Otkriven tajni dokument: Avion sa dokazima o zločinima OVK namerno oboren, sve znao visoki diplomata EU?

Schrodinger

Poznat
Poruka
7.420
Beograd -- Avion koji se srušio 2006, a kojim se sa KiM vraćao kontingent slovačkih vojnika, najverovatnije nije pao zbog greške pilota, što je zvanična verzija.

Avion je namerno oboren jer su se u njemu nalazili dokazi o masovnim grobnicama i zločinima OVK, pišu Novosti i navode da na to, prema rečima advokata Gorana Petronijevića, ukazuju informacije do kojih se došlo jer je pre nedelju dana skinuta oznaka tajnosti sa slučaja pada ove letelice NATO.
Petronijević je za portal "Kosovo onlajn" izjavio da su 42 slovačka vojnika i oficira proveli šest meseci u zoni Podujeva i da je avion kojim su poleteli u januaru 2006. pao u blizini mađarske i slovačke granice pod nerazjašnjenim okolnostima:

"Državna komisija Slovačke je u roku od nekoliko sati taj slučaj proglasila državnom tajnom i objavila da je u pitanju greška pilota. Iz svedočenja vojnika koji su došli da zamene odlazeći kontingent došlo se do informacije da je u avion, koji se vraćao kući, između ostalog, utovareno nekoliko aluminijumskih sanduka sa dokazima o nekakvim masovnim grobnicama i da se pretpostavlja da je reč o masovnim grobnicama ili Srba ili Albanaca ili nealbanaca koje je pobila OVK", kazao je on.
 

Back
Top