OTKRIVENJE!

Boky nema nikakve razlike izmedju NSP i ovog koga ti citiras izuzev u Bozjem imenu.

.

Molio bih ucesnike da zaboravimo i ostavimo po strani religiozne razlike i predrasude i pokusamo da na civilizovan nacin, nacin svojstven ljudima koji imaju duboko postovanje prema Bibliji i vole Bozju Rec, diskutujemo i "raspravljamo" o vizijama iz Otkrivenja.

z;)

kako mozemo raspravljati kada se prevodi razlikuju?

BOKYSTAMY
Re: OTKRIVENJE!

kako mozemo raspravljati kada se prevodi razlikuju?

Odlično pitanje.
felix.gif

raspravljajuci sa vama naisao sam na vise razlika mada nisam licno citao bibliju sa vasim prevodom ,, mada je dovoljno i ovo videti.

eto covek nije citao nas prevod al ga zato napada jer mora da napada nekako JS bilo sta pa makar i Bibliju ... :)

i kad ja kaem da ne citiram nas prevod nego neki srpski ne veruje jer ne zna ..:mrgreen:

toliko o prevodima Biblije :manikir:

eto covek nije citao nas prevod al ga zato napada jer mora da napada nekako JS bilo sta pa makar i Bibliju ... :)

i kad ja kaem da ne citiram nas prevod nego neki srpski ne veruje jer ne zna ..:mrgreen:

toliko o prevodima Biblije :manikir:

sama znas koliko si puta citirala iz vaseg prevoda? mnogo puta da sam se cudio cudom nevidjenim koliko ste zastranili u jeres.

Poslednja izmena od moderatora:
raspravljajuci sa vama naisao sam na vise razlika mada nisam licno citao bibliju sa vasim prevodom ,, mada je dovoljno i ovo videti.

dovoljno je i jednu riječ promijeniti, kao što oni čine, pa cijela Biblija gubi smisao..:thumbdown: Ja sam čitao i upoređivao, ali raspravljati sa njima nema nikakvog smisla...:sad2::sad2::sad2:

Poslednja izmena od moderatora:
necu se baviti time jer nema svrhe ,

a da nema razlike zasto bi vam bio :lol:potreban novi prevod?

OK Boky, tebi nije stalo do razgovora o Bibliji i Otkrivenju, vise volis da razgovaras na temu sekte, jeres i slicno. Zasto, onda ne posecujes te teme o kojima volis da diskutujes? Ima nekoliko tema o sektama, idi brate tamo pa razglabaj do mile volje.

A sto se tice prevoda evo ti link koji mozes da posetis i da poredis mnogobrojne prevode:http://www.biblestudytools.net/

Poslednja izmena:
OK Boky, tebi nije stalo do razgovora o Bibliji i Otkrivenju, vise volis da razgovaras na temu sekte, jeres i slicno. Zasto, onda ne posecujes te teme o kojima volis da diskutujes? Ima nekoliko tema o sektama, idi brate tamo pa razglabaj do mile volje.

A sto se tice prevoda evo ti link koji mozes da posetis i da poredis mnogobrojne prevode:http://www.biblestudytools.net/

Pa, čovjek je lepo došao da se raspita o učenju vaše sekte...:manikir::manikir:
Evo i ja došao..:manikir:

dobro staicu , ajde da govorimo o otkrivenju.

kako tumacite ove stihove'; otkrivenje jovanovo ,glava 9.1-6 ?

Zasto da ne, ja sam u potpunosti uveren (naravno na razumnim osnovama, ne slepo prihvatajuci cinjenice iz Biblije) da je Svemir stvoren iskljucivo za nas inteligentna stvorenja Jehove Boga, jer drugi razumni razlog postojanja takvog prostora i silnih galaksija, nema.
A hajde sad, da postavimo jednu hipotetičku situaciju pa da mi odgovoriš: recimo 2025. godine NASA otkrije pravilne svetlosne impulse iz kosmosa, koje nam šalje neka udaljena civilizacija (ili je poslala pre mnogo godina).

Imajući u vidu veličinu Univerzuma, ovo je sasvim moguće.

Koje bi, u tom slučaju, bilo tvoje objašnjenje?

BOKYSTAMY
Re: OTKRIVENJE!
Citat:
Original postavio STAJIC Pogledaj poruku

dobro staicu , ajde da govorimo o otkrivenju.
kako tumacite ove stihove'; otkrivenje jovanovo ,glava 9.1-6 ?

A kada ste već kod Otkrovenja mogli biste za početak da razjasnite ovo...

''Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj.I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.'' Otkrivenje 22:18
felix.gif

A kada ste već kod Otkrovenja mogli biste za početak da razjasnite ovo...

''Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj.I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.'' Otkrivenje 22:18
felix.gif
pa da li je mudro u opste raspravljati o otkrivenju?

A hajde sad, da postavimo jednu hipotetičku situaciju pa da mi odgovoriš: recimo 2025. godine NASA otkrije pravilne svetlosne impulse iz kosmosa, koje nam šalje neka udaljena civilizacija (ili je poslala pre mnogo godina).

Imajući u vidu veličinu Univerzuma, ovo je sasvim moguće.

Koje bi, u tom slučaju, bilo tvoje objašnjenje?

Nema sanse, obzirom da je zemlja prepuna nebrojenim oblicima zivota i vidi se da je iskljuciva namena zemlje--zivot, ali recimo da se tako nesto i dogodi...??? :confused:...jednostavno mi je tesko da razmisljam o tome, nemam odgovor, ne mogu da vidim sebe u takvoj situaciji jer sam odavno prestao da verujem i razmisljam o hipotezama obzirom da sam duboko uveren u logicnost stvaranja i sve se savrseno i logicno uklapa u sliku dvoje savrsenih ljudi ciji ce savrseni potomci napuniti savrsenu zemlju i naseljavati bezbroj planeta koje ce pretvoriti u zemlji slicne i polako osvajati beskrajni svemir i puniti ga savrsenim ljudima.

Back