Otkud otisak ljudskog stopala u kamenu od pre 299 miliona godina?

u toku moje arheoloske karijere sam pronasao otprilike desetak vecih kamenih (mermernih) figura, poprsja, bista...
kad bi dao to nauci koja datira kamenje sigurno bi rekli da je to stvoreno prije nekoliko milijuna (ili desetaka milijuna) godina
ali ja znam da recimo bista boginje afrodite nadjena u sloju ranog rimskog carstva nije toliko stara
Da, ali ovde se ne radi o istoj stvari. Kamen za bistu iz rimskog doba je verovatno star milione godina, ali sama bista nije.

c 14 ide do 60.000 godina unazad
i to sto je veca starost, procenat greske je veci, na primer mnogo preciznije ce utvrditi tvat staru 3.000 godine nego 30.000
ne ide u milionima

Не иде изгледа никако и оно што многи мисле да су добро измерили. Кажу многи који се тиме баве

Непоуздано

Све мање се верује том мерењу полураспада

Не иде изгледа никако и оно што многи мисле да су добро измерили. Кажу многи који се тиме баве

Непоуздано

Све мање се верује том мерењу полураспада
merenje poluraspada funkcioniše dobro jer boljeg nemamo, recimo, starost stounhedža nismo mogli da odredimo mjerenjem starosti kamenja, već merenjem životinjskih ostataka u podnožju kamenja pod pretpostavkom da su se njima hranili graditelji stounhedža

Sve ukazuje na to da je našu planetu u prošlosti naseljavalo bezbroj drevnih civilizacija i da život na Zemlji – napredni život – postoji milionima godina?

У ствари, ништа не указује на то да је нашу планету у прошлости насељавало безброј древних цивилизација и да живот на земљи - напредни живот - постоји милионима година.

Back