- Poruka
- 7.718
Kod Srba.
Je li to odvajkada ili nedavni trend?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
NIje odvajkada već od doba kad su Nemanjići naterali Srbe da prihvate vizantijske norme.Kod Srba.
CItao sam da su Manihejske krscane optuzivali za ikonopoklonstvo.NIje odvajkada već od doba kad su Nemanjići naterali Srbe da prihvate vizantijske norme.
Шта ти сметају иконе?Kod Srba.
Sto ti smetaju Hrvati?Шта ти сметају иконе?
A ja sam čitao da su u Carigradu u jednom periodu prevladali čistunci hriščani i sve ikone i kipove prekrili ili sklonili. I onda su Carigrad i celo carstvo zadesile silne nesreće i gubici. Narod je to pripisiovao nepoštovanju svetaca te su sve vratili kako je bilo i stvari su se tada popravile.CItao sam da su Manihejske krscane optuzivali za ikonopoklonstvo.
U knjizi protiv Hereze Lionskog Jirineja.
Пишем ћирилицом, зато што ми дошло ЧПSto ti smetaju Hrvati?
I od kad ti cirilicom pises?
Je li to posljedica novosvestenog srpstva ?
Koje godine ?A ja sam čitao da su u Carigradu u jednom periodu prevladali čistunci hriščani i sve ikone i kipove prekrili ili sklonili. I onda su Carigrad i celo carstvo zadesile silne nesreće i gubici. Narod je to pripisiovao nepoštovanju svetaca te su sve vratili kako je bilo i stvari su se tada popravile
ne znam napamet, morao bih da rovarim sad. Čitao sam u knjizi mada verujem da bi gugl mogao da pomogne.Koje godine ?
Manihejci su ranog datuma drugo,trece stoljece.ne znam napamet, morao bih da rovarim sad. Čitao sam u knjizi mada verujem da bi gugl mogao da pomogne.
Znaci sujeverje.A ja sam čitao da su u Carigradu u jednom periodu prevladali čistunci hriščani i sve ikone i kipove prekrili ili sklonili. I onda su Carigrad i celo carstvo zadesile silne nesreće i gubici. Narod je to pripisiovao nepoštovanju svetaca te su sve vratili kako je bilo i stvari su se tada popravile.
Znači pre Carigrada. (tačno ćeš da me nateraš da idem da gledamManihejci su ranog datuma drugo,trece stoljece.
Manihejci su imali sunce i mjesec na ikonama nisu imali svetce.Znači pre Carigrada. (tačno ćeš da me nateraš da idem da gledam)
Gde je on uopste spomenuo Hrvate?Sto ti smetaju Hrvati?
I od kad ti cirilicom pises?
Je li to posljedica novosvestenog srpstva ?
Ikone su energetski rezervoari.lakse je prodati proizvod kad imas ambalazu
crkvi je verovatno bilo tesko ljudima objasniti sta i kako predstavljaju
pa su ikonama dali moc
sto i njima , pokazateljima ikona daje vecu moc
Otvori zasebnu temu pa nisi Jehovka da trolas.Mene više zanima odakle tolika mržnja prema ikonama..
Srbi su uvek bili poznati medju narodima koji najviše veruju u Boga. Moj otac, Profesor ima nažalost običaj da kaže "Što primitivniji narod, to je veća vera u Boga"Kod Srba.
Sujevjerni vjeruju u vampire i vukodlake..Srbi su uvek bili poznati medju narodima koji najviše veruju u Boga. Moj otac, Profesor ima nažalost običaj da kaže "Što primitivniji narod, to je veća vera u Boga"
Ja se pošto bolje poznajem našu Istoriju od njega sa tom njegovom konstatacijom ne slažem, ali eto ima ljudi koji i tako razmišljaju.
Ne trolam nego komentarišem dosadašnji tok razgovora na temi. Ili uptavljaj temu kako treba ili ide pod ključ kao čista provokacija.Otvori zasebnu temu pa nisi Jehovka da trolas.
pa i jeste je otvorio kao provokociju otud ono njegovo, smeta mu cirilica, pa provocira da srbi mrze hrvate ....Ne trolam nego komentarišem dosadašnji tok razgovora na temi. Ili uptavljaj temu kako treba ili ide pod ključ kao čista provokacija.
Ja ništa ne razumem. Kakvo sujeverje, vampiri i vukodlaci.pa i jeste je otvorio kao provokociju otud ono njegovo, smeta mu cirilica, pa provocira da srbi mrze hrvate ....