Otkud pečat Stefana Nemanje na aukciji u San Marinu, trenutna cena 6.000 evra

Onda treba da poklonite nama u CG jer je Nemanja naš rodjeni Podgoricanin. :)
Шалу на страну, жао ми је, али стварно искрено.,. да је 'нормално неко време' Србија и Црна Гора би се надметале у цени откупа за тај печат .

Clippecat.jpg

Za Istorijski muzej Srbije otkupljen je pečat velikog župana Stefana Nemanje, rodonačelnika dinastije Nemanjić, saopštili su iz Istorijskog muzeja Srbije
Olovni pečat iz druge polovine XII veka je otkupljen od aukcijske kuće "Artemide aste" iz San Marina.

Istorijski muzej Srbije će u narednom periodu, nakon što pečat bude donet u Srbiju, održati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti ovaj značajan kulturno-istorijski predmet i upoznati javnost sa detaljima njegovog otkupa.
Ovo je jedan od tri sačuvana pečata srednjovekovnog srpskog vladara.

Сад има три печата .
Сва три имају Св.Стефана, а они које немамо, по опису немају представу свеца.
Шта мислите, с којег документа би могао бити овај купљени печат?

Ja bih sečakao da se neki stručnjaci koji se bave pečatima oglase i ispitaju taj predmet, odnosno da ga stručno obrade i potvrde njegovu autentičnost.

Postoje neke vrlo zabrinjavajuće stvari koje sam nedavno čuo. Možda bi @Statler and Waldorf mogao da navrati na temu i napiše koju o tome, ako bi želeo da neke detalje iznese u javnost po tom pitanju.

Ja bih sečakao da se neki stručnjaci koji se bave pečatima oglase i ispitaju taj predmet, odnosno da ga stručno obrade i potvrde njegovu autentičnost.

Postoje neke vrlo zabrinjavajuće stvari koje sam nedavno čuo. Možda bi @Statler and Waldorf mogao da navrati na temu i napiše koju o tome, ako bi želeo da neke detalje iznese u javnost po tom pitanju.
У ком смислу забрињавајуће ?

У ком смислу забрињавајуће ?

Iako sam svestan da će možda moj odgovor delovati kontradiktorno, zato što je to što sam upravo napisao iznad spekulativnog karaktera, ne bih ništa dodao na tu temu i svakako ne javno, kako ne bih upravo širio spekulacije (a što i generalno ne volim).

Da ima neki baja iz Babušnice, izliva pečate po narudžbini
Иако сам свјестан да ће можда мој одговор дјеловати контрадикторно, зато што је то управо написано спекулативног карактера, не бих ништа додао на ту тему и свакако не јавно, како не бих управо ширио спекулације, а попут већ једног на теми познато је да ја не бих никог зајебао наравно ако не бих могао, али само да додам да тај баја није из Бабушнице, него из Власотинце.

Da ima neki baja iz Babušnice, izliva pečate po narudžbini :lol:
Иако сам свјестан да ће можда мој одговор дјеловати контрадикторно, зато што је то управо написано спекулативног карактера, не бих ништа додао на ту тему и свакако не јавно, како не бих управо ширио спекулације, а попут већ једног на теми познато је да ја не бих никог зајебао наравно ако не бих могао, али само да додам да тај баја није из Бабушнице, него из Власотинце.

Obojica ste relativno blizu, ali opet malo preko granice, zato što uopšte nije reč o Srbima, već o Bugarima.

Obojica ste relativno blizu, ali opet malo preko granice, zato što uopšte nije reč o Srbima, već o Bugarima.
Па јес', кажем ја, Бугарин се прерушио у Србина па мало "оперише" у Бабушницу, мало у Власотинце.

Back