Otkazi za sindikalce u "Juri"

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.567
Šest sindikalnih aktivista u fabrici "Jura" iz Rače dobilo je otkaz, rečeno je Beti u Udruženju sindikata Srbije "Sloga".

Otkaze su dobili troje rukovodilaca i tri člana Izvršnog odbora Udruženih sindikata Srbije "Sloga" koji su zaposleni u "Juri".

U "Juri" radi više od 1.000 radnika, a sindikat "Sloga" ima 120 članova. Vlasnik "Jure" je južnokorejska kompanija "Jura korporacija".

Potpredsedik sindikata "Sloga" Jovan Đurić je rekao da je otkaz uručen predsednici i potpredsednici sindikata Neli Obradović i Marijani Ilić i sekretarki Veri Petrović.

Prema njegovim rečima, predsednica i sekretarka sindikata se terete da "nisu sprečile iznošenje u javnost informacija o problemima u firmi iz centrale sindikata, a koje, kako je obrazloženo, štete ugledu preduzeća.

Potpredsednica sindikata je dobila otkaz, kako je rekao Đurić, jer je" navodno samoinicijativno zamenila smenu".

Bez posla su ostala i trojica članova odbora sindikata, jedan zbog, kako je rečeno, rasprave sa liderom, a ostala dvojica zbog korišćenja bolovanja.

Đurić je istakao da sada u "Juri" i ne postoji sindikat jer su preostali članovi odbora "pod pritiskom poslodavca" odustali od sindikalnog rada.

On je dodao da je o otkazima u "Juri" obaveštena inspekcija rada i da će naredne nedelje o tome razgovarati i sa nadležnima u Ministarstvu rada.

Od poslovodstva "Jure" u Rači u poslednja dva dana nije bilo moguće dobiti komentar o uručivanju otkaza sindikalnim rukovodiocima, jer su, kako je rečeno Beti, "nadležni za davanje informacija u Nišu gde obavljaju razgovore sa budućim radnicima u tamošnjoj kompaniji".

"Jura korporacija" iz Južne Koreje je kupila je račansku fabriku "Zastava elektro" u aprilu 2010. godine za oko tri miliona evra.

Kupac se obavezao na ulaganje od oko osam miliona evra i zapošljavanje oko 1.000 radnika, za šta je dobio subvencije iz budžeta Srbije.

http://www.sumadijapress.com/index-p71-ni13026-c71.html

******************


Liberalni kapitalizam na delu...
 
То је систем који нам је ЕУ наметнула својим бомбама.
Па, шта мислите, да ће вам доћи неко из тунгузије да даје добре плате и услове рада?

Кад год неки политичар каже да је "решење" економксих проблема у "привлачењу страног капитала" , то значи да је плаћен да ствара робовласничке услове у којем се друштво не може развијати нити се се може довољан број деце рађати.
 
То је систем који нам је ЕУ наметнула својим бомбама.
Па, шта мислите, да ће вам доћи неко из тунгузије долазити овде да даје добре плате и услове рада?

Кад год неки политичар каже да је "решење" економксих проблема у "привлачењу страног капитала" , то значи да је плаћен да ствара робовласничке услове у којем се друштво не може развијати нити се се може довољан број деце рађати.

A na ciji kapital bi se ti oslonio? Gazda miska? Kod njega u firmi je bas rasprostranjeno sindikalno organizovanje...
 
Bez posla su ostala i trojica članova odbora sindikata, jedan zbog, kako je rečeno, rasprave sa liderom

Тоооо.
Терај багру нерадничику, олош и хулигане.
Ко неће да ради колко год је потребно и тко мисли шта ланути против управе, нама ван.
Еуропској је потребан страни газда и домаћи роб.Коме то није јасно и тко се противи у мардељ.
Они да руше будућност, људска права и слободе.Битанге.За ћега је пућанство рушило и палило мој београд?
 
Уколико се докаже да су отказе добили зато што су синдикалци, ето њих назад на послу са дебелом одштетом.

to treba "reformisano sudstvo" da odluci :(
ne znam da li se neko seca kako je neki drzavni sekretar valjda iz Ministarstva ekonomije pre dve godine trazio da se storniraju odstete za povrede radnih ugovora
 

Back
Top