Otvaranje i čišćenje tastature ?

OrangeC

Iskusan
Poruka
6.363
Tatatura je Logitech Y-BL49, svašta je napadalo između dugmića i mora da se očisti, osim šrafova, na donjoj strani poleđine, na gornjoj se nalaze, kao neki čepovi od gume.Pokušavam sa jako tankim šrafcigerom da ih sklonim, ali ne uspevam. Da li jednostavno da ih "iskopam", po cenu da se ne sačuvaju, i na šta da obratim pažnju, kod čišćenja jer nemam iskustva. Hvala unapred !
 
..eee..ja sam vise puta rasklapala tastaturu.. do najsitnijih delova.. cistila dugme po dugme.. u pitanju je bila microsoft-ova tastatura.. i uvek je sve bilo ok.. medjutim, desilo mi se da uradim istu stvar sa drugom tastaturom..nekom jeftinijom.. i kad sam sve ponovo sklopila, nije htela da radi! kompjuter je prepozna i kao sve ok, ali dugmici ne rade! Tako da ne znam sta bih te posavetovala.. a mislim da je najbitnije da obratis paznju cime cistis..
 
Ja moju tastaturu običnu Logitech -YU-SU45 perem tako što je rasklopim izvadim čip i onu providnu foliju i odložim na stranu....Dugmiće sipam u lavor sa sapunicom...Gumu za dugmiće operem tušem, kao i zadnji i prednji deo tastature...Posle kad se sve osuši sklopim je kako je bilo, osim dugmića...njih vadim iz lavora, brišem maramicom i vraćam na mesto...Glanc nova..sija se..
 
..ii?? sta se desava? si uspesno odradio :)?

Hvala na interesu :hvala:

Nisam, jer kada se odvoje sastavni delovi, i kada se deo sa tipkama okrene naopačke, to ne može definitvno da se odvojim iako, sam odšrafio i neke dodatne šrafove, na toj limenoj tabli, ima masu nekih plastičnih ili gumenih varova, da to tako nazovem . Vidim kroz pukotinu tu gumu ispod dugmadi, ali ne mogu da doprem do nje. Daću sutra tatici da to pogleda, jer je on kupio , meni se nikad nije sviđala, najboje su najprostije, chikony tastature :deda:
 
Hvala na interesu :hvala:

Nisam, jer kada se odvoje sastavni delovi, i kada se deo sa tipkama okrene naopačke, to ne može definitvno da se odvojim iako, sam odšrafio i neke dodatne šrafove, na toj limenoj tabli, ima masu nekih plastičnih ili gumenih varova, da to tako nazovem . Vidim kroz pukotinu tu gumu ispod dugmadi, ali ne mogu da doprem do nje. Daću sutra tatici da to pogleda, jer je on kupio , meni se nikad nije sviđala, najboje su najprostije, chikony tastature :deda:

Tebi treba ovo : http://www.limundo.com/kupovina/USB-USISIVAC-ZA-TASTATURU-/1565565

looool
 


da znas da mu treba . ciscenje nije neka egzaktna nauka,imas srafove koje odvrnes ,cim nece plastika da se ovoji neki sraf je sakriven ispod nalepnice ili gumice protiv proklizavanja,kada rasklopis imas foliju na koju moras da pripazis da je ne ogrebes,nju prebrisi ako je zamascena nikako ne peri,ako imas i gumu koja ide preko folije ,dobro je centriraj kada je budes sklapao
dugmici tastature ne verujem da mozes da izrucis kao na starijim,vec je svaki montiran na gornju plastiku i ima svoj mehanizam,gurnes ravan srafciger ispod njega i svako dugme izvadis cupajuci ga na gore. veci tasteri tipa tab,enter,space imaju metalnu zicu ispod koja sluzi kao opruga koja vraca dugme u gornji polozaj,kada budes vracao samo zicu lepo namesti u leziste i pritisni taster da legne u svoju rupu

cistio sam skoro 2 i vremenski za rasklapanje ,vadjenje dugmica ,brisanja svakog ponaosob i vracajne treba pola sata
 
ciscenje nije neka egzaktna nauka,imas srafove koje odvrnes ,cim nece plastika da se ovoji neki sraf je sakriven ispod nalepnice ili gumice protiv proklizavanja,kada rasklopis imas foliju na koju moras da pripazis da je ne ogrebes,nju prebrisi ako je zamascena nikako ne peri,ako imas i gumu koja ide preko folije ,dobro je centriraj kada je budes sklapao

Nisu problem ti gumeni čepovi, nego taj lim koji se nalazi ispod dugmića , koji ne mogu da sklopim i dođem do te folije i tih gumenih segmenata

dugmici tastature ne verujem da mozes da izrucis kao na starijim,vec je svaki montiran na gornju plastiku i ima svoj mehanizam,gurnes ravan srafciger ispod njega i svako dugme izvadis cupajuci ga na gore.

Izgleda da je to slučaj,da li treba velika sila za to vađenje dugmića ?
 
Nisu problem ti gumeni čepovi, nego taj lim koji se nalazi ispod dugmića , koji ne mogu da sklopim i dođem do te folije i tih gumenih segmenataIzgleda da je to slučaj,da li treba velika sila za to vađenje dugmića ?

Mozes li slikati svoju tastaturu i pokazati nam je ovde, da vidimo to cudo ;))) lol

Mozda je pravljena u Rusiji, tamo ih prave ko tenk ;) ahahaha

P.S. Nemoj koristiti PAJSER!!! looooooooooool
 
Ako nisi mnogo vičan....finim radovima i cišcenju unutar tastature.....NE PREPORUČUJEM TI DA TO RADIS....jer ako ne sklopiš kako treba....vrlo verovarno da ti neki delovi tastature NEĆE RADITI...

PREPORUČUJEM TI...da u farbari kupiš neku ČETKU SA MEKANOM DLAKOM....:ok:...i koristiš klasičan usisivač sa ...UZANIM USISNIKOM....:ok:

TO ĆE BITI SASVIM DOVOLJNO.....VIDEĆEŠ....:)
 

Back
Top