Otpad iz Albanije na obali Hrvatske

Slovenci odlažu radioaktivni nuklearni otpad u centru Zagreba
Ravnateljica 'Ruđera': 'Neka me smijene, ali nećemo dozvoliti radioaktivni otpad u centru Zagreba'
19.11.2010. / 12:03

„Ovdje se ne radi samo o IRB-u već o svim građanima Grada Zagreba i ja djelujem po svojoj savjesti, Statutu IRB-a i Zakonima RH, ako je to razlog za moju smjenu onda neka tako bude", zaključuje dr. Ramljak.

NATO vojni otpad iskrcava u Jadran
21.11.2010 21:10

ZAGREB - NATO-ovi avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti stanovnike Hrvatske sto rezultira velikom koncentracijom otrovnih hemikalija.

Obala Pelješca zatrpana je raznim otpadom iz Albanije
obalapeljescazatrpanaje.jpg

Ogromne količine boca, igala, katetera, praznih boca od fizioloških rastvora zaustavile su se na obali poluostrva Pelješac.

Hrvatska se ubrzano transformise u deponiju Evrope i Mediterana...

Ravnateljica 'Ruđera': 'Neka me smijene, ali nećemo dozvoliti radioaktivni otpad u centru Zagreba'

„Ovdje se ne radi samo o IRB-u već o svim građanima Grada Zagreba i ja djelujem po svojoj savjesti, Statutu IRB-a i Zakonima RH, ako je to razlog za moju smjenu onda neka tako bude", zaključuje dr. Ramljak.

ZAGREB - NATO-ovi avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti stanovnike Hrvatske sto rezultira velikom koncentracijom otrovnih hemikalija.

Ogromne količine boca, igala, katetera, praznih boca od fizioloških rastvora zaustavile su se na obali poluostrva Pelješac.

Ovo se mora sto pre ocistiti ,ovakvo more je sramota zagadjivati.

Nema gde lezaljku da stavis

Ma maknes to malo smeca i napravis mesta, ne vidim gde je problem?

Ovo je problem

http://www.h-alter.org/vijesti/ekol...masenim-uranom-i-otpadnim-kancerogenim-uljima

Splitu prijeti zagađenje osiromašenim uranom i otpadnim kancerogenim uljima

Kad onih 6000 clanova posade nosaca aviona klase "Nimitz" isere plotun gowana u Jadran ima da se zatrese ceo grad, plus sve radioaktivno i ostalo smece koje gomilaju mesecima

Welcome to NATO

smilie106.gif
Danke Deutschland

Poslednja izmena:
Zagreb -- Velika količina smeća, lešine uginulih životinja i otpad iz bolnica zagadile su obale poluostrva Pelješac i ostrva Mljet, prenosi hrvatski portal Indeks.

Radi se o stotinama kvadratnih kilometara smeća na površini mora, navodi portal, koji iznosi i pretpostavku da je najveći deo otpada došao iz Albanije.

Naime, iako bi morske struje do hrvatske obale donele i smeće bačeno i u Italiji ili Grčkoj, natpisi na nasukanoj ambalaži mahom su na albanskom jeziku.

Meštani Pelješca koji su jutros zatekli plaže zatrpane smećem i otpadom, nadaju se državnoj pomoći u čišćenju plaža, ali i da će se otkriti poreklo smeća koje svake godine u sve većoj količini zatrpava Mljetski akvatorij, navodi portal Indeks.

Kako se navodi, otpad je počeo da pristiže juče na hrvatske obale, a danas je područje Mljetskog akvatorija zatprno stotinama kvadratnih kilometara smeća u kojem se nalaze otpaci, lešine uginulih životinja, igle, kateteri, te prazne boce za fiziološke rastvore, na osnovu čega se može zaključiti da se radi o medicinskom otpadu.

Iz Hrvatske državne uprave za zaštitu i spasavanje (DUZS) potvrdili su Indeksu da su dobili prijave o velikoj količini smeća koje se sakuplja oko Pelješca.

Kakao je rečeno, odluka o daljnjim akcijama i aktivnostima biće doneta nakon uvida u izveštaj sa terena. U DUZS-u takođe navode i da se u Mljetskom akvatoriju svake godine skuplja određena količina otpada iz Albanije, ali da je ovoga puta količina smeća znatno veća.

Vršilac dužnosti lučkog kapetana Lučke kapetanije Dubrovnik Nikola Beusan izjavio je za Indeks kako se uglavnom radi o otpadu neorganskog porekla koji ne može da se razgradi.

“Govorimo, dakle, o bocama, iglama, kateterima. Ostatak je organskog porijekla poput životinjskih lešina, drva i tako dalje“, navodi on.

Prema njegovom mišljenju, za uklanjanje otpada trebalo bi da se pobrinu lokalne samouprave.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=21&nav_category=167&nav_id=473947

Pa dobro,sta je problem? Oni se ionako vole..

U EU za prijem i uništenje hemikalija i drugih opasnih materija postoje firme koje od toga jako dobro žive.
To smeće se vjerovatno izvozi i neke nerazvijene zemlje, koje još nemaju uređene propise i zakone.
Sasvim je moguće, da je i Albanija u tome lancu.
Opasno smeće prihvati, naplati pa ga onda baci u more.

Ovo je bar vidljivo, pa se da očistiti ali iz Trsta se ispuštaju u more velike količine hemikalija, koje se ne vide i zato je Jadransko more od Trsta do sredine Istre praktično mrtvo i bez riba.
Sve pocrkalo.

opet ti slovenci :mrgreen:

Dubrovnik pod vodom!

Obilna kiša koja pada na području Dubrovnika potopila je cijeli grad. Najgora situacija je u starom dijelu, jer se voda s okolnih brda slijeva u taj dio. Svi dubrovački vatrogasci su na terenu, a traže i pomoć ostalih županijskih vatrogasaca

Kako javljaju hrvatski mediji, grad pod Srđem pod vodom je od ranih sati u ponedeljak. Ulicama starog i novog dijela Dubrovnika teku bujice, zbog čega su brojni podrumi i domovi poplavljeni, a u nekim dijelovima Županije nema struje.

..........................................

I ovi Crnogorci bili potpuno ludi!Hteli da piju kafu na stradunu,umesto da surfuju!:mrgreen:

:hahaha::hahaha::hahaha:

Back