Otvaranje male piljare?

Aragorn32

Obećava
Poruka
57
Pozdrav svima!

Razmisljam da otvorim malu piljaru pa me zanima koliko bi mi novca otprilike trebalo za pocetak? Dakle, koliko kosta sve to oko registracije firme, fiskalna kasa, papiri, pecati itd itd...? Dalje, koliko bi novca trebalo za neke skromnije rafove i da se napuni robe tj. voca i povrca lokal od 15-ak kvadrata?

Unapred hvala.

Odlična ideja
Treba ti oko 10000 dinara za sve u APR i 10 dana
To je super posao kupuješ robu na kvantašu i prodaješ.

Nadam se da je lokal na ekstra mestu ,ako nije mani se ćoravog posla .
Drugim rečima lokal mora imati i više nego dobru lokaciju recimo ako si u Novom Sadu taj lokal košta najmanje 30 eura po kvadratu ili 50 eura u Beogradu ,ako je ta cena lokala onda je lokal dobar ako nije .
Onda su šanse za uspeh male ili nikakve tj veće su šanse da dobiješ loto premiju nego u lošem lokalu od 150-200 eura mesec da napraviš posao 2011 godine

Cekaj, na svakoj temi istices te cene lokala. Ja sam u par navrata pokusao da ti kazem da prosto nije svuda tako. Imas odlicne savete, svaka cast, pogotovo ovo oko papirologije, ali kad ljudi procitaju cene lokala, verovatno izgube volju. Situacija kod nas u Smederevu: ima mnogo novoizgradjenih zgrada. Na dobrim lokacijama. Ali, lokali zvrlje prazni, jer ih prosto ima pregrst. Plus, malo malo neki lokal u starogradnji se oslobodi, pa moze i tu. Dakle, zasto bi taj kome lokal stoji prazan godinama nabijao cenu? Zar mu nije u interesu da ga da makar za 50 evra, samo da nesto kaplje? Kriza je, ljudi nemaju para, i ne vidim zasto bi neko forsirao 1000 evra za lokal. Slazem se za knez Mihailovu u BG-u, ili Zmaj Jovinu i Dunavsku u NS-u, ali u manjim gradovima nije tako.

Konkretno za ovu temu, kolike su mesecne dazbine bas me zanima?

I jos jedna stvar vezana za lokaciju. Jeste bolje biti u centru gde prodje milion ljudi, ali mislim da nije lose i ako si u nekom delu grada, koliko god da je udaljen od centra, ako u blizini nema pijace i marketa, a ima nekoliko velikih zgrada. Mozda mozes da ih privuces kvalitetom i cenama, pa da ti postanu stalne musterije.

Poslednja izmena:
Pa evo, odmah da kazem da se lokal nalazi na solidnoj lokaciji, 20 metara od glavne ulice, nalazi se u ulici koja je prometna i udara na glavnu tj. na centar grada. Inace, radi se o malom mestu u unutrasnjosti. Lokal je moj tako da ne bih placao kiriju. Takodje je vazno reci da se u neposrednoj blizini mog lokala vec nalazi piljara koja radi solidno. Jos da kazem da ne ocekujem da se obogatim od pomenutog posla vec samo da imam zaradu za jednu platicu od 300 evra recimo i bio bih zadovoljan, da radim sam u radnji i budem svoj gazda bez da mi razni sefovi i sefici vise nad glavom.

Jos me zanim koliko bi mi otprilike novca trebalo da taj lokalcic od 15-ak m2 napunim vocem i povrcem i da mogu da startujem sa radnjom?

Back