OTKRIVENJE!

pa da li je mudro u opste raspravljati o otkrivenju?

Otkrivenje Isusa Hrista, koje mu je dao Bog, da pokaze svojim robovima ono sto ce se uskoro dogoditi. I on je to pokazao u znakovima, poslavsi svog andjela svom robu Jovanu, koji je posvedocio o reci Bozjoj i o svedocanstvu Isusa Hrista--o svemu sto je video. Srecan je onaj ko cita i oni koji cuju reci ovog prorocanstva i koji drze sto je u njemu napisano. Jer je blizu vreme da se to ispuni."

z;)

Otkrivenje Isusa Hrista, koje mu je dao Bog, da pokaze svojim robovima ono sto ce se uskoro dogoditi. I on je to pokazao u znakovima, poslavsi svog andjela svom robu Jovanu, koji je posvedocio o reci Bozjoj i o svedocanstvu Isusa Hrista--o svemu sto je video. Srecan je onaj ko cita i oni koji cuju reci ovog prorocanstva i koji drze sto je u njemu napisano. Jer je blizu vreme da se to ispuni."

z;)

pa naravno i to , ali upustati se u tumacenje sam od sebe vodi u pogibao.

nego kako tumacite one stihove?

„Jesam li ja zaista leteo, don Huane?"
„Sam si mi to rekao. Zar nisi?"
„Znam, don Huane. Hoću da kažem — da li je moje telo letelo? Jesam li se digao sa zemlje kao ptica?"
„Uvek mi postavljaš pitanja na koja ti ne mogu odgovoriti. Leteo si. Tome služi drugi deo korena. Kad ga budeš više uzimao, umećeš savršeno da letiš.
To nije prosto. Čovek leti pomoću drugog dela korena tatule. To je sve što mogu da ti kažem. To
što ti želiš da znaš nema nikakvog smisla. Ptice lete kao ptice, čovek koji je uzeo tatulu leti kao takav (el enyerbado vuela asi)."
„Kao ptica? (Asi como los pajaros?)."
„Ne, on leti kao čovek koji je uzeo tatulu (No, asi como los enyerbados)."
„Onda nisam zaista leteo, don Huane. Leteo sam samo u mašti, samo u mislima. Gdje je bilo moje
telo?"
,,U žbunju", odgovori odsečno, ali odmah opet prasnu u smeh. „Nevolja s tobom je u tome što ti
sve shvataš samo na jedan način. Ti ne misliš da čovek leti, a ipak jedan brujo može da prevali
hiljade milja u jednoj sekundi da vidi šta se tamo dešava. Može da zadaje udarce neprijateljima koji
su na velikoj udaljenosti. Prema tome, da li on leti ili ne leti?"
(Castaneda Učenje don Huana)

sve je to divno bajno sjajno i nemam zamjerki na ovaj tvoj esej
nego si ti maloprije napisao -
Isaija 43:10 kaze:"Vi ste moji Svedoci" govori Jehova, "i moj sluga koga sam izabrao, da biste znali i verovali mi i razumeli da sam ja onaj isti. Pre mene nijedan bog nije bio nacinjen i posle mene nece biti nijednog.

znachi nisam ja napisao nego ti :)
obrati paznju na ovo - prije mene...nije bio nacinjen
nacinjen
nacinjen
nacinjen

vi kazete da sve sto postoji mora imati svoga tvorca - a ne ja
vi kazete da nesto sto je nacinjeno mora imati tvorca - a ne ja
ako u tim stihovima pise da " Pre mene nijedan bog nije bio nacinjen " znaci da je ON PRVI KOJI JE NACINJEN

KO GA JE NACINIO ? :dontunderstand:

i opet tralalalalala :rumenko:

добро зна Стајић шта је написао. по њиховом учењу Исус је само један од богова којег је Јехова начинио. они уопште и не верују у Исуса јер то није допуштено са врха сведочке хијерархије.
највећи противници тј. антихристи су масони који су формирали разна друштва и религијске секте (мн). међу којима су и јеховини сведоци,
питај га јасно, ако хоћеш да теби буду јасније неке ствари: да ли је Исус Христос Бог један једини који се оваплотио где апостол Јован каже "У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч." "Она бјеше у почетку у Бога". "Све је кроз њу постало, и без ње ништа није постало што је постало".

Јован 1.14 И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца.
караџић

Јован 1.14 И Логос постаде тијело и настани се међу нама, и видјесмо славу његову, славу као Јединороднога од Оца, пун благодати и истине.
СПЦ

Јован 1.14 Tako je On, koji bijaše Riječ, postao čovjekom i živio je ovdje na zemlji, među nama. Bio je pun milosti i istine. A mi smo vidjeli njegovu slavu, slavu Očeva Sina jedinca.
кроација

Joh 1:14 And the Word was made flesh, anddwelt among us...
кинг џејмс

а њихов превод
Јован 1.14 И Реч постаде пут и усели се усред нас, пуна милости и истине; и ми гледасмо славу њезину, славу као што је слава јединорођенога Сина који од Оца дође.

Reci nam ti Boky kako tvoja crkva tumaci ove stihove?

z;)

dobro si se setio da napises nesto , mogao sam osedeti:hahaha:

da si me danas pitao ja bih odgovorio, ali sada je malo kasno,

a sada mi reci , kako vi tumacite ali ukratko?:):) ti sigurno to znas jer stalno citas i to godinama bibliju, pa mi reci ko su skakavci kogace da muce itd , da cujemo kako vi to lepo tumacite.:lol:

dobro si se setio da napises nesto , mogao sam osedeti:hahaha:

da si me danas pitao ja bih odgovorio, ali sada je malo kasno,

a sada mi reci , kako vi tumacite ali ukratko?:):) ti sigurno to znas jer stalno citas i to godinama bibliju, pa mi reci ko su skakavci kogace da muce itd , da cujemo kako vi to lepo tumacite.:lol:

Boki prijatelju ja radim,samo sto sam dosao kuci s posla. Zao mi je ali necu moci sad da ti odgovorim obzirom da nemam vremena. Napisacu ti odgovor malo kasnije.

Cujemo se!

Poslednja izmena:
Пергамонов олтар, Берлин, Немачка

berlinpergamonmuseumaltws4.jpg

Пергамонов олтар пренет је у Берлин из Пергамона у тадашњој Грчкој(данас је то град Бергама у Турској) из истоименог храма чије остатке је и данас могуће видети. на овим степеницама које се виде, мучени су и убијани први хришћани који су исповедали веру у Христа. тај храам и овај олтар се такође помињу у Откривењу Јованом као престо непомјанивог.

Откривење Јованово

2:12 И анђелу цркве у Пергаму напиши: Тако говори Онај који има мач оштар са обје стране:
2:13 Знам дјела твоја, и гдје обитаваш, ондје гдје је престо сатанин; и држиш Име моје, и ниси се одрекао вјере моје ни у оне дане у које је Антипа, вјерни сведок мој, убијен код вас, гдје сатана борави.
2:14 Али мало ми је криво на тебе, што ту имаш оних који се држе учења Валаама, који научи Валака да баци саблазан међу синове Израиљеве да једу жртве идолске и да блудниче.
2:15 Исто тако имаш и ти оних који се држе учења оних николаита.

Nego o svemu pricamo samo ne o temi, o Otkrivenju!

Evo samo nekoliko dedaljcica iz prva 3 stavka:

1.Otkrivenje Isusa Hrista koje mu je dao Bog,
Uskrsnuli Isus Hrist je dobio znacajnu poruku od Boga. Ovaj stavak jasno govori da Isus nije deo nejasnog i zbunjujuceg trojstva vec govori da je bio u potpunosti podlozans vom Ocu Jehovi.

dalje citamo:"da pokaze svojim robovima ono sto ce se uskoro dogoditi." Na isti nacin "robovi" cine Hriscansku skupstinu i podlozni su Isusu Hristu koji je poglavar Hriscanske skupstine (nijedan nesavrseni-smrtni covek ne moze biti poglavar prave Hriscanske skupstine).

Drugi deo prvog stavka 1. poglavlja Otkrivenja i 2. stavka glasi:"I on je to pokazao u znakovima, poslavsi svog andjela svom robu Jovanu koji je posvedocio o reci Bozjoj i o svedocanstvu Isusa Hrista--o svemu sto je video."

Jovan je primio Bozansku poruku koju mu je preneo andjeo, zapisao je i preneo skupstinama u vreme u kome je sam ziveo. Jehova je sacuvao poruku i za sve nas danas kako bi svi mogli da se okoristimo ovom jedinstvenom porukom. Vidi se da Jehova ima "kanal" kroz koji komunicira sa svojim narodom od samog pocetka. Tako i u vreme Jovana, koji je sam bio deo tog zemaljskog "kanala" za komunikaciju tako i danas Jehova ima kanal kroz koji komunicira i obezbedjuje duhovno obrazovanje za svoj narod.

Isus je identifikovao zemaljski deo tog kanala u Mateju 24:45-47 gde kaze:"Ko je dakle verni i raboriti rob koga je njegov gospodar postavio nad svojim slugama, da im daje hranu u pravo vreme? Srecan je taj rob ako ga njegov gospodar, kad dodje, nadje da tako radi! Zaista, kazem vam, postavice ga nad svim svojim imanjem."

Jehova koristi "klasu apostola Jovana" koja razjasnjava znacenje prorocanstva.

z;)

Da zavrsimo sa 3. stavkom 1. poglavlja Otkrivenja:

Srecan je onaj ko cita i oni koji cuju reci ovog prorocanstva i koji drze ono sto je u njemu napisano. Jer je blizu vreme da se to ispuni.

Ovaj stavak sam po sebi nema potrebe da se objasnjava jer je veoma jasan.

Avakum 2:3 nas podstice da dobro razmisljamo :"Jer ce se ta vizija ispuniti u vreme koje je za to odredjeno i juri prema kraju i nece slagati. Ako i okleva, cekaj je, jer ce se sigurno ispuniti. Nece zakasniti.

;)

Verovatno smo svi upoznati sa webom Google Earth, evo i linka http://earth.google.com/

Ja i mnogi mozemo da vidimo dvoriste nasih kuca gde god se nalazili.

U Americi postoji social security number--broj socijalnog osiguranja vec vise od 50-60 godina, mozda i duze. Broj je vezan za odredjenu osobu kao i licni broj licne karte stanovnika Srbije. Taj broj daje sve podatke o osobi, ime, prezime, potpuni opis osobe, finansijsku situaciju, drugim recima kompletan zivot osobe.

Tako da smo odavno praceni i pod kontrolom.

Onaj ko zna istinu i uzda se u Jehovu, nema sta da krije.

Otkrivenje 1:4 glasi:" Od Jovana, za sedam skupstina koje su u Aziji:
Imajte nezasluzenu dobrotu i mir od "Onoga koji jeste i koji je bio i koji dolazi" i od sedam duhova koji su ispred njegovog prestola, i od Isusa Hrista koji je "Verni svedok", "Prvenac iz mrtvih" i "Vladar nad zemaljskim kraljevima"

Onome koji nas voli i koji nas je svojom krvlju oslobodio nasih greha--i :rtfm: ucinio nas kraljevstvom, svestenicima svom Bogu i Ocu--njemu neka je slava i moc zauvek. Amin

1. Sta znaci broj 7 u Bibliji?
2. O kojim se skupstinama radi?
3. Sta znaci "sedam duhova"?
4. Ko ima glavnu ulogu u svemu ovome?
5. Sta kaze Jovan, cime ih je Isus ucinio i koga?

:D

Poslednja izmena:

Back