Отмице паса због борби !

Poruka
8.071
KOD LESKOVCA NIČU NOVI LOGORI ZA PSE: U njima ih muče, nakardno ukrštaju.........

Ranije su borbe pasa bile i u Leskovcu i u Bugarskoj. Sada su strože kontrole. Sada se dogovore i pravac u planinu, prepričavao je na jednom placu na brdu Hisar u Leskovcu čuvar divljeg odgajališta jednoj Leskovčanki koja je zaštitarka životinja, a njemu se lažno predstavila kao zainteresovani kupac psa.

Ovaj snimak je prosleđen redakciji Jugmedia.rs nakon pisanja o još jednoj divljoj odgajivačnici u Tekstilnoj ulici u ovom gradu.

pa sta? koji se moj kur toliko opterecujete dzukelama?
msm nije da neko tvoju dzukelu gura u borbu

ako cemo, svakog vikenda se odrzavaju borbe i to je sasvim normalna stvar kod nas.
cak ponekad i panduri dodju na borbu (doduse privatno)

samo se sredovecne zensturace koje se nisu ostvarile kao majke kukaju nad "jadnim kucama"

Прво твоја тврдња није тачна, а став ти је за сваку осуду.
Борбе паса, као и других животиња, петлова или гусана на пример су законом забрањене.Знам да се оне осржавају, али то не значи да их на било који начин треба толерисати , а камоли одобравати. И трговина дрогом постоји , али нисам чуо никога да се позитивно изражава о њој.

Сребрена је начела једну врло озбиљну тему. И поред намножених напуштених паса отмице и крађе паса се и даље дешавају.Један од разлога је свакако илегална трговина, али многи од отетих паса завршавају као жртве , било за тренинг паса за борбу, било за учешће у илегалним борбама.
Питањ је да ли свет о томе постоји не само код заштитара животиња, него и код надлећжних органа који су дужни да се против ових криминалних радњи боре.

Прво твоја тврдња није тачна, а став ти је за сваку осуду.
Борбе паса, као и других животиња, петлова или гусана на пример су законом забрањене.Знам да се оне осржавају, али то не значи да их на било који начин треба толерисати , а камоли одобравати. И трговина дрогом постоји , али нисам чуо никога да се позитивно изражава о њој.

kazu da je i vazduh otrovan pa ga ipak udises ;)
inace ovder citam samo lupetanja

odrasli veliki psi se placaju mizerija. od 500-2000 dinara
oni ne sluze za borbu vec da mladi borci vezbaju na njima.
(zavese se zicom njuska od velikog psa pa ga puste da mladi borac vezba na njemu da dobije samopouzdanje)
naravno, neki posluze samo za 1 put a neki mogu tako mesecima

a sto se borbe tice, to je spektakl vredan gledanja (naravno ako su oba psa motivisana i borbena)

Сребрена је начела једну врло озбиљну тему. И поред намножених напуштених паса отмице и крађе паса се и даље дешавају.Један од разлога је свакако илегална трговина, али многи од отетих паса завршавају као жртве , било за тренинг паса за борбу, било за учешће у илегалним борбама.
Питањ је да ли свет о томе постоји не само код заштитара животиња, него и код надлећжних органа који су дужни да се против ових криминалних радњи боре.
Inace bivsi nacelnik 29og je imao opasnog rota za borbu tamo negde 2007-2009. Mislim da se zvao Zasu(pas :lol: )

o cemu dalje da pricamo??

Borbe pasa su vrlo surove i treba ih strogo zabraniti.

Па забрањену су Блајби , као и одгајивачнице које гаје псе за борбу и све радње у вези са тим.
Управо је Сребрена због тога и покренула ову тему, што то све и даље постоји , а неки и налазе оправдање за то.

Па забрањену су Блајби , као и одгајивачнице које гаје псе за борбу и све радње у вези са тим.
Управо је Сребрена због тога и покренула ову тему, што то све и даље постоји , а неки и налазе оправдање за то.

Ovde, gde ja zivim, su vrlo popularne borbe petlova.....I one su takodje surove jer su uvek do smrti jednog. Nisu zabranjene, jer se u kladjenjima obrcu velike pare.

Ja sam gledao dva puta i vise necu nikada.

u nedelju se zavrsio u smederevu svetsko prvenstvo. a to sto si ti neobavesten je za tvoju sramotu

Ти изгледа стварно не разумеш о чему се овде говори или се намерно правиш луд.
Какву си везу пронашао између илегалних борби паса и такмичења у витешкој реконструкцији .

odrasli veliki psi se placaju mizerija. od 500-2000 dinara
oni ne sluze za borbu vec da mladi borci vezbaju na njima.
(zavese se zicom njuska od velikog psa pa ga puste da mladi borac vezba na njemu da dobije samopouzdanje)
naravno, neki posluze samo za 1 put a neki mogu tako mesecima
Не разумем зашто не разумеш да је злочин ово што пишеш. Вероватно би стекао разумевање када би осетио на сопственом искуству шта значи бити отет, продат, везан и жртвован. Довољно би ти било једанпут, без обавезе да издржиш месецима.

Не разумем зашто не разумеш да је злочин ово што пишеш. Вероватно би стекао разумевање када би осетио на сопственом искуству шта значи бити отет, продат, везан и жртвован. Довољно би ти било једанпут, без обавезе да издржиш месецима.
nekada je bilo zlocin i kafu piti, cak su i odu o tome napisali :zper:
ljudi su totalno poludeli sa ovim nju ejdz vrednostima

interes dzukela se stavlja ispred ljudi,razne bolestine su danas "borci za prava"
otisli smo mi u pm

А интерес људи је да гледају псе како се до смрти касапе ?
И ти се са таквим ставом усуђујеш да говориш о " болештинама ".
najnormalnija stvar u zivotinjkom svetu je borba za svoje mesto u coporu kao i borba za opstanak. nz zasto se drami oko toga
ti "borbeni psi" jedva cekaju da se bore. mnogo je monstruoznije drzati pita u stanu nego ga pustati da se bori
(ajde, smatram da je nepravedno prema ovim dzukelama koji sluze za trening ali sta ces,) to su sve dzukele sklonjene sa ulice pa nekako mi i nije zao
fak mi, rajt?

Види се да не знаш пуно о животињском свету. Узмимо пример вучјег чопора који је најближи псима.Постоје борбе доминације али се врло ретко завршавају тежим повредама или чак смрћу . Вук који је слабији и који губи борбу легне на леђа и открије стомак који је најслабије место и у истом тренутку његов противник престаје са нападом.
Човек је одгајио пасмине паса за борбу и тренира их за њу. То нема у природи.

Види се да не знаш пуно о животињском свету. Узмимо пример вучјег чопора који је најближи псима.Постоје борбе доминације али се врло ретко завршавају тежим повредама или чак смрћу . Вук који је слабији и који губи борбу легне на леђа и открије стомак који је најслабије место и у истом тренутку његов противник престаје са нападом.
Човек је одгајио пасмине паса за борбу и тренира их за њу. То нема у природи.

ni jedna od borbenih rasa nema u "prirodi"

kao sto nema u prirodi ni jedne druge zivotinje kao covek pa sta cemo sad?

tebi niko ne brani da hranis ulicne dzukele ako ces lakse da se osecas

ni jedna od borbenih rasa nema u "prirodi"

kao sto nema u prirodi ni jedne druge zivotinje kao covek pa sta cemo sad?

tebi niko ne brani da hranis ulicne dzukele ako ces lakse da se osecas

Сам си рекао, те пасмине је модерни човек створио и он је за њих одговоран. У време ратова хладним оружјем су гајени пси за борбу , као помоћници ратницима , али они нису гајени и стварани за перверзна уживања у клању .
Ова тема, ако прочиташ наслов.се покушава појавом отмице паса како би служили искључиво као жртве за тренинг и уживање перверзњака .
И то нема никакве везе са храњењем напуштених паса.

Poslednja izmena:
Другачији од других.покушао си примером витешког турнира у Смедереву , без икаквог основа своје ставове, али једино што си постигао је да покажеш врло слабо познајеш српску традицију и историју. Ми никада нисмо имали гладијаторске спектакле у којима су се борили до смрти робови и дивље животиње. То је наслеђе Рима и западне цивилизације.
Наши су витезови гајили и чували псе са којима су одлазили у бој. То су били Силвани које су Турци систематски затирали до нестанка током њиховог господарења српском земљом. Силвани су аутохтона старо балканска раса паса. Њих није могао свако да гаји и били су привилегија племићских кућа. Једино у Себији су могли да их имају и витезови који нису били племићког порекла. Они се чак и нису звали псима него лавовима.имали су две линије једну молоску и једну вуколику. Трагови молоске линије су се задржали код Шарпланинаца. Данас људи који држе до традиције покушавају да ревитализују ову расу , онако како су Јапанци ревитовали самурајске псе - Акита Ину.
Али ти пси не учествују у овим модерним гладијаторским борбама паса.
Такође треба да се зна да је први стандард пас , а о томе постоји сачуван документ, донео Цар Силни Душан уз свој законик.
Успомена на Силване се код нас задржала једино у епској поезији. У песми Смрт мајке Југовића се помиће се помиње да је залајало девет љутих лава, али мало је модерних Срба који знају на кога се то односи. Такође и песми о Бановић Страхињи се помиње једна линија Силвана а то је његов Караман, који име пса него расе.

Back