OTVARANJE MENJACNICE

ekonetik

Početnik
Poruka
1
Ako imate iskustva u otvaranju menjacnice, samom poslu, polaganju za dobijanje certifikata Narodne Banke, opremi koja je potrebna za rad, novcu koji je potreban za sam rad, formiranju kursne liste i ostalim detaljima, ostavite poruku.
 
Idi u najbizu filijalu NBS i trazi referenta za otvaranje menjacnice.Dace ti sve informacije potrebne.Za pocetak posla ti je potrebno ok 5k do 500k eura,u zavisnosti od ambicija i klijentele.Mozes da radis iz lokala ili iz stana,kurs odredjujes sam...samo da znas,posao je u opadanju,konkurencije mnogo.
Ako ti treba jos info,javi pp
 
Potrebno je minimum 5 000 eura pocetnog kapitala na ziro racunu menjacnice. Provizija je veoma mala i prakticno se samo vrti ulozen novac. Racunaj: ako prodajes euro po 99 dinara,a kupujes po 97(sto je inace i dobra zarada u menjacnicama) imas 2 dinara zarade po jednom euru,20 dinara na 10 eura,200 dinara na 100 eura,a 2000 dinara na 1000 prodatih eura...pa ti vidi....troskovi lokala,porezi,radnici,rashodi... Ne vidim neku buducnost u tome.
 
da,da...svi kukaju nema se...a prave se kuce,novi lokali...po nekima,ni u cemu nema posla,samo da se ne pravi konkurencija ili sta vec
sta god da pocnete da radite ozbiljno isplati se i sve je bolje nego raditi za druge!!!
 

Back
Top