Otvaranje flash memorije dvoklikom

Ivanana

Gost
Poruka
653
Nakon reinstalacije sistema ne mogu da je otvorim dvoklikom vec mi se nudi opcija Open With sa listom programa.....itd.
Mogu da je otvorim desnim klikom i izborim opcije Open, ali ja to ne zelim.
Prethodno sam Avastom skenirala memoriju i nije mi prijavio nista.

Pre reinstalacije sam je normalno otvarala na svom racunaru, mada istovremeno na nekim drugim kompjuterima (jedan je bio nov sa tek instaliranim XP-om, drugi je bio sveze reinstaliran) isto nije mogla da se otvori dvoklikom.

Kako da podesim da mi se opet otvara kako zelim?

Formatiranje flash memorije stvarno ne dolazi u obzir ni pod razno!! :-D

Cao svima.
Dobrodosli na moj blog :mrgreen:

Resila sam problem (nakon 6485975 isprobanih varijanti), a posto znam da inace postoje ovakvi slucajevi koji su sirom neta ostali nereseni koliko videh nakon silnog googlovanja pisem resenje (makar za ovakav slucaj posto postoje alternative):

Problem je bio u autorun funkciji koju sam obrisala i resila problem.

Dakle trebalo bi pronaci na flashu autorun.inf fajl i obrisati ga, no posto je on po default-u nevidljiv prvo ga otkrijte na sledeci nacin:
My Computer/Tools/Folder Options/View/Show hidden files and folders (cekirajte)+hide system files (odcekirajte)

Zatim iz My Computers pristupite flashu desnim klikom na njega i izborom opcije Explore.
Tu bi sad trebalo da vidite file autorun.inf i obrisite ga (zanemarite upozorenje da je to sistemski fajl jer to nije bitan sis.fajl).

Restartujte racunar i enjoy.

P.S. Ovo se odnosi na XP Professional i isto resenje bi trebalo da vazi za sve "Devices with Removable Storage" makar teoretski jer nisam isprobavala i nadam se da necu ni imati potrebe 8) .

Kako mislis odakle?
Ako hoces da kazes da za flash autorun nije karakteristican i da se otud cudis otkud taj fajl na flash-u onda te moram razocarati i reci da nemam pojma jer ja ga nisam ni vidjala dok nisam otkrila skrivene fajlove.

I ne, nisam ga otvarala jer ovih dana imam fobiju od otvaranja bilo kog fajla sa back-up-a obzirom da sam pre reinstalacije imala problem sa viruscinom kome leka nema osim ---> format C: .

Uradila bih ja formatiranje flash-a i nije mi on toliko bitan koliko su mi bitni i izuzetno vredni podaci sa njega.

Inace znam da se autorun.inf cak dovodi u vezu sa prethodnim ili daleko bilo aktuelnim virusima na flash-u (mada su sva objasnjenja koja sam na netu nasla vezana za to potpuno nekompletna i nedefinisana), s tim da opet napominjem da sam pre pokretanja flash-a uradila sken Avastom.

Zato code sto sam ja vrlo komplikovana licnost :grin:.

Dakle taj problem sa flashom je resen, on sada funkcionise kao i ranije. Normalno ga otvaram, cak sam ga i mount-ovala na desktop radi lakseg pristupa i to je to.

E sad ako su meni podaci sa flash-a uprkos skena Almighty :mrgreen: Avasta zarazeni i ugrozeni mogu da ih stavim gde god hocu- stvar je jasna.

No ko sto rekoh veza izmedju fajla autorun.inf (koji cete naci i na bilo kom cd-u koji se pokrece autorun-om) i prisustva virusa mi je ostala nejasna i ukoliko mi je neko ne razjasni dalje necu nista raditi.

Inace postoji vec back-up flash-a (nije najnoviji, ali moze da posluzi u slucaju nepredvidjenih okolnosti).

P.S. Post iznad ovog nije potpisan i necu ga uzeti u obzir
lol.gif

No ko sto rekoh veza izmedju fajla autorun.inf (koji cete naci i na bilo kom cd-u koji se pokrece autorun-om) i prisustva virusa mi je ostala nejasna i ukoliko mi je neko ne razjasni dalje necu nista raditi.
Ovako: ako je u pitanju crv, pojaviće se već pri prvom priključenju flash-a isti problemi (tj. ako je crv bio na flash-u, čim si ga priključila on je inficirao PC. Čim se crv aktivira na PC-u, on se automatski kopira na flash drive i opet kreira autorun file kako bi se mogao pokrenuti pri idućem priključenju, tako da ako file-a više nema, crva nije ni bilo... :)).

Back