskrajni zenstvena zena, a oko nje takodje ugladjene zene sa ukusom koje za nas pojam nisu vulgarno obucene. Da li bismo se tada bunili? Naravno da ne bi... Da se razumemo, nije to nesto sto se meni ama uopste svidja, ali razumem da to postoji, razumem razlicite poglede na stvari, a na kraju uvek je i postojalo...
Dakle sa jedne strane nemamo po mom misljenje nikakvu zlu nameru u smilu da pokazuje prezir i mrznju prema ljudima, a sa druge strane milione ljudi po citavoj Evropi koji mrze, preziru, zele najgore, da mogu satrli bi celu onu reviju .Pa se to siri na mrezama na milone koji nisu ni gledali ceremoniju, pa se pljuje, mrznja se mnozi i buja zahvaljujuci mrezama jako brzo. Nemojte da vas zavara vreme mira koje nedozvoljava ratne osvete i da mislite kako su eto mrzitelji dobri, jer tim "drugacijima" nista ne fali. A ustvari cim dodje do ratova i mrzitelji dobiju slobodu ulice ce biti krvave od krvi tih gejeva.Narod ce ih razapeti, njih i sve koji su drugaciji.Kad dodje ta sloboda za nasilje, zvana rat, onda se vidi ko zaista i sta zeli...Ne bi naravno svi ubijali,neki bi okretali glavu, neki bi rekli "zasluzili su". Uglavnom svi oni zajedno cine jednu ogromnu masu i sadrzani su u njoj....Nasa percepcija je takva sve vreme,mi mislimo da nesto trpimo sa njihove strane godinama,oduvek,da im sve dajemo i dozvoljavamo, a oni su nezahvalni i traze jos. Jos su i losi, zlonamerni, zele da vladaju svetom i skrnave religiju... Sva ta percepcija dovela je do ogromne mrznje koja uvek moze da eksplodira i u kojoj se zlocini mogu ciniti...
Nisi u pravu.

Reci mi da si homofob bez da mi kazhesh da si homofob.

Primetio sam da ljude sa ogranichenim kapacitetom vredja moderna umetnost, bukvalno ih vredja. Marina Abramovich sada vec legendarna umetnica al je nashi prostaci mrze, nije im svejedno kao meni npr Ceca i Brena, ne ne njih to vredja, oni bi nju u zatvor strpali....****.

Poslednja izmena od moderatora:

Primetio sam da ljude sa ogranichenim kapacitetom vredja moderna umetnost, bukvalno ih vredja. Marina Abramovich sada vec legendarna umetnica al je nashi prostaci mrze, nije im svejedno kao meni npr Ceca i Brena, ne ne njih to vredja, oni bi nju u zatvor strpali....****.

jedan od normalnih :namcor:
ostali su uglavnom veličanje satanizma
Dok je ovaca biće i vune ! kako se ona dobro zabavla i uzima za to dobre pare

ОВО ЈЕ ТАКО ЈЕБЕНО 🚨

Олимпијске игре ТЕРАЈУ боксерке да уђу у ринг са БИОЛОШКИМ МУШКАРЦИМА ⚠

Сваки болесник одговоран за ово треба да буде бачен у затвор ако било која од ових девојака икада умре на мечу.

Обратите пажњу на поражени израз на њеном лицу док се суочава са Кхелиф Имане, која је једна од неколико трансродних спортиста који варају на Олимпијади.
Вероватно се плаши да проговори јер ће бити кажњена ако то учини.

ОВО ЈЕ ТАКО ЈЕБЕНО 🚨

Олимпијске игре ТЕРАЈУ боксерке да уђу у ринг са БИОЛОШКИМ МУШКАРЦИМА ⚠

Сваки болесник одговоран за ово треба да буде бачен у затвор ако било која од ових девојака икада умре на мечу.

Обратите пажњу на поражени израз на њеном лицу док се суочава са Кхелиф Имане, која је једна од неколико трансродних спортиста који варају на Олимпијади.
Вероватно се плаши да проговори јер ће бити кажњена ако то учини.
Овде се већ не бих сложила са тобом.
Нико те жене силом не гура у ринг, нити у атлетску и пливачку стазу.
Да имају и мало памети, бојкотовале би сва та такмичења, организовале конференције за медије, вршиле притисак на своје савезе.
Све док оне ћуте и добровољно узимају учешће у овом лудилу могу да се иживљавају са њима како желе.

Да имају и мало памети, бојкотовале би сва та такмичења, организовале конференције за медије, вршиле притисак на своје савезе.
Све док оне ћуте и добровољно узимају учешће у овом лудилу могу да се иживљавају са њима како желе.
Па где сме , тренирала годинама за ту олимпијаду , држава инвестирала у нју , радовала се и на крају јој нека наказна елита потури мушкарца !
Шта да ради , може да заради моменталну дискфалификацију до краја живота
Сећате се нашег Чавића !
САМО ЗБОГ ЗАСТАВЕ !!!!! Ало ... само због заставе !!!!🤬
Цео живот посветио пливанју
Нешто је много наказно и девијантно опасало свет
То мора пући негде !

Па где сме , тренирала годинама за ту олимпијаду , држава инвестирала у нју , радовала се и на крају јој нека наказна елита потури мушкарца !
Шта да ради , може да заради моменталну дискфалификацију до краја живота
Сећате се нашег Чавића !
САМО ЗБОГ ЗАСТАВЕ !!!!! Ало ... само због заставе !!!!🤬
Цео живот посветио пливанју
Нешто је много наказно и девијантно опасало свет
То мора пући негде !
Дође време да се нешто пресече, да се поднесу жртве...ако још није дошло, онда ништа . Нека и даље грле своје осећамсекаожена противнике и нека им гледају у леђа на постољима.

Pozabavi se ovim, pusti ti manjine
Pogledajte prilog 1586474

То свакога изнервира.
И мене нервира кад налетим на снимке Јоване Јеремић кад парадира као генерал или царица, утроба ми се окрене кад видим шта се све у овој држави дозвољава и коме, али то не значи да сам слепа за остало.
Чекај, бре, па и ово је Јована Јеремић :eek:

Дође време да се нешто пресече, да се поднесу жртве...ако још није дошло, онда ништа . Нека и даље грле своје осећамсекаожена противнике и нека им гледају у леђа на постољима.
zato je Nole veliki !
Celom svetu je rekao NE ! Vakcini i izgurao svoje

Оваким наративом који се форсира може доћи до веће хомофобије.

Мислим да људе не вређа модерна уметност, већ средства и симболи који се користе у истој. Рецимо, бласфемија је увек "захвална", јер ће изазвати пажњу, а и рекације верника. У неким државама је и данас кривично дело.

С друге стране, под модерном уметношћу може да се сматра оно што ради Марина Абрамовић, као и оно што раде Брена или Цеца, само што ће некима бити уметност једно, а ово друго неће и обратно. Неки неће ништа од тога сматрати уметношћу.

Тако су добитнице највеће државне награде Србије - златне медаље за заслуге, управо споменута Марина Абрамовић и Зорица Брунцлик. Како ће се ко одредити према томе, друго је питање, али је чињеница.

Ljut sam na tvoj komentar...

...sportisti bi trebalo da se bave sportom i da ih interesuje samo sport na sportskom takmicenju...
...a ne da se bave ispravljanju ludila tako sto ce protestvovati i bojkotovati. Ko zna koliko bi to, na takav nacin, trajalo, a Olimpijske Igre su svake 4 godine, nekima i poslednje u karijeri, bas ne bi trebalo da se bave i investiraju u borbu protiv ludila. Ludila do koga nije ni smelo da dodje. Ikada.

Vidis da i samo na ovom micro nivou ove teme, imamo "problem" da dobijemo razumno objasnjenje od nekoliko zrtava lobotomije... Svi vrte istu matricu i izmisljaju "zasto mrzite", "istok-zapad", "umetnost-Ceca"...
Ko zna kako bi se proveli, sta bi dozivljavali i sa cim bi se susretali sportisti u suprotstavljanju ludilu protiv glavnih i odgovornih...

Pa dobro ali budalasanje onih koji se ne bore za medalje je nekoga kostalo karijere.

Prosle igre su bile odlagane zbog kovida a na ovima su se dosetili da prozdrljivost nije smrtni greh...sto je inace jako bitno za sport.
Od presudnog je znacaja.

Osam godina su nekome uzeli, citav pik karijere.

U pravu je onaj Hrvat sto nije hteo da mlati zastavom po kisi tik iznad reke. Kaze covek manite me, ujutru izlazim na takmicenje i tu nema popravnog, mogu da se razbolim, povredim.
Covek 100% u pravu.

Оваким наративом који се форсира може доћи до веће хомофобије.

Мислим да људе не вређа модерна уметност, већ средства и симболи који се користе у истој. Рецимо, бласфемија је увек "захвална", јер ће изазвати пажњу, а и рекације верника. У неким државама је и данас кривично дело.

С друге стране, под модерном уметношћу може да се сматра оно што ради Марина Абрамовић, као и оно што раде Брена или Цеца, само што ће некима бити уметност једно, а ово друго неће и обратно. Неки неће ништа од тога сматрати уметношћу.

Тако су добитнице највеће државне награде Србије - златне медаље за заслуге, управо споменута Марина Абрамовић и Зорица Брунцлик. Како ће се ко одредити према томе, друго је питање, али је чињеница.

Jeste i dajemo po 200 000 evra svakoj zlatnoj medalji.

Vazno je da deci koja osvojise u poslednjih pet dana silne medalje na takmicenjima i olipijadama u nauci dajemo sisarku da se zakite.

Ali...to ce uvrediti lgbt...i gojazne...i folk pevacice koje su zaduzile narod...i ovakve, onakve, sve koji se uvrediti mogu.
Valjda je lakse uzeti zlato iz fizike na svetskom nivou nego u sportu ili otpevati nesto.

Kako cenimo ucene i pametne, tako nam se i vraca.
Ako svetsko zlato donosi novac, neka daju novac i deci koja donesu zlato u nauci.

Ljut sam na tvoj komentar...

...sportisti bi trebalo da se bave sportom i da ih interesuje samo sport na sportskom takmicenju...
...a ne da se bave ispravljanju ludila tako sto ce protestvovati i bojkotovati. Ko zna koliko bi to, na takav nacin, trajalo, a Olimpijske Igre su svake 4 godine, nekima i poslednje u karijeri, bas ne bi trebalo da se bave i investiraju u borbu protiv ludila. Ludila do koga nije ni smelo da dodje. Ikada.

Vidis da i samo na ovom micro nivou ove teme, imamo "problem" da dobijemo razumno objasnjenje od nekoliko zrtava lobotomije... Svi vrte istu matricu i izmisljaju "zasto mrzite", "istok-zapad", "umetnost-Ceca"...
Ko zna kako bi se proveli, sta bi dozivljavali i sa cim bi se susretali sportisti u suprotstavljanju ludilu protiv glavnih i odgovornih...
Ово лудило је почело много раније, требало је да реагују одмах, још кад је онај пливач узео злато пре годину дана.
Ок, мало са закашњењем јесте реаговано у том случају и пливачки савез је забранио, али остали и даље ћуте.
Имали смо и тему о томе овде, неке жене су у борбама озбиљно повређене, али ево их и на Олимпијским играма.
Да је ова боксерка данас озбиљно повређена, шта мислиш, да ли би јој била важна медаља?
О томе пишем.

Верујем да би веома мали број људи био спреман да укине себи егзистенцију зарад борбе за идеологију.
Знам море људи који имају јако лепу причу али дела изостају.
На крају је ипак слађа плата и безбрижност и летовање. ;)
Није лако бити индивидуа.
Колико нас је спремно да жртвује све за идеале?
Пази све. Немаш више ни плату, ни за дете екскурзију, ни за ципеле, више гладна него сита, ругају ти се и исмевају на сваком кораку, они који те подржавају не смеју да се огласе.
Једна је Јованка Орлеанка.
Дакле, поштено говорећи сви ми чекамо неку савремену Јованку.

Back